CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Berdendam Sangat Ke Kerajaan Sampai Nak 'Hapuskan' Kami Sekeluarga? - Anak Najib

6-7-2018 10:11 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 20072| Komen: 172

Description: Anak perempuan bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, Nooryana Najwa mempersoalkan mengapa akaun peribadinya termasuk anaknya dibekukan.
Anak perempuan bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, Nooryana Najwa mempersoalkan mengapa akaun peribadinya termasuk anaknya dibekukan.

Memetik Astro AWANI, Nooryana membuat dakwaan itu menerusi kumpulan Facebook ‘Malaysians for Civil Liberty’ pada Khamis.


Foto: The Coverage

"Sebaik saya membayar jaminan bapa saya semalam (Rabu) dengan wang yang dikumpul daripada rakan dan saudara-mara, pihak bank memaklumkan mereka menerima arahan untuk membekukan akaun peribadi saya yang digunakan untuk membayar yuran pengajian saya," tulisnya.

Ekoran itu, Yana mempersoalkan motif kerajaan membekukan akaun mereka.


"Adakah kerajaan terlalu berdendam hingga mahu 'menghapuskan' seluruh ahli keluarga kami?" soalnya.


Foto: FB Malaysians for Civil Liberty/AWANI

Menurut laporan, kumpulan FB berkenaan diwujudkan pertengahan Jun lalu bertujuan memastikan perbicaraan Najib dilakukan dengan adil tanpa prasangka.

Terdahulu, Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur membenarkan Najib pulang selepas anaknya, Norashman dan Nooryana membayar separuh daripada ikat jamin RM1 juta yang telah ditetapkan. - CARI
21

Bagus
29

Marah
24

Terkejut
35

Sedih
14

Lawak
35

Bosan

Friends Rank (158 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nenekglamer 5-7-2018 04:35 PM
Bukanke perkara biasa org guna akaun anak2 or family utk letak duit? Kalau akaun aku yg kena beku baru la pelik sbb aku xde kena mengena dgn ini gamba
Quote iloveselangor 5-7-2018 04:38 PM
Hapuskan keturunan Pendekar Bugis ni.
Quote eyansss 5-7-2018 04:41 PM
nenekglamer replied at 5-7-2018 04:35 PM
Bukanke perkara biasa org guna akaun anak2 or family utk letak duit? Kalau akaun aku yg kena beku ba ...

bapak dia kan bersih katanya... uhuks...
Quote sofiazara 5-7-2018 04:42 PM
anak chuols sekolah mana yana
htr tadika kemas sajork. free / minimal fee
Quote fazila17 5-7-2018 04:42 PM
Minah ni dgn laki kazkh dia ada keje dan bisnes ke?

Quote sharlenetexas 5-7-2018 04:43 PM
Takkan takde akaun proksi? Ke beku jugak?
Quote kelana36 5-7-2018 04:43 PM
Kata nak perbicaraan yang adil..  so biarlah penyiasat periksa semua account anak beranak, cucu cicit, menantu. Supaya duit tak berpindah randah semasa siasatan sedang berjalan, kena la frozen account  semua tu..  simple logic pun tak boleh nak hadam ker..  

Blame la bapak sendiri yang berani main api rather salahkan penyiasat.
Quote kittycomel 5-7-2018 04:47 PM
Not a fan of najib. Bkn undi BN sejak dulu. Tp truth is kita tak nk govt PH ada bau2 bacang dgn BN. Ni dah mcm apa yg Anwar kena dedulu. Setakat nk charge tak pyh la cekup n maduk lokap. Arahkan dtg court cukup lah. Kalo tak dtg baru lah tgkap. Akaun bayi pun nk freeze dah kenapa? Dahla duit seciput je kt dlm tu.

Dah mcm dendam politik pulak. Dah la PM7 ni juga PM 4 yg org gelar mahazalim n mahafiraun dulu tu. Aku harap govt PH hati2 lah. Rakyat yg mengundi PH memerhati setiap tindakan kamu.
Quote daisy71 5-7-2018 04:56 PM
Adik-adik dan bonda dato seri kan banyak duit...boleh je bagi cash nanti
Quote kiambang 5-7-2018 04:58 PM
rm100 pun berkira ke? Takkan sengkek sangat ... belajar tinggi tinggi sampai us . Biar pihak berkuasa lakukan tugas masing masing . Seluruh dunia tengah tengok kes ni ... lagi pun laki kan kaya ... apa nak heran pun kan ?
Quote sofiazara 5-7-2018 04:59 PM
tetiba kan..nooryana najwa bangkit jadi srikandi perjuangan acah2 nurul izzah..wahhhh meols bangga

pastu lg 10 tahun izzah dan nooryana bergabung meletops menubuhkan kerajaan baru wanita wanita perkasa malaysia. wow sangat!
Quote asudau 5-7-2018 05:05 PM
bukan ke kalau menjamin orang..memang kena beku account tu sebab duit jamin kena dipegang oleh mahkamah...

ke aku silap..kalau silap sori
Quote Minami2013 5-7-2018 05:05 PM
Nk kesian pun tak tahu lah.. dulu sbb pengaruh bapak la wedding ala2 billionaire.. dpt hadiah2 mewah.. so, bila part ni selayaknya la di bekukan, mungkin proxy penerima sebenar.
Quote pujanggacinta 5-7-2018 05:10 PM

mmg patut pun

kalu org lain
seluruh ahli keluarga account kene bekukan jugak

alah account korank kat luar negara masih cair kan???
pura pura sesak...
Quote saladin780 5-7-2018 05:11 PM
sofiazara replied at 5-7-2018 04:59 PM
tetiba kan..nooryana najwa bangkit jadi srikandi perjuangan acah2 nurul izzah..wahhhh meols bangga:l ...

Tiada yg mustahil dalam politik...haha
Quote sarahmirza 5-7-2018 05:12 PM
Anak I yang bukan cucu bekas PM pun dapat duit raya dekat rm500..
Macam tak percaya pulak cucu bekas PM dapat duit raya rm100 je...

Quote asudau 5-7-2018 05:15 PM
sarahmirza replied at 5-7-2018 05:12 PM
Anak I yang bukan cucu bekas PM pun dapat duit raya dekat rm500..
Macam tak percaya pulak cucu beka ...

maybe rm100 juta kot
Quote 1994abib 5-7-2018 05:17 PM
Akaun dibekukan utk elak disalahguna pd masa depan.sprm nak make it clear... susah org nak simpati dgn family ni dgn apa yg diorang dah buat.
Quote laksmanabentan 5-7-2018 05:17 PM
dia kata RM100 jer dalam akaun.... itu dia kata, entah betul entah kan tidak..

so kita ikut aja la rules ya... kalau betul2 duit tu takde kaitan dengan 1MDB, pasti dia org akan release kan accounts tu...

awal2 nk mmg ler dia bekukan dulu... then bila da okay, da check.. dia org release ler balik semua akaun2 yg takde jumlah2 yg besar/pelik...

Lihat semua komen(172)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 09:21 AM GMT+8 , Processed in 0.097398 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top