CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Buat Kecoh Di Mahkamah: 'Saya Kagum Dengan Semangat Ellie Suriaty' - Johan As'Ari

5-7-2018 02:48 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 7424| Komen: 35|Original author: Oleh: Saiful

Description: Jika orang ramai menyelar tindakan Ellie Suriaty melaungkan sokongan terhadap Datuk Seri Najib Razak, berbeza pula dengan Johan As’ari atau nama sebenarnya Johan Ariff bin As’ari.
Jika orang ramai menyelar tindakan Ellie Suriaty melaungkan sokongan terhadap Datuk Seri Najib Razak, berbeza pula dengan Johan As’ari atau nama sebenarnya Johan Ariff bin As’ari.



Foto: FB Ellie Suriaty


BACA JUGA: "Satu Dunia Dok Tengok, Malu Wei!" - Ogy Sindir Ellie Suriaty Ke?

BACA JUGA: "Bebas Najib!" - Ellie Suriaty Bikin Hangat Di Mahkamah


Menerusi sebuah posting di Instagramnya, Johan menyatakan rasa kagumnya terhadap tindakan Ellie itu.

"Kalau tanah Melayu ni hilang, kami tiada tanah dah.

"Saya kagum dengan semangat beliau, Ellie Suriaty," tulisnya berserta gambarnya bersama pelakon terbabit.



Foto: Johan

Sementara itu, berkata kepada Malaysia Kini, Ellie menafikan dia mencetuskan provokasi hingga menyebabkan kekecohan di mahkamah.

“Saya tak buat provokasi tapi AG berdiri jauh dari tempat saya berdiri, mungkinlah saya cakap kuat, macam mana nak dengar, tadi saya cakap bahasa kebangsaan, bahasa Malaysia. Bila kita desak dia, dia blah (pergi).

"Mungkin saya cakap kuat tapi mungkin polis tu lihat saya semangat ke, pada saya simple. AG kena berupaya berbahasa kebangsaan,"
jelasnya.

Malah, Ellie sedikitpun tidak gentar sekiranya tindakan dikenakan ke atasnya.

“Kenapa pula nak ambil tindakan pada saya, kan kita ramai. Bukan saya mulakan,” ujarnya.



Aduhai, berdrama sakan pula rakan-rakan selebriti kita ni ya. Jadi semakin berlarutan pula kes penyokong Najib dari golongan selebriti.

Apapun, diharap mereka tidak melakukan apa-apa di luar kawalan kerana ia akan menjejaskan imej industri seni tanah air. - CARI
22

Bagus
14

Marah
20

Terkejut
21

Sedih
21

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (119 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote EvieWanKenobi 5-7-2018 02:54 PM
dah namanya pun bahasa kebangsaan..
kena la dihormati..
Quote taji2906 5-7-2018 02:54 PM
huarrghhhh....
Quote laksmanabentan 5-7-2018 02:56 PM
tak menarik pun.... next please...
Quote Telolet 5-7-2018 03:01 PM
boleh je nak suruh AG tu berbahasa melayu, tapi kau tu perlu ke terpekik terlolong kat situ berama-ramai? dah la ramai acik-acik jah situ ikut terpekik. mohon anak2 sekalian kawal mak masing2 yach!
Quote itsmeshikin 5-7-2018 04:23 PM
pulakkk dahh...
Quote kiambang 5-7-2018 04:29 PM
Untunglah takde kena ambik apa apa tindakan ... please behave next time acik ellie ..
Quote abadi84 5-7-2018 05:13 PM
Kadang2 meluat tgk cai2 BN ni...mcm dorang jer yg syg melayu dan islam.
Samalah mcm org melayu yg igt islam itu adalah melayu.
Quote pakis_hutan 5-7-2018 05:46 PM
2-2 artis yg udah malap..
Quote cik_luna 5-7-2018 09:05 PM
Teruknya kulit muka ellie
Quote misscendol 6-7-2018 08:28 AM
Edited by misscendol at 6-7-2018 09:11 AM

kau cakap peguam arab cakap arab, peguam cina ckp cina etc. tommy tu kat dalam mahkamah cakap melayu lah. time interview tu je ckp english. lgpon kes najib ni dpt liputan reporters luar. sbb tu la ckp english. semua org paham....apokobondo eh... contohlah kau nak pi russia tgk world cup. kau nak communicate dgn russian tu ckp russia or english utk kau paham? masalahnye kalau tommy tu cakap melayu pon hangpa fan umngok ni pon belum tentu stop teriak nak buat kecoh
Quote abadi84 6-7-2018 08:54 AM
misscendol replied at 6-7-2018 08:28 AM
simpan bodoh tu sikit pls. kau cakap peguam arab cakap arab, peguam cina ckp cina etc. tommy tu kat  ...

Dlm mahkamah dia ckp.english jugak yang...tommy memohon utk membuat pendakwaan dlm.bahasa inggeris
Quote mamapea 6-7-2018 08:59 AM
x kisah la apa bahasa sekalipun asalkan semua faham...UMNO tu stand for apa ye?
Quote mohdcrow 6-7-2018 09:00 AM
Untungla tak kena sembur air gatal ngan gas pedih mata...kira dapat layanan yang baik la jugak prmbangkang sekarang
Quote sweetfasha 6-7-2018 09:04 AM
isu bahasa ni memanglah ada justifikasinya..

tapi ko yg terpekik terlolong kat situ apa ke helnyer poh bedoh. saja nk cari cheap publisiti ke.. memalukan!
Quote misscendol 6-7-2018 09:22 AM
abadi84 replied at 6-7-2018 08:54 AM
Dlm mahkamah dia ckp.english jugak yang...tommy memohon utk membuat pendakwaan dlm.bahasa inggeris

sorry my bad kalau i ade salah cakap. tapi ada hal yang lagi besar dan penting yang melibatkan wang rakyat yang dicuri berbillion2 ringgit yang perlu kita risaukan drpd masalah tommy thomas xckp melayu. rasenya anak2 cucu2pemimpin BN/PH/ORG KAYA MELAYU mostly semua ckp english instead of melayu. So xperlu lah nak besarkan hal tommy thomas xckp melayu kalau melayu sendiri pun communicate english dgn anak2 dorang. Anyway die sendiri pun ckp he will brush up his bahasa. peace
Quote nurainimz 6-7-2018 10:06 AM
ALAA...BODOHNYA LA NAK RASA KAGUM DENGAN PERANGAI CAMTU
Quote perangka 6-7-2018 10:15 AM
misscendol replied at 6-7-2018 09:22 AM
sorry my bad kalau i ade salah cakap. tapi ada hal yang lagi besar dan penting yang melibatkan wan ...

i second u .
Quote smallmama 6-7-2018 10:18 AM
Rasa nak gelak dgn perangai puak2 ni.. Memalukan
Quote gigi 6-7-2018 11:30 AM
dua dua sendu sedan.....dok diam2 jolah

Lihat semua komen(35)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 12:48 PM GMT+8 , Processed in 0.099470 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top