Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Penangan Rasa Kopi Dan Celoteh Aunty Eveliní», Kalah Semua Kafe Hipster

11-7-2018 11:02 AM|Oleh: Diba S. | Dilihat: 2643| Komen: 29

Tempoh hari kami ketengahkan gerai Uncle Chiam yang terkenal di Bickfields kerana pisang goreng panasnya. 

Foto: Facebook
Malah proses pembuatannya juga unik. Anda boleh berbual dengan Aunty Eveliní» sambil menyaksikan tangannya yang ligat membuat kopi. 

Seorang yang peramah dan ceria, Aunty Eveliní» bakal membuatkan anda tertawa dengan celotehnya. 

Tak melampau jika kami katakan aunty Eveliní» merupakan salah seorang barista terbaik yang kami pernah jumpa!

Foto: Facebook
Harga sebungkus kopi Aunty Evelin ialah RM2.50.

 Lagi syok anda boleh memesan roti bakar untuk dimakan bersama kopi kegemaran! 

Kami yakin selepas mencuba kopi Aunty Eveliní», anda mungkin tak pandang rangkaian kopi-kopi mahal yang dijual di kafe-kafe hipster. 

Kopi Aunty Eveliní» hanya boleh didapati di Pulau Pinang iaitu di Lebuh Noordin, Georgetown, seberang Hotel Citidel Express. 

Foto: Facebook
Jom pakat pergi Penang minum kopi! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 29
Komen

Previous : Masakan Nogori Tapi Di Johor? Moh Poie Salai House - Semua Jenis Masak Lomak Ada Sini!

Next       : "Set Talam Western Kat Sini Sumpah Tak Kedekut" - Netizen

Komen Terbaru

Quote 0821yuanyuan 21-8-2018 09:57 AM
jordan shoes
yeezy boost 350
christian louboutin shoes
coach outlet store
nike cortez classic
timberland boots
coach factory outlet
timberland outlet
air jordan shoes
adidas outlet online
hermes outlet
pandora charms outlet
toms outlet store
birkenstock outlet
ugg boots
cheap jordans
cheap jordans
ralph lauren uk
ugg outlet store
athletics jerseys
kobe shoes
coach factory outlet online
coach outlet online
birkenstock sale
timberland outlet
nike shoes outlet
coach outlet canada
michael kors outlet store
pandora jewelry outlet
kate spade outlet
moncler outlet online
nike air max zero
dr martens boots
nike shoes
canada goose coats
air max outlet
canada goose sale
salvatore ferragamo shoes
louis vuitton factory outlet
michael kors canada
dodgers jerseys
michael kors outlet online
yeezy boost
louboutin outlet
polo outlet online
michael kors outlet clearance
uggs outlet
nike free 5.0
canada goose sale
cheap jordan shoes
coach outlet store
michael kors outlet store
salvatore ferragamo outlet
kate spade bags
hermes bag
coach factory outlet
polo ralph lauren outlet
adidas nmd r1
timberland shoes
ugg outlet online
city royals jerseys
kate spade outlet online
fitflop shoes
christian louboutin shoes
birkenstock outlet store
tory burch outlet store
tory burch outlet online
adidas superstar shoes
canada goose outlet
supra for sale
lebron james shoes
coach outlet online
angels jerseys
valentino outlet
yeezy boost 350
birkenstock sandals
adidas outlet store
toms outlet online
kate spade outlet online
durant shoes
pandora jewelry
pandora rings
ugg outlet store
ecco shoes
cheap jordan shoes
nike zoom shoes
michael kors outlet online
michael kors outlet online
salvatore ferragamo
pandora jewelry
ray bans
coach outlet store online
coach outlet online
ralph lauren
michael kors outlet store
gucci outlet store
pandora charms
air max 87
coach outlet online
moncler outlet store
nike dunks
cheap air jordans
moncler jackets
canada goose jackets
burberry outlet store
adidas outlet
ugg outlet
coach factory outlet online
fitflops uk
michael kors outlet store
coach outlet online
kate spade outlet store
coach factory outlet online
red bottom heels
coach factory outlet online
pandora charms outlet
adidas shoes
brewers jerseys
ecco outlet
polo ralph lauren

Lain-lain Komen

Quote Themilo 11-7-2018 11:31 AM
nampak kat FB. aunty tu siap boleh jawab "Waalaikumussalam"..
Quote grizz 11-7-2018 11:52 AM
ujung bln ni nk g penang bleh cari ni..yeah..
Quote Lorra2411 11-7-2018 12:00 PM
kena masuk dalam list ni. next time pergi Penang
Quote shernazz 11-7-2018 12:09 PM
Themilo replied at 11-7-2018 11:31 AM
nampak kat FB. aunty tu siap boleh jawab "Waalaikumussalam"..

Apek kedai kat kampong iols siap bg salam masa htr gas beb...
Kekadang mak.iols.jawab..tgk tgk dia..marah mak.iols.kat dia..
Bleh dia gelak.gelak.je...haha
Quote kikuri 11-7-2018 12:13 PM
ya ampun pekat warna kopi ais tu... mesti sedap...
Quote bolamata 11-7-2018 12:31 PM
penang memang syurga makanan... dah gatal kaki nak pi sana ni...
Quote jassy50 11-7-2018 12:37 PM
Nampak sedap... teringin pulak
Quote munchkin 11-7-2018 12:43 PM
Alaaaahhh jauh pulakkkk
Quote ms.mango 11-7-2018 12:48 PM
pekat. mesti sedap
Quote minguk 11-7-2018 01:15 PM
kaw betul tu
Quote BoLapciOus 11-7-2018 01:18 PM
Sodap aih!!drolling den!!
Quote CardiGans85 11-7-2018 01:26 PM
Memang tengah cari lokasi
Quote puccafan 11-7-2018 02:03 PM
Orang tua2 kalo masak & bancuh air memang sedap
Quote Budakmomok 11-7-2018 03:28 PM
Sedapnyeeeee
Quote misscendol 11-7-2018 03:35 PM
Tengok color pon dah terliur
Quote VespaSilbe 11-7-2018 03:54 PM
Bukan semua kedai cina utagha ni pekat camni Ka?
Kedai yiyifafa dari ai kecik air dia cemgini le.
Tak kedekut bahan.. baru sedap
Quote moonbug 11-7-2018 06:04 PM
Nampak kopi ais tu mcm sedap je, tapi jenuhlah aku nak ke Penang semata-mata nak minum kopi ais. Mohon aunty buka cawangan kat Bangsar
Quote BebeQ 12-7-2018 12:26 PM
Cerita aku takde kena mengena dengan kopi.

Opis mate aku sorang ni suka beli nasi lemak dekat satu gerai indon ni. Gerai tu pulak depan kedai makan cina. Pernah juga la sekali dia hadiahkan sebungkus untuk aku.

Satu hari di bulan puasa, opis mate aku ni bercerita yang makcik nasi lemak indon tu husb dia cina. Terus aku krik krik. Indon bukan boleh percaya bab kawen lain agama ni. Memang la dia meniaga pakai tudung tapi aku dah was-was pulak.
Quote MissVixen 12-7-2018 02:45 PM
Sedapnyeee. Pekat air tu

Lihat semua komen(29)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046223s Gzip On
To Top