CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Najib Mahu Singkir Tommy

6-7-2018 10:33 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5849| Komen: 38

Description: Peguam Negara Tommy Thomas berdepan kemungkinan disingkirkan daripada mengetuai pasukan pendakwaan dalam kes Datuk Seri Najib Tun Razak.
Peguam Negara Tommy Thomas berdepan kemungkinan disingkirkan daripada mengetuai pasukan pendakwaan dalam kes Datuk Seri Najib Tun Razak.

Memetik The Star, mantan Perdana Menteri itu akan membuat permohonan rasmi kepada Mahkamah Tinggi berhubung perkara terbabit.




Menurut Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah selaku peguam utama Najib, proses pemfailan permohonan itu akan dilakukan dalam masa dua minggu lagi sebaik sahaja pasukannya mendapatkan semua bahan dan melengkapkan kesemua dokumen diperlukan.

"Kami mahu menyelesaikan penyelidikan kami terlebih dahulu dan mengumpul semua bahan yang diperlukan.

"Kami akan menyusun semua kenyataan yang dikeluarkannya mengenai klien saya susulan pendakwaan kes (Rabu)," katanya.



Foto: Reuters

Sementara itu, Tommy mendakwa pasukannya mempunyai kes kuat terhadap Najib berhubung penglibatannya dalam skandal SRC International.

"Kami membuat kesimpulan bahawa kami mempunyai kes prima facie yang kuat tetapi menerima beban bukti bahawa tertuduh tidak bersalah sehingga terbukti bersalah," katanya. - CARI
13

Bagus
10

Marah
20

Terkejut
15

Sedih
4

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (74 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote jofizo 6-7-2018 10:41 AM
Perkara normal
Quote laksmanabentan 6-7-2018 10:49 AM
hahahaha... bukan nak fokus pada pertuduhan...
tapi fokus pada peguam ler pulak..

apakah maksud ni? adakah ini bermaksud team Bang Jib takut????
Quote CardiGans85 6-7-2018 10:58 AM
Buying timeeee
Quote famri7 6-7-2018 11:00 AM
Uncle tommy comel.
Quote Andyscenes 6-7-2018 11:00 AM
Kes ni maybe panjang, kalau salah satu kalah, buat rayuan kat poj. So panjaaaanng lagi
Quote moonbug 6-7-2018 11:26 AM
On what basis?
Quote Cicisweets 6-7-2018 11:38 AM
Najib belajar Dari kes nuar dgn kes pewaja
Quote kecimpret 6-7-2018 11:47 AM
takut tak phm english ke?
Quote kasibiman 6-7-2018 11:53 AM
Pie tgh main wayang. Just to cast enough "reasonable doubt".

Asal client can walk free.
Quote Nokiaman 6-7-2018 12:05 PM
Ummah Mulayu ISle suci leluhur takut Kapiaq pehal..
Kan Najib tiap tahun gi Umrah reset dosa dosa dia tu...
Ellohim taknak tolong dia ka?
Quote akusukaq 6-7-2018 01:59 PM
Edited by akusukaq at 6-7-2018 02:04 PM

apa beza nya dgn kes liwat 2 ang non tu. abang non pun buat pemohonan yg sama.pendakwa pun memang nak lambat sbb belum bersedia nampak nya
Quote pulauturtle 6-7-2018 02:03 PM
Najib ada hati nak pilih?

Pilihan utk najib hanya ada Sungai Buloh atau Kamunting saja
Quote babyhubby85 6-7-2018 02:07 PM
laaa najib tak purcaya kredibiliti safee utk melawan tommy ka
Quote rgv120 6-7-2018 03:13 PM
hei jangan sempitkan otak wei!!!
ni focus kat najib bukan peguam ~
yg rasuah kena focus bukan org professional ~
byk org bodoh kat sana focus tempat lain mungkin otak babi tu....

Quote Simunggu 6-7-2018 05:11 PM
rgv120 replied at 6-7-2018 03:13 PM
hei jangan sempitkan otak wei!!!
ni focus kat najib bukan peguam ~
yg rasuah kena focus bukan org  ...

anda bersalah sehingga didapati bersalah...yg kamu bodoh sangat tak sabar nak jatuhkan hukum apa hal??? sementara itu biarlah Najib nak buat apa pun...
Quote dila123 6-7-2018 05:12 PM
bukian najib je, ramai je tak setuju TT ni jadi AG.

bahasa melayu ke laut

Quote kurunsing 6-7-2018 05:16 PM
delay tactic. ayo pondannya kau sapi.

lembek lepas dapat 9.5 juta kelabu mata keling tu kah?
Quote kelana36 6-7-2018 05:18 PM
Shafie Abdullah ni pun dulu masa Anwar punya kes dgn Saiful, peguam Anwar mohon dia dikeluarkan dari team pendakwa...  tapi tak ada hasil pun...  yang ni pun sama jer lah keputusannya kot..
Quote rainbowrainz 9-7-2018 08:08 AM
kita tguuuu........

Lihat semua komen(38)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 05:04 AM GMT+8 , Processed in 0.094340 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top