Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Avant Chocolate Cameron Highland - Buat Rambang Mata Dan Rasa Tak Nak Balik!

6-7-2018 04:25 PM|Oleh: Faizal | Dilihat: 3066| Komen: 17

Jika ke Cameron Highland, antara aktiviti wajib ialah menikmati strawberi dan coklat. Rasanya kalau tidak melakukan aktiviti ini, kunjungan ada ke Cameron highland agak tidak sempurna. Dikatakan nikmat merasa strawberi di tanah tinggi ini adalah berbeza daripada makan rumah anda sendiri. Mungkin sebab cuaca dan rasa segar buahnya ketika berada Cameron.

Foto: xavier0622blog

Di Cameron Highland, sangat banyak tempat menarik yang anda boleh kunjungi. Antaranya ialah Green View Avant Chocolate. Lokasi ini menjadi salah satu tumpuan setiap pengunjung ke sini. 

Ianya terletak di Kampung Raja Cameron Highland. Lebih mudah untuk mengetahuinya jika anda melalui jalan dari Ipoh ke Cameron Highland, anda akan jumpa lokasi ini terlebih dahulu yang terletak di sebelah kiri pemanduan.

Menarik di Green View Avant Chocolate


Ini adalah tempat WAJIB ambil gambar jika anda datang kemari. Pintu yang berwarna-warni memang unik (Foto: Vkeong.com)

Sudah pasti kebanyakan ladang-ladang yang ada di Cameron mempunyai pemandangan hijau yang menarik. Begitu juga dengan Green View Avant Chocolate. Dengan gabungan 2 konsep iaitu Green Garden View dan juga Strawberry Moment Cafe, menjanjikan sesuatu yang unik dan menarik buat para pengunjung. 


Tanaman yang menghijau di green view (Foto: Vkeong.com)

Anda bukan sahaja boleh menikmati pemandangan yang cantik dengan hiasan alam flora, tanaman segar buah Strawberry dan konsep dekorasi yang menarik, malah disini juga menyediakan cafe untuk anda beristirehat.


Kek yang berasakan coklat dan strawberry dengan rasa yang wow! (Foto: parintele.org)

Selain melihat view yang cantik, merehatkan diri di Strawberry Moment Dessert juga adalah antara yang menarik disini. Anda bakal disajikan dengan pelbagai makanan yang beasaskan strawberi, ice cream dan coklat. Anda boleh makan disini atau bawa pulang. Tetapi lebih baik jika anda makan sahaja disini kerana rasanya lagi enak ditambah suasana yang nyaman dan segar menambakan lagi 'feeling'.

WOW!! Ini baru sebahagian kek dan ais krim yang ada (Foto: Twitter @pakejpercutianbajet)

Seriously! Rambang mata melihat koleksi kek yang ada disini (Foto: Vkeong.com)

Layan ais krim lavender memang umph! (Foto: Vkeong.com)

Avant Chocolate ini beroperasi pada setiap hari bermula jam 9.00 pagi sehingga 6.30 petang. Jika anda ke Cameron Highlands jangan lupa singgah sini. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
5
Terkejut
6
Sedih
3
Lawak
6
Bosan
9
Komen: 17
Komen

Previous : 4 Kolam Dalam Gua Dengan Air Sejernih Kristal Ini Ada Di Indonesia!

Next       : "Tempah Selasa Dan Rabu" - Ini 7 Tip Beli Tiket Flight Murah Ramai Tak Tahu

