CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tak Bagi Tangkap Suami, Wanita Serang Polis Dengan Pisau

5-7-2018 01:50 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2351| Komen: 12

Description: Wanita enggan memberi kerjasama kepada pihak polis dengan menghalang suaminya daripada dibawa ke balai kerana disyaki mencuri kenderaan, kelmarin.
Wanita enggan memberi kerjasama kepada pihak polis dengan menghalang suaminya daripada dibawa ke balai kerana disyaki mencuri kenderaan, kelmarin.

BH Online melaporkan, wanita berkenaan menyerang polis dengan pisau dalam kejadian jam 5 pagi itu, di sebuah unit kediaman di Penampang.



Sebelum itu, sepasukan anggota Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Penampang bergegas ke lokasi bagi membuat pemeriksaan sebaik menerima maklumat berkaitan kes curi kenderaan.

Sebaik tiba di hadapan rumah itu, seorang wanita enggan memberi kerjasama dan tidak membenarkan anggota polis masuk untuk pemeriksaan, kata Ketua Polis Daerah Penampang, Deputi Superintendan Mohd Haris Ibrahim.


Wanita itu, bagaiamanapun membenarkan anggota masuk selepas 15 minit berunding dan polis mendapati suaminya bersembunyi di dalam almari.

"Wanita terbabit kemudian berlari ke dapur dan mengambil sebilah pisau untuk menyerang anggota polis, dipercayai bagi menghalang polis daripada menahan suaminya.

"Polis cuba menghalang namun wanita itu namun dia mengugut mencederakan diri sendiri. Seorang anggota yang cuba menghalang dan merampas pisau cedera di ibu jari tangan kanan.

"Bagaimanapun, anggota polis kemudian berjaya menahan wanita berusia 34 tahun itu dan suaminya sebelum dibawa ke IPD Penampang," katanya.

Wanita itu ditahan mengikut Seksyen 353 Kanun Keseksaan kerana menggunakan kekerasan jenayah bagi menakutkan penjawat awam daripada menjalankan kewajipannya dan Seksyen 186 Kanun Keseksaan kerana menghalang tugas penjawat awam. - CARI
23

Bagus
30

Marah
16

Terkejut
12

Sedih
15

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (111 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sharlenetexas 5-7-2018 01:52 PM
Nasib baik bukan kakmah
Quote duri_durians 5-7-2018 01:57 PM
helok le dgn kau2 sekali masuk jel sbb menghalang tugas penjawat awam, mencederakan orang. harap2 takde anak lagi.

Quote Inezkhalidi 5-7-2018 02:04 PM
Suami pencuri pun beria nak pertahankan, kan dah kena angkut dengan polis{:nose
Quote GigaMom 5-7-2018 02:17 PM
Suami x guna tu
Biaa msuk dalam
Quote batmana 5-7-2018 02:19 PM
isap dadah kot, jadi tk btul
Quote aku_best 5-7-2018 02:20 PM
najib kena tangkap..bik mama releks n kool jer...
Quote Burong_Hantuk 5-7-2018 02:59 PM
sayang tak bertempat nih!
Quote sweetgirl 6-7-2018 07:39 AM
adui hai x pasal pasal ngan ko ko skali kena bwk... duk la balai kan... tu kalau polis tu x charge ko kira beruntung le... kalau x hadap le duk jail skali
Quote misscendol 6-7-2018 08:51 AM
macam macam lah haiii..............
Quote prettyuglybabe 8-7-2018 02:02 PM
janji berlaki dari andartu atau janda..
Quote samasam90 8-7-2018 02:17 PM
#asalberlaki rasa lah jail sekali dgn husband sebelah sebelah..
Quote chinta89 9-7-2018 04:36 PM
syg laki tahap max!

Lihat semua komen(12)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 05:31 AM GMT+8 , Processed in 0.097069 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top