Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Munafik 2 Dengarnya Lebih Hebat, Tapi Poster Aduhai Hodoh - Netizen

10-7-2018 11:39 AM|Oleh: Azza | Dilihat: 4234| Komen: 43



Sebagai filem terbaik Festival Filem Malaysia ke-28, Munafik sangat hebat dari segi jalan cerita serta kutipan tiketnya yang pecah panggung. Kini teraju utama kejayaan Munafik, Syamsul Yusof telah mengumumkan bahawa filem Munafik akan berada di pawagam pada penghujung Ogos nanti.

Biarpun masih lambat lagi, namun sambutan yang diterima rata-rata seakan tidak sabar untuk menyaksikan kesinambungan kisah yang berlaku terhadap Ustaz Adam. Namun, apa yang menjadi pertikaian segelintir netizen ialah bukan jalan cerita tetapi rekaan poster pada pandangan mereka sangat tidak sesuai.


Foto : Twitter

Ramai yang meminta Syamsul agar mempertimbangkan rekaan poster yang lebih menarik.





Namun, poster itu tidak mematahkan semangat ramai peminat yang telah menunggu filem Munafik 2 ini sekian lama.


Rupa-rupanya cerita Munafik ini juga mempunyai peminat di negara jiran, Indonesia.


Apatah lagi dengan kehadiran pelakon yang sangat sinonim dengan watak hantu iaitu Maya Karin serta Nasir Bilal yang terkenal dengan Tok Adi.


Lebih menarik, filem Munafik juga berjaya menarik perhatian bukan Melayu untuk menontonnya. 



Antara filem yang ditunggu-tunggu. Moga ia lebih hebat daripada filem terdahulu. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 43
Komen

Previous : Kamal Adli Sah Kini Solo, Ramai Pula Gadis Yang Cuba Nasib

Next       : Klon Ziana Zain Sudah Berubah. Ramai Terkejut, Doa Agar Istiqomah..

Komen Terbaru

Quote otai_g 14-7-2018 09:46 AM
vionna007: mastika ade lagi ke skg ni???


apa takdenya plk. Ada je lg. Tp bc mastika x membuka minda la.

Lain-lain Komen

Quote mdmvava 10-7-2018 11:54 AM
cutenya mastika reply, hahaha
Quote Cicisweets 10-7-2018 12:03 PM
Dlm list citer ni dgn hantu kak limah
Quote BoLapciOus 10-7-2018 12:05 PM
OMA!! I cant wait!!
Quote teky 10-7-2018 12:26 PM
berdekah baca reply dari mastika... hahahha...

tetap xnak kalah... kekeke
Quote mieymiey 10-7-2018 12:33 PM
Berlainan pula kisahnya dengan poster Qhaliq. Hero lengkap berpakaian bomba dengan background api, sekali cerita pasal cinta
Quote prettyuglybabe 10-7-2018 12:33 PM
hahahaha.. marah mastika
Quote chinta89 10-7-2018 12:50 PM
ngade plk mastika tu.

seingat ak dia dlu punya kaberrr asik la psl gmbr mayat2 like hantu2 gentayangan.


dang2 feeling2 better than munafik2? seriously?
Quote brainbiru 10-7-2018 12:54 PM
Tumpang lalu.. OT
Nak tanya kenapa thread karsinah rostam duduk kat page depan padahal closed thread.. Nk tambah komen pun x bley...
Quote vionna007 10-7-2018 01:11 PM
mastika ade lagi ke skg ni???
Quote nishikido 10-7-2018 01:20 PM
Haha...comel je mastika reply
Quote Kangkung1M 10-7-2018 01:38 PM
Edited by Kangkung1M at 10-7-2018 01:44 AM
brainbiru replied at 10-7-2018 12:54 AM
Tumpang lalu.. OT
Nak tanya kenapa thread karsinah rostam duduk kat page depan padahal closed thre ...

Off-Topic
Pagi td aku baru nk reply Brain, tekan send...huhu sesubuh rmh dah kena kunci. Thread feksenah tu dah hidup lebih 2 thn, minggu lepas je baru dikunci. Ini tidak adil.

Kembali kpd topik. Shamsul dah ada jenama & pengikutnya sendiri...so hal2 poster ni tak penting pon. Dgr je filem hasil karya dia or sekuel Munafik, dah cukup utk tarik org ke cinema.


Quote jula7 10-7-2018 01:45 PM
tak sabarr nak nontonn
Quote JiEunTak 10-7-2018 01:59 PM
......dalam list pilem wajib nonton tahun nih! Suka karya Syamsul Yusoff...semakin matang garapan dan pengarahannya....cuma suara hang la sol....monotone sejenis control macho gitew.... but who cares...
Quote bolamata 10-7-2018 02:22 PM
munafik satu i tengok sampai bermalam-malam susah tido sebab teringat scene scary nya... wajib tengok filerm ini... Off topic sekejap, bila cerita kaka fazura yang pontianak tu nak tayang?
Quote cha-cha 10-7-2018 02:26 PM
Teringat part samsul bawak mayat burok bertanah tanah  
Quote mat_arof 10-7-2018 02:28 PM
dengar2 nye filem hebat Munafik 2

open submission untuk New York Film Festival 2019 masih di buka lagi..

cepat cepat submit filem ni...manalah tu kot kot filem ni akan  tayang kt NYFF(new York Film Festival)
indonesia dah submit filem mereka..

New York Film Festival akan bermula 28 september - 15 oktober

so ada can untuk terselit Oscar 2019



Quote irsa 10-7-2018 02:33 PM
Mlm merdeka kluar munafik2 ni
Quote sukacactus 10-7-2018 02:54 PM
1st komen tu pasal kukubesi, mmg betul
Byk design t shirt dia cantik & menarik
Quote shania88 10-7-2018 03:02 PM
Paskal  lakonan suami hanis zalikha kuar bulan september

Abis la merundum filem Paskal kalau crita ni meletop2 best

Bagi aku la sinopsis filem paskal menarik sebab dari kisah benar

Malangnya produser & pengarah  silap memilih suami hanis jadi watak utama

rasanya yg direct dan prosuder ni orang cina

mana la dia tahu apa2

mesti ada melayu yg g suggest HH jd hero sebb folower plg byk si kalagan retis lelaki
yg produce & direct lak org cina tak thu yg follower byk pon tapi org bukan minat dia berlakon

Kalau la bukan HH jadi Hero dlm paskal,iols rsa iols lagi eksited nak tengok sebb based on true story

Silap la amek herol jadi hero
Sgt2 silap besar

Lihat semua komen(43)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044563s Gzip On
To Top