Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Majlis Akikah Serba Mewah, Aliff Syukri Nafi Mahu Menunjuk

9-7-2018 03:53 PM|Oleh: Amirah | Dilihat: 11610| Komen: 188

Tetamu jemputan yang hadir pada majlis tahnik dan akikah Yusof Al-Qardawi pasti terpukau melihat majlis serba mewah anak keempat Datuk Seri Aliff Syukri ini yang berlangsung di kediamannya di Kota Damansara bermula jam 8 malam.


Foto: IG Yusof

“Hampir enam tahun, akhirnya kami diberikan rezeki anak. Jadi rasanya tidak salah untuk saya melakukan sesuatu bagi meraikan anak keempat. Kebetulan, Yusoff dilahirkan pada Syawal, jadi kami anjurkan sekali rumah terbuka. Sebab itulah ia jadi meriah dan alhamdulillah, majlis berjalan lancar dan dipermudahkan,” katanya kepada Media Hiburan.



Foto: IG Aliff
“Ramai yang tidak tahu, lebih enam tahun lalu saya ‘struggle’ dengan bisnes. jadi bila usia pun sudah mencapai 30an, rasanya inilah masa paling sesuai untuk rasa hargai keluarga dengan hasil titik peluh selama ini. Malah, saya juga tanya isteri, apa yang dimahukan bersempena dengan kelahiran anak kami. Dia tidak mahu beg tangan atau apa, katanya cukup jika lakukan majlis akikah dengan meriah.

“Saya pun sukakan budak-budak dan itulah sebabnya juga kami mengambil anak angkat. Kebetulan, bila ambil mereka isteri saya disahkan mengandung. jadi saya anggap apa yang hadir itu adalah rezeki yang perlu dirau,” jelasnya lagi.


Foto: IG Yusof
Aliff juga merahsiakan kos yang dibelanjakan untuk majlis anaknya itu kerana tidak mahu pihak-pihak tertentu salah tafsir dan untuk elak dikecam oleh netizen.



Foto: IG Aliff

“Sebelum ini pun, kami pernah melakukan majlis seumpamanya tetapi tidaklah semeriah ini. Kebetulan kami ambil pakej daripada Datuk Rizalman dan Yusoff lahir pada bulan Syawal. Soal kos itu tak mahulah saya kongsi, takut kena kecam. Biarlah rahsia. Saya pun dah tua, nak low-profile saja. Kalau nak tahu boleh tanya perekanya.

“Saya tahu isu katil anak tu pun jadi kontroversi. Saya buat pun sebab hobi suka tengok benda yang cantik dan jadikan ia kenangan sekeluarga,” tambahnya lagi.

Melimpah ruah rezeki Aliff sekeluarga walaupun kisah hidupnya sentiasa dikeji oleh netizen kerana pelbagai isu kontroversi. Moga Yusof menjadi anak yang soleh dan taat berbakti pada ibu bapa. Bertuah anak-anak Aliff Syukri. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
5
Komen: 188
Komen

Previous : "Tak Baik Cakap Saya Dibayar, Awak Kena Cari Saya Minta Maaf" - Ellie Suriaty

Next       : Dah Kalah Tu Diam-diam Je Lah, Kenapa Nak Meleret Macam Ni? - Chef Wan

Komen Terbaru

Quote acikbajuhijau 13-7-2018 07:56 PM
Hrmmm.. Menunjuk tu jangan kurang kalau namanya tok lip. Hehe.

Lain-lain Komen

Quote Jajabeans 9-7-2018 03:59 PM
Deko pelamin hurmm
Quote kikuri 9-7-2018 04:15 PM
gasaklah... dah dia mampu...
Quote EvieWanKenobi 9-7-2018 04:21 PM
pipi mak Aliff tu cucuk ke?
Quote rain2169 9-7-2018 04:23 PM
lantak ko la ariff oiiii.....
Quote bukan_ustazah 9-7-2018 04:23 PM
Dia mampu nok, anak dia lantak laa .. yang haram tu bila kau tak mampu tapi berlagak mampu sampai hutang orang keliling pinggang sebab nak show off
Quote Vanilla_lette 9-7-2018 04:24 PM
Subhanallah...

Comelnya Yusof yg pegang tasbih dan gambar last tu....
Quote pearl.silver 9-7-2018 04:25 PM
Dia byk duit kot..xkn netizen expect dia nk jamu bubur cukur jambul je kt rumah agam dia
Quote beeeee 9-7-2018 04:26 PM
yang mampu iya silakan aja. yang tak mampu cermin poket aja
Quote ratuiphone 9-7-2018 04:26 PM
Comel nyee
Quote ALDRIN 9-7-2018 04:30 PM
Helok jer pondan Alif ni  jaga perangai n molot depan pondan Rizalman tu ye......ckp mmg kata x riak tp riak dan engkau x dpt dipisahkan.......

Quote duricinta 9-7-2018 04:30 PM
Comel sgt yusof ni...
Dia mampu x pe la, penat dia keje siang malam apa salahnye dia berbelanja lgpn skali dgn jamu org rmai..
Quote rosasen 9-7-2018 04:39 PM
tak perlu la nk kecam semua benda dia buat.... dah itu kemampuan dia...
Quote kucen_miang 9-7-2018 04:39 PM
harap tok alip tak filter gambo anak.
Quote mieymiey 9-7-2018 04:42 PM
Baru baru ni jer kan heshe dan mak heshe membuat kemunculan bersama? Ker iols yang tak tau?
Quote Burong_Hantuk 9-7-2018 04:43 PM
alip,bininya si shida & mak semua cucuk botoks
Quote theflash 9-7-2018 04:47 PM
siapalah duk beli produk dia ni..ermmm
Quote miznieda 9-7-2018 04:49 PM

awat muka datin dh mcm saerah adik ct
Quote abudhabizz 9-7-2018 04:50 PM
Comel anak dia..
Quote syue86 9-7-2018 04:51 PM
kalau amik pakej ngn Rizalman mmg konpem 5 angka ke ats punye

Lihat semua komen(188)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057844s Gzip On
To Top