Komen Terbaru

Quote fifie_olin 21-8-2018 03:18 PM
halal kaa

Lain-lain Komen

Quote pearl.silver 6-7-2018 04:56 PM
Klu gi cameron memang xlalu sini sebab naik ikut ringlet..
Dah smpi cameron, xrajin plak nk turun belah sana klu nk gi kedai ni..
Quote ana_una 6-7-2018 05:10 PM
Port lepak lepas layan corner..strawberry milk shake sedap wooo...
Quote mizruncing 6-7-2018 05:22 PM
dah viral mesti makin ramai la pergi sana. tak lame kang naik harga plak
Quote Artemesiaa 6-7-2018 05:59 PM
Menarik boleh ler menyinggah nanti
Quote alesandra 6-7-2018 06:53 PM
avant ni rase mcm penah singgah.tapi pintu berwarna-warni  ni tak pasan pulak.
Quote FMKiller 6-7-2018 07:10 PM
herge mahal. dah viral nanti lagi mahal.
Quote rogayahtop 6-7-2018 08:43 PM
seronok la makan strawberri kat dhaka highland.
Quote otai_g 8-7-2018 01:20 PM
kat cameron ada kdi ns ayam area tanah rata. Harga kasih sayang je. Takde la mencekik sgt.
Quote misc 8-7-2018 05:28 PM
Nak menangis tgk cheesecake tuuuuu{:yameteh
Quote adel7 9-7-2018 12:01 AM
Lavender cake die sedappppp
Quote emelia1509 9-7-2018 12:44 AM
Dah viral pulokss..Sure naik harga..

Tapi sedap uolsss..Ok je kot dengan harga skang..Eskim semua sedap okehhh...
Quote chinta89 9-7-2018 10:59 AM
jgn lupa naikkan harga, dah viral kan.
Quote misscendol 11-7-2018 03:40 PM
wah lama xjalan2 cameron higland
Quote MsKoreanfanatic 15-8-2018 11:16 AM
tak penah sampai Cameron Highland lagi
Quote ninjago 15-8-2018 04:29 PM
huihh selalu lalu je Avant nie tak pernah rasa nak singgah. pasnie boleh aim gi sini lak.. nampak menarik
Quote 0821yuanyuan 21-8-2018 09:47 AM
yeezy shoes
jordans
canada goose jackets
canada goose coats
longchamp
ecco outlet
birkenstock uk
moncler outlet online
cheap nfl jerseys wholesale
red bottoms
birkenstock outlet online
tory burch outlet online
cartier watches
moncler coats
moncler outlet store
coach factory outlet online
polo ralph lauren outlet
new balance outlet store
nike air presto
supreme shirts
adidas outlet store
kyrie 4
red bottom
cheap air jordans
canada goose parka
ugg boots outlet
michael kors outlet
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet clearance
pandora charms sale
kate spade handbags
toms shoes
jimmy choo
coach outlet online
tory burch handbags
cheap jordans free shipping
cheap jordan shoes
supreme clothing
air jordans
adidas sneakers
adidas outlet store
fitflop sandals
louboutin shoes
coach outlet online
coach factorty outlet store
kate spade handbags
pandora charms sale clearance
ugg boots
uggs outlet
ysl outlet
coach factory outlet
coach factory outlet
fitflops sale clearance
michael kors outlet clearance
salvatore ferragamo outlet
coach outlet online
fred perry outlet
kate spade outlet online
canada goose outlet store
ray ban sunglasses outlet
cheap air max
moncler outlet online
canadian goose
coach outlet online
tiffany and co outlet
coach factory outlet online
ralph lauren outlet online
nmd adidas
swarovski crystal
mulberry outlet uk
nike huarache shoes
pandora charms outlet
ralph lauren sale
christian louboutin shoes
coach outlet online
rockies jerseys
polo ralph lauren outlet online
ugg boots
nike running shoes
ralph lauren outlet online
kate spade outlet
adidas outlet online
coach factory outlet
mlb jerseys cheap
cheap oakley sunglasses
philipp plein
fendi handbags
kate spade bags
kate spade purses
canada goose jacket
canada goose coats
air max
ralph lauren sale clearance uk
nike air max 97
canada goose jackets
air max 90
ugg boots sale
nike tessen
canada goose
yeezy shoes
moncler
jimmy choo shoes
nike outlet
christian louboutin shoes
supreme shirts
discount oakley sunglasses
pg 2 shoes
mbt
jimmy choo outlet
coach factory outlet online
adidas shoes
fitflop sandals
oakley sunglasses outlet
ray ban sunglasses discount
coach bags
jordan shoes for sale
longchamp outlet
michael kors bags
nike outlet
cheap ray ban sunglasses
Quote fifie_olin 21-8-2018 03:18 PM
halal kaa

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045667s Gzip On
To Top