Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Juna Anak Tak Sah Taraf"- Fynn Jamal Jelaskan Ia Bukan Aib

5-7-2018 12:25 PM|Oleh: Azza | Dilihat: 9053| Komen: 108



Di kala rakyat Malaysia masih dirundung kesedihan tentang adik Adam Rayqal yang menjadi mangsa pengasuh kejam, Fynn Jamal mengemaskini diarinya berkenaan Arjuna Sakti. Mengimbas kembali segala momen serta dokumen berkenaan pengambilan Juna sebagai anak angkat serta menjawab persoalan netizen/forumner yang pernah mengejinya dahulu.

'Anak tak sah taraf' - perkataan ini yang menjadikan netizen galak mengecamnya dengan pelbagai kata nista. Namun, bagi Fynn, dia sudah melakukan yang terbaik. Bukannya aib dengan menyebut perkataan itu.




Fynn juga menceritakan kisahnya pernah menjadi jenaka di Twitter berkenaan rumah anak haram.



Akhir sekali Fynn menjelaskan yang kita sendiri menentukan hala tuju anak kita, bukannya semata-mata dengan ungkapan 'anak tak sah taraf'.



Para pengikut Fynn berkongsi rasa yang sebenarnya semua bayinya semua bersih kerana itu fitrah. Yang bersalah adalah ibu bapanya. Jadi, jangan menghukum anak tersebut.



Ada juga guru sekolah yang berkongsi mengenai ramainya kes anak tidak sah taraf di sekolah ini.


Lebih menyayat hati apabila ada yang membuat pengakuan bahawa dia juga adalah anak tak sah taraf. Tentang kesedihannya dan malu pada orang sekeliling.


Ada juga pengikutnya yang menyamakan perjuangan Fynn seperti aktivitis Syed Azmi.



Isu yang diperkatakan sebenarnya sangat banyak di alam realiti. Moga-moga lebih ramai sedar dan tidak melabelkan anak-anak yang suci bersih ini.  - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 107
Komen

Previous : Gara-Gara Posting Fazley, Anak-Anaknya Pula Yang Jadi Mangsa Netizen..

Next       : "Sudah-Sudahlah Tu,"- PU Azman Tegur Haqiem Rusli Dan Tiga Artis Wanita..

Komen Terbaru

Quote nejina 14-7-2018 01:26 AM
baru perasan posting fynn pasal tri sakit. tp x bgtau lah sakit apa. bunyi mcm agak teruk. anyone yg tau?

Lain-lain Komen

Quote eyansss 5-7-2018 12:47 PM
Edited by eyansss at 5-7-2018 12:49 PM

memang bukan aib kalau masyarakat kita dah ubah pemikiran diorang... ni tak, asal tau je anak tak sah taraf, mula la muka mencebik pastu mulut tratatataa cakap macam2... siap ada yang kata darah kotor la, keturunan jahat la, nanti dah besar akan jahat jugak la...

padahal bersepah2 anak sah taraf yang dibela oleh makbapak kandung yang lagi setan dari setan...
Quote Themilo 5-7-2018 12:49 PM
wujud lagi kau ninja .. satu malaysia dah tahu la.. takyah la nak upkan lagi status juna tu.. ke kau pun nak upkan nama kau yang makin sendu lately nih?
Quote eyansss 5-7-2018 12:51 PM
Themilo replied at 5-7-2018 12:49 PM
wujud lagi kau ninja .. satu malaysia dah tahu la.. takyah la nak upkan lagi status juna tu.. ke kau ...

itu la niat dia sebenarnya padahal dia tau macamana persepsi kebanyakan masyarakat pada status anak tak sah taraf ni... perlu ke jual aib anak semata2 nak up balik... bodo kokping ni tau...
Quote cupu 5-7-2018 12:52 PM
Klu kau bgtau aku juna anak tak sah taraf okay..aku ok..tp kau xtau nant vila dia bsr sikit,dh bkawan,kawan plk tau...org layan dia mcm mn..jgn nk assume semua org baik dan terbuka...cikgu klu makbapak bercerai atau student bin/binti abdullah pun ada yg nembawang..ko tau tak kokping?
Quote chicozinn 5-7-2018 12:53 PM
kokspin ni mohon mereput la..dalam industri ni pon xmenyumbang pape pon
Quote Alina1010234 5-7-2018 12:56 PM
Hidup lagi minah gila glamer ni. Dah jadi ninja duduk diam2 la. Dah la pelik bagi anak pakai baju kurung gamba tengkorak. Ajaran mana dia ikot tah la
Quote wandacoffee 5-7-2018 01:19 PM
kalo setakat ko nak bin kan Abdullah ke...pastu org sekeliling ko ke tanya...then ko gatal nak jawab oh yaa..anak ni tak sah taraf..then okay la.

