CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Pengurus Safiey Illias Bidas PU Amin, Mohon Padam Video Instagram

9-7-2018 05:26 PM| Diterbitkan: Cari-Amirah| Dilihat: 10475| Komen: 57|Original author: Oleh: Amirah

Description: Kebelakangan ini ada saja kontroversi mengenai Safiey Ilias yang sentiasa mendapat perhatian umum hingga mencetuskan kecaman.
Kebelakangan ini, ada saja kontroversi mengenai Safiey Ilias yang sentiasa mendapat perhatian umum hingga mencetuskan kecaman.

Kali ini, pengurus Safiey pula ‘naik darah’ dengan teguran PU Amin mengenai perbuatan Safiey yang menyerupai wanita. 



Foto: IG Safiey Ilias

Dia juga memohon agar produk-produk yang dikeluarkan diboikot oleh netizen dan tidak perlu memberikan sokongan kepada usahawan ini.

Disebabkan isu itu, pengurus Safiey beri amaran kepada PU Amin melalui mesej yang dihantar. Dia menyatakan bahawa PU Amin cuba untuk menjatuhkan imej syarikat dan mulai hilang rasa hormat dengan pendakwah tersebut. Dia berharap video itu dipadam segera dari akaun Instagram.




Selain itu, Safiey juga menafikan gambar-gambar dirinya yang tular bersama teman lelaki adalah gambar pra-perkahwinan mereka.



Dia juga berkata, video sarung cincin itu bukanlah lamaran daripada lelaki yang dikenali sebagai Shah. Malah, dia akui masih tahu hukum-hakam dalam agama dan meminta individu tidak bertanggungjawab untuk membuat permohonan maaf secara terbuka.

Apa pula kesudahan masalah yang timbul ini? Harap ada penyelesaian baik antara Safiey dan PU Amin. - CARI
18

Bagus
38

Marah
24

Terkejut
29

Sedih
28

Lawak
55

Bosan

Friends Rank (192 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote DennisTrillo 9-7-2018 05:50 PM
Dah mcm bapok jalang aku tengok.. haram ttp haram
Quote budakshinchan 9-7-2018 05:51 PM
Imam Syafi’i pernah berkata : "Aku mampu berhujah dengan 10 orang yang berilmu, tapi aku pasti kalah dengan seorang yang jahil, karena orang yang jahil itu tidak pernah faham landasan ilmu".

tak kira la ilmu dunia atau akhirat..  cakap la mcm mana sekalipon mmg payah nk sedar kan golongan camni
Quote mzzenma 9-7-2018 06:08 PM
Baguslah ada yang nak tegur. Bila takde yang tegur tu maknanya we are all going down..

Btw PA sbuk nak warning orang pula. Dah mcm razlan warning pakcik polis tu
Quote Andyscenes 9-7-2018 06:10 PM
budakshinchan replied at 9-7-2018 05:51 PM
Imam Syafi’i pernah berkata : "Aku mampu berhujah dengan 10 orang yang berilmu, tapi aku pasti kala ...

Betul. Pepatah berkata, bergaduh dengan org bodoh confirm kau kalah, org bodoh boleh bwk kau jadi org bodoh mcm dorg jugak
Quote itsmeshikin 9-7-2018 06:14 PM
apo2 jelah Sapi oii..
Quote onexox97 9-7-2018 06:16 PM
betul apa
Quote weezerfan 9-7-2018 06:31 PM
Smg mampos dpt aids cepat
Quote DaisyD 9-7-2018 07:07 PM
PU ni tak tahu kot dah pernah berhijrah katenya dulu.
Quote rogayahtop 9-7-2018 11:21 PM
akak kalau tak masuk forum cari ni mmg tak kenal sapa si sapiey ni. so si pu ni pun turut bersalah mempopularkan si sapiey. ada ke dia sentuh pasal anak pemimpin sotan semua yg minum vodka tonggang kiri kanan tu so jangan sokong pemimpin, sotan?

nampak mcm dia yg obses dgn pondan2 ni.
Quote adikfatin 9-7-2018 11:30 PM
Pas ni kita buat xtau je lah kat depa. Jenis cakap pandai ni payah! Mcm la family dia sokong samgat dia buat.  Yg menyokong dia tu silakan jawab di akhirat kelak
Quote buapakperut 9-7-2018 11:43 PM
Don't argue with idiot ..they bring you down to their level ..
Pondan ni making lama making takleh ditegur
..
Abang nak tegur
Quote fealefea 10-7-2018 12:36 AM
X perlu la beli produk diorg ni. Itu je yg dpt bunuh kebongkakan sbb byk duit boleh beli aje termasuk agama. X faham kenapa nk kata pondan cantik. Apa yang ada tu semua buatan dan akan makan dalam bila tua nanti.
Quote kucing_gebu 10-7-2018 07:10 AM
sapi oh sapi...
aku tgk dia ni kepam berkerak je....mcmmn la ada yg blh terpengaruh beli produk dia...lengan dia yg pakai gaun hitam tu terserlah keraknya...
Quote kenari2101 10-7-2018 07:51 AM
apa sebenarnya yag dia ni jual?
dari pembacaan banyak je barang2 kosmetik ni yang tak boleh guna
pil kurus bagai tu lagiiiii lahhh patut dielakkan
Quote miemiecha 10-7-2018 08:06 AM
kesian ngan puak camni.. moga dapat hidayah, kembali kepada fitrah

#donedakwah
Quote Fazzbulous 10-7-2018 08:27 AM
Tak faham aku org yg beli produk dia.. Dah sah2 dia gi inject muka.. Duhhh..
Quote putehkundor 10-7-2018 08:33 AM
mak cik pun naik darah dgn wartawan cari tak reti nak letak kat bod yg sepatutnya ke...menyemak jah kisah pondan huduh propa ni
Quote abil_tetra 10-7-2018 08:42 AM
mslh nya sape dok beli oroduk dia....
Quote hunchback 10-7-2018 08:44 AM
susah kalau org2 begini dh xboleh nak kena tegur.

Lihat semua komen(57)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 11:25 AM GMT+8 , Processed in 0.101720 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top