Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Yang Haqiem Jumpa Tu Pakar Psikologi, Patutnya Kena Psikiatri - Netizen

9-7-2018 12:21 PM|Oleh: Azza | Dilihat: 7900| Komen: 137




Kisah Haqiem Rusli memang panas. Sepanas cerita mild depression yang didakwanya. Namun timbul pula gossip baru, benarkah Haqiem berjumpa pakar yang tepat untuk diagnosis dirinya mengalami kemurungan?

Maklumlah, segala maklumat dihujung jari, jadi ada sahaja fakta yang didakwa tidak tepat seperti netizen ini, RI Fikri menyatakan bahawa Haqiem bertemu pakar psikologi dan bukannya pakar psikiatri. Tulisannya di Twitter mendapat komen yang bercampur baur. Oh! mesti ramai juga kurang arif perbezaan antara kedua-duanya.

Foto : Twitter


Rupa-rupanya Haqiem berjumpa pakar psikologi yang sebenarnya tidak layak pun untuk mendiagnosis simptom kemurungan sekaligus tidak boleh membuat rawatan seperti yang dinyatakan. Fikri juga menyertakan 'screen shot' perbualan dengan rakannya yang pernah mengalami kemurungan. Malah rakannya juga menjelaskan yang pakar psikiatri juga mengambil masa tiga bulan untuk mengesahkan kemurungan tersebut, bukannya dengan sekali pertemuan seperti didakwa Haqiem Rusli.

Bermaksud adakah Haqiem cuba memperbudak-budakkan rakyat Malaysia sekali lagi? Atau pun dia sendiri tidak tahu mengenai tempat yang betul untuk memulihkan kemurungannya itu?






Ada netizen yang mempunyai pengetahuan perubatan menjelaskan simptom yang perlu ada pada pesakit kemurungan seperti di bawah.


Hal ini membuatkan netizen juga berbalah. Bagi peminat Haqiem, mereka mahukan ruang dan masa supaya penyanyi pujaan mereka menjalani rawatan perubatan sementara mereka yang meragui tentang 'pskilogi dan psikiatri' pula menyatakan sebaliknya.




Bagaimanapun, jawapan ini paling padu bagi menjelaskan segala-galanya. Haqiem perlu didiagnos oleh doktor psikiatri bukannya psikologi yang dipanggil MR.




Diharapkan Haqiem menjelaskan segala kekeliruan ini. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
16
Bosan
4
Komen: 137
Komen

Previous : Riak Wajah Ernie Zakri Semasa Sidang Media Haqiem Rusli Dipersoal Netizen..

Next       : Gambar Lama Aiman Hakim Buat Netizen Berdekah Ketawa. Justin Bieber Pun Kalah!

Komen Terbaru

Quote noell 13-7-2018 10:29 PM
neh gambaq bell ngasri zaman budak2 ka?

Lain-lain Komen

Quote Themilo 9-7-2018 12:28 PM
Edited by Themilo at 9-7-2018 04:41 AM

goshhhhh.. kau nak jadi apa ni dekk qiqie.. menipu jaaa kerja kau.. meols sekarang mengikut jejak langkah aruah tokpitput, mengisytiharkan diri sebagai kipas susah mati dekk manno #teammanno
Quote imanda 9-7-2018 12:35 PM
beriya nau kata ada depress kang sb kes ni btol2 dpt depressi set2 gantung diri kat kipas siling br ada akai
hakim ni mmg mental ke apa?
Quote nadna 9-7-2018 12:35 PM
Sakit betul betul baru tahu
Quote hyie 9-7-2018 12:38 PM
sayang dik qie qie ketat2 #tibajah
Quote awanearisu 9-7-2018 12:46 PM
Careful what you wish for
Quote laksmanabentan 9-7-2018 12:47 PM
hyie replied at 9-7-2018 12:38 PM
sayang dik qie qie ketat2 #tibajah

nak sayang ketat2 tapi mcm kepam jer dengan rambut tak bersikat macam bangun tidur tu...

sorry qie qie.. aku komen jujur aja...
Quote kucing_gebu 9-7-2018 12:50 PM
apa mslh ko sebenarnya ni dek....kalau nak nyanyi tu nyanyi la elok2...kalau xsila berambus
Quote mieymiey 9-7-2018 12:51 PM
Satu penipuan akan membawa kepada penipuan yang seterusnya, seterusnya dan seterusnya.
Quote wordlife 9-7-2018 01:05 PM
kita tunggu dan lihat
Quote hyie 9-7-2018 01:11 PM
laksmanabentan replied at 9-7-2018 12:47 PM
nak sayang ketat2 tapi mcm kepam jer dengan rambut tak bersikat macam bangun tidur tu...

sorry  ...

heshe mendapat jolokan "Bieber Malaysia" yach, sementelah Bieber merupakan idola heshe katanyeh...kowserr tak?
Quote cicicumel 9-7-2018 01:14 PM
Kesilapan dia sbb gigih nk update terus kt IG ..tlg la manager FMC do something..tlg la monitor acc IG budak ni.jgn pos semborono jer. Clearly bdak ni lgsung xde pengetahuan pasal depression.kesian dia..mcm kena sumpahan plak
Quote pavlovachoc 9-7-2018 01:25 PM
Drama berape ratus episod ni HR
Quote kikuri 9-7-2018 01:26 PM
yang sebenarnya ko ni attention seeker je...
Quote danieladam 9-7-2018 01:30 PM
Udah udah la menipu dekkkk..x penat ke berlakon?
Quote masdiana-ana 9-7-2018 01:39 PM
attention seeker...
Quote mimi77 9-7-2018 01:43 PM
motip gegeh tnjk hang p jumpa sekian2 doktor?nk buktikan yg hang sakit ka?
Quote sora13 9-7-2018 01:59 PM
tahun ni je depression dah took three famous people - avicii, anthony bourdain dan kate spade. nobody seems to know that they have depression because why, people with depression don't go around telling people they are depressed. it's not something to be proud of. HR ni ingat kalau he announced to the world that he's depressed just like those famous people, he will look cool agaknya. otak singkat sangat nih.
Quote mat_arof 9-7-2018 02:06 PM
hahahhaha..


pergilah jumpa pakar Psikiatri

Psikiatri


bengap lah budak bodoh ni

FMC patut terminate je budak bebal je
Quote gekkou 9-7-2018 02:13 PM
FMC nya management pun bengap juga lah ye
terima je ckp dik qieqie yang heshe da jumpa pakar dan ada mild depr sseion
so, adakah dik qieqie jumpa pakar psikologi atas nasihat FMC atau pandai2 sendiriikah?

Lihat semua komen(137)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044503s Gzip On
To Top