CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Sebak, Dah Lama Tunggu Saat Ini" - Erma Fatima Berharap Pada Penangkapan Najib?

4-7-2018 10:40 AM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 5412| Komen: 19|Original author: Oleh: Ain

Description: "Sebak kerana sekian lama aku menunggu saat ini."
Foto: IG Erma Fatima



"Sebak kerana sekian lama aku menunggu saat ini."

Penangkapan mantan Perdana Menteri oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), pada petang Selasa mencetuskan pelbagai reaksi di kalangan masyarakat.

Berikutan itu, golongan selebriti juga tidak terkecuali menzahirkan pendapat dan perasaan berhubung penahanan Datuk Seri Najib Razak itu menerusi laman sosial.




Menerusi akan Instagramnya, pengarah Erma Fatima meluahkan rasa sedihnya susulan penangkapan itu.

"Kalian boleh mