Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Kata Orang Malaysia Suka Pedas?" - Burger Paling Pedas Dekat Malaysia! Ada Berani?

5-7-2018 01:03 PM|Oleh: Faizal | Dilihat: 1542| Komen: 18

Anda hantu makanan pedas berapi? Anda teringin hendak mencuba burger yang paling pedas di Malaysia? Apa kata anda cuba menu burger paing pedas di Malaysia yang ditawarkan di restoran Salt & Pepper yang terletak di Seksyen 3 Bandar Baru Bangi, Selangor.


Sebenarnya di restoran ini tetrdapat pelbagai menu yang menarik dan istimewa. 

Tetapi menu burger paling istimewa yang diberi nama Explosive Inner Core Burger adalah menu yang paling meletup dan menjadi menu signature restoran ini. Kenapa?


Burger ini mengandungi 5 jenis cili terpedas di dunia iaitu bhut jolokia, carolina reaper, seven pot prima, gronong dan big black mama.  

Memetik dari saji online, menurut Munirah yang merupakan pengasas restoran ini berkata, idea tercetusnya menu burger paling pedas ini adalah kerana masyarakat Malaysia memang gemar makan hidangan yang pedas.

Beliau menambah lagi, setelah setahun restoran ini dibuka sejak 2016, beliau baru terfikir idea untuk menghasilkan menu burger ini. 

Dan sehingga kini, burger peling pedas di Malaysia ini menjadi pilihan pelanggan yang datang ke restoran beliau.



Satu lagi tarikan menarik di restoran ini ialah, bagi anda yang mampu menghabiskan Exposive Inner Core Burger dalam masa 1 minit dan bagi yang berjaya akan mendapat voucher RM50 untuk digunakan di salt & pepper.

Menurut Munirah lagi, selama restorannya memperkenalkan menu burger ini, sudah 80 orang yang mencuba cabaran ini dan hanya  orang sahaja yang berjaya.


Selain burger, antara menu yang terdapat sini termasuklah hidangan barat yang seperti pasta, Lamb & Chicken grill dan banyak lagi.

Tenyata restoran Salt & Pepper menyajikan pelbagai hidangan yang terbaik. Bagi yang ingin mencuba cabaran Explosive Inner Core Burger, jangan lupa untuk datang ke restoran Salt & Pepper ya! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
3
Bosan
1
Komen: 18
Komen

Previous : Masakan Nogori Tapi Di Johor? Moh Poie Salai House - Semua Jenis Masak Lomak Ada Sini!

Next       : Penangan Rasa Kopi Dan Celoteh Aunty Evelin, Kalah Semua Kafe Hipster

Komen Terbaru

Quote Daintymerry19 20-9-2018 02:57 PM
Pedas sgt xleh nak makan

Lain-lain Komen

Quote KucingKedai 5-7-2018 02:14 PM
Adoi terliur.. sengsara {:childlike
Quote debab76 5-7-2018 08:46 PM
nmpk sedap tp sometime samyang mee pon meols bley cirit lgkan yg ni
Quote RatuDunia94 5-7-2018 09:21 PM
Pedas2 nk pergi mana..
Quote misscendol 6-7-2018 09:43 AM
wowwwww.... pedas kalau sedap xpe gak
Quote LostStar 6-7-2018 11:15 AM
ta suka aih makan pedas..
Quote mongoose_kidz 6-7-2018 11:48 AM
artikel ni buat aku x menentu...
brp org yg berjaya mkn beger tu dlm masa seminit....part tu la pulak tertinggal{:yameteh{:yameteh
Quote aduhaiya 6-7-2018 02:41 PM
Edited by aduhaiya at 6-7-2018 02:43 PM

.........................................................................................................................
Quote aduhaiya 6-7-2018 02:42 PM
aduhaiya replied at 6-7-2018 02:41 PM
"Menurut Munirah lagi, selama restorannya memperkenalkan menu burger ini, sudah 80 orang yang mencub ...

Okay... 80 orang sahaja...
Quote dekmieDandy 6-7-2018 02:52 PM
tengok gambar je da rasa nak cirit
Quote Otaku85 7-7-2018 11:14 PM
Org latin pun suka mkn pedas
Quote beautifulliar 8-7-2018 02:04 PM
Yaulo bhut jolokia tu sape makan tak pedih jubo ke nak berak nanti
Quote diss69 6-8-2018 09:05 AM
Akk dh rasa... Memang pedassss giller..
Quote Foxey 6-8-2018 02:41 PM
suka pedas tapi takleh terlampau sgt.. ni mcm klu, boleh sakit perut mkn burger tu...
Quote abadi84 9-8-2018 12:15 PM
Ai mmg tahan kepedasan melampau. Setakat cili padi tu buat ulam je
Quote rynehanekoma 10-8-2018 12:39 PM
Bila la leh rasa..i penggemar makanan pedas2 ni..x pedas x sedap
Quote holothurian 12-8-2018 06:21 PM
sambil makan meleleh2 air mata.air hingus.hahahaha
Quote 0821yuanyuan 21-8-2018 09:55 AM
jordan shoes
yeezy boost 350
christian louboutin shoes
coach outlet store
nike cortez classic
timberland boots
coach factory outlet
timberland outlet
air jordan shoes
adidas outlet online
hermes outlet
pandora charms outlet
toms outlet store
birkenstock outlet
ugg boots
cheap jordans
cheap jordans
ralph lauren uk
ugg outlet store
athletics jerseys
kobe shoes
coach factory outlet online
coach outlet online
birkenstock sale
timberland outlet
nike shoes outlet
coach outlet canada
michael kors outlet store
pandora jewelry outlet
kate spade outlet
moncler outlet online
nike air max zero
dr martens boots
nike shoes
canada goose coats
air max outlet
canada goose sale
salvatore ferragamo shoes
louis vuitton factory outlet
michael kors canada
dodgers jerseys
michael kors outlet online
yeezy boost
louboutin outlet
polo outlet online
michael kors outlet clearance
uggs outlet
nike free 5.0
canada goose sale
cheap jordan shoes
coach outlet store
michael kors outlet store
salvatore ferragamo outlet
kate spade bags
hermes bag
coach factory outlet
polo ralph lauren outlet
adidas nmd r1
timberland shoes
ugg outlet online
city royals jerseys
kate spade outlet online
fitflop shoes
christian louboutin shoes
birkenstock outlet store
tory burch outlet store
tory burch outlet online
adidas superstar shoes
canada goose outlet
supra for sale
lebron james shoes
coach outlet online
angels jerseys
valentino outlet
yeezy boost 350
birkenstock sandals
adidas outlet store
toms outlet online
kate spade outlet online
durant shoes
pandora jewelry
pandora rings
ugg outlet store
ecco shoes
cheap jordan shoes
nike zoom shoes
michael kors outlet online
michael kors outlet online
salvatore ferragamo
pandora jewelry
ray bans
coach outlet store online
coach outlet online
ralph lauren
michael kors outlet store
gucci outlet store
pandora charms
air max 87
coach outlet online
moncler outlet store
nike dunks
cheap air jordans
moncler jackets
canada goose jackets
burberry outlet store
adidas outlet
ugg outlet
coach factory outlet online
fitflops uk
michael kors outlet store
coach outlet online
kate spade outlet store
coach factory outlet online
red bottom heels
coach factory outlet online
pandora charms outlet
adidas shoes
brewers jerseys
ecco outlet
polo ralph lauren
Quote Daintymerry19 20-9-2018 02:57 PM
Pedas sgt xleh nak makan

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046371s Gzip On
To Top