Ni yg ko laung kat social media...ko ingat org nak amik tau sgt ke???sian ke budak tu,tua bangka kan gugel pasal dia keluar tak sah taraf..

memangla setgh kita ade open minded...yg setegah lagi mcm mana...kang budak tu jensi depression ,mampu ke nak dgr ayat2 nista org lain...nanti nak kawin, ada mak pak tak bg kawin ngan anak depa camne??

Tu Allah kata,kalo dah tutup aib tu ,ko diamkan je la...tak de mende nak bangga pon ko amik anak tak sah taraf jaga...anggap je kebaikan ko dapat pahala ngan Allah....mende nak bgtau seluruh alam....
Quote Kaktusmati 5-7-2018 01:32 PM
memekak tak habis perempuan ni.
kesian juna. bukan sebab dia anak tak sah taraf.
tapi sebab dapat mak macam kau.
asik jual status anak sendiri.
diam je tak boleh?
Quote azimodin 5-7-2018 01:37 PM
Nak bagitahu pada juna, itu bagus (taoi tunggu dia dah besar sikit la). Tapi ko x payah nak melolong sana sini pasal status dia tu. bangang abadi betul si spin ni. nanti bila dah sendu start la melolong balik pasal Autism. itu je la modal dia
Quote anaktoyol 5-7-2018 01:43 PM
skrang kan jpn dah bagi bin kan selain nama Abdullah...nama yg terkandung dalam 99 nama Allah
Quote nuril86 5-7-2018 01:48 PM
apela manusia mcm ni... kenapa perlu nak up smpi mcm tu.  rasenye xde pon yg bertanya ttg status si juna tu.... jgnlaa giler glamer smpai nak mempergunakan anak....
Quote sapeka 5-7-2018 01:50 PM
loh
bangkitkan lagi isu juna?
senyap dah la
orang pun  dah taw
Quote mrsLucky 5-7-2018 01:51 PM
I tak kenal kok ping waktu I tengok YouTube video pasal dia adopt anak. I hairan kenapa dia nak juga mentioned anak tak sah taraf. I feel tak perlu nak share kot status anak tu, in my heart I kasihan budak tu kalau dah besar nanti his friends akan mengata. I juga fikir kalau tujuan dia berbuat demikian supaya mak budak malu nak appear in public dan tak claim anak dia nanti.

I mean most people tak akan mengutuk anak tak sah taraf. Bukan salah diorang Pon. I seriously pelik dengan tujuan kok ping ni. Semua orang yang tahu ambil anak sebegini sedaya upaya tidak mahu orang tahu.
Quote EvieWanKenobi 5-7-2018 01:54 PM
dia nak dipandang mulia ke
sebab bela Juna?
Quote airmineral 5-7-2018 01:55 PM
kak, ko duduk dekat persekitaran bawang2
jangan la trigger benda2 yang xsepatutnya
sebab kesannya terpalit pada si juna tu sekali
bukan kat ko je

so baik ko jelaskan juna tu sebagai anak angkat je
full stop
tayah nak explain detail sbb org xperlu tau pon
bila org trigger ko, ko melompat plk
Quote kelibat 5-7-2018 02:01 PM
wow muncul kembali..
igt dh 'berninja' perangai pun berubah lah..
still sme cam dulu masih lagi jd penunggang agama..
jual anak, jual agama for populariti.. hmmmm..
nobody ask you to declare the status of juna..
nobody..
Quote duri_durians 5-7-2018 02:15 PM
kenapa dia kena up balik cerita ni? dia ni bodoh ke? orang dah tau dan orang tak kisah.

tapi orang muak kau masih nak bermain sentimen kat perkara yg orang dah lupa.
Quote Alina1010234 5-7-2018 02:22 PM
Pin ni xabis2 , ade je berangan nk up juga, org tgh sibuk baby adam dia nk up anak dia, aliff sukri kne tipu ngn org gji dia pun nk up dia kne tipu ngn org gji. Org semua beranak bekas biras dia pun beranak girl, dia pun nk amik anak angkat girl. Org berpantang berurut lahirkan ank, dia pun nk up dia berpantang berurut konon tp sbb dia ada ank angkt. Bnyk lgi nk tulis. Tp mls la. Nnt si spin ni kta org fitnah pula. Knpa pin ni mcm masih xberubah. Dah la. Sendu.
Quote itsmeshikin 5-7-2018 02:28 PM
die datang lagii..up pasal diri sendiri..bosan..

Lihat semua komen(108)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.040703s Gzip On
To Top