CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Tahniah! Pelakon Filem Mualaf Genggam Sarjana Muda Kelas Pertama

6-7-2018 12:02 PM| Diterbitkan: Cari-suzy| Dilihat: 18777| Komen: 72|Original author: Oleh: Suzy

Description: Siapa tidak kenal dengan anak-anak pelakon verstail Fatimah Abu Bakar yang sering mewarnai layar perak, kaca televisyen dan juga gelombang radio.


Siapa tidak kenal dengan anak-anak pelakon verstail Fatimah Abu Bakar yang sering mewarnai layar perak, kaca televisyen dan juga gelombang radio. 

Nama besar seperti Sharifah Amani, Sharifah Aleya dan Fatimah sendiri sudah kukuh dan meyakinkan bahawa apa sahaja produk seni yang dikeluarkan, pasti luar biasa. 

Namun, seperti yang pernah dikatakan oleh Sharifah Aleya suatu ketika dahulu, biarpun darah seni mengalir dalam tubuh mereka, ibunya tidak pernah mengenepikan ilmu pengetahuan supaya mereka tidak ketinggalan. 

Adiknya, Syarifah Aleysha yang pernah berlakon dalam filem Mualaf dalam diam telah selamat menamatkan pengajiannya baru-baru ini. 


Foto: IG Aleysha

Menamatkan pengajian serentak, Sharifah Aleysha dan Sharifah Aryana telah memuat naik status mengenai majlis graduasi mereka yang berlangsung semalam. 

Berdasarkan muat naik tersebut, Aleysha mengumumkan dia telah mendapat keputusan cemerlang dengan memperoleh Sarjana Muda kelas pertama! Wow, bukan sebarangan orang mampu memiliki kebijaksanaan sebegini. 



Aleysha yang baru sahaja melangsungkan perkahwinan pada tahun lalu, terpaksa berjauhan dengan suami demi mencapai impiannya menggenggam segulung ijazah. Namun, tinggal berjauhan tidak mematahkan semangatnya untuk memperolehi keputusan cemerlang. 

Foto selepas majlis gradusi itu dimuat naik di akaun Instagramnya. Majlis itu turut dihadiri Sharifah Amani, ibu dan ayah serta nenek mereka. Aryana yang turut sama menamatkan pengajian di universiti tersebut dilihat mengenakan jubah sama.  

Tahniah diucapkan kepada kedua-duanya. - CARI
6

Bagus
12

Marah
8

Terkejut
25

Sedih
8

Lawak
29

Bosan

Friends Rank (88 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote EvieWanKenobi 6-7-2018 12:38 PM
Tahniah.. dalam pada western2 pun berjaya..
Quote BoongaKertas 6-7-2018 12:48 PM
oh my! this is the proudest moment! congrats to her mom, bagus didikan makcik
Quote kechikchomel 6-7-2018 12:50 PM
dorang study kat mana?
tahniah la dedua!

Quote beeeee 6-7-2018 12:50 PM
congrats cikgu fatty
Quote nisako 6-7-2018 01:07 PM
dia org ambik degree ape?
Quote kiah_mai_pulak 6-7-2018 01:17 PM
Time tgk citer Nur aritu, suka dgr intonasi Cikgu Faty.. ibu2 sgt...
Quote merrissa 6-7-2018 01:26 PM
happy sgt sampai koyak kain dia....
Quote CiliPadiSedap 6-7-2018 02:37 PM
kain dia mmg fashion camtu ke? jenis nak tayang selulit peha?
Quote de_ikea 6-7-2018 02:39 PM
Tahniah. I thought both of them baru lg bljar kat sana. N aryana sblum ni (it was last year ke) dah konvo kt malaysia. Ni master program ke?
Quote pngky 6-7-2018 02:44 PM
tahniah
Quote merahrose 6-7-2018 02:48 PM
dia ni kn yg kawen hari tu...nk jdi mak cik bwang jap...
Laki p mna?
Quote Cyempaka 6-7-2018 02:49 PM
baju apa kau pakai tu? macam cheongsam kendian selepangkan kain batik? gigih mencuba ye...
apapun tahniah..
Quote fleurdelis 6-7-2018 03:01 PM
Congratulations! Smart girl indeed!
Quote sapeka 6-7-2018 03:05 PM
wow
tahniah
Quote kikiharris 6-7-2018 03:07 PM
kechikchomel replied at 6-7-2018 04:50 AM
dorang study kat mana?
tahniah la dedua!

Cardiff, Wales
Quote RatuDunia94 6-7-2018 03:08 PM
Deols study apa?
Quote tomaz 6-7-2018 03:11 PM
Bertabahlah wahai si bapak
Quote munchkin 6-7-2018 03:23 PM
Tahniah kpd adik leysha dan ibu bapa
Quote munchkin 6-7-2018 03:24 PM
Adik beradik leysha n amani ni body leh tahan.

Lihat semua komen(72)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 06:19 AM GMT+8 , Processed in 0.083789 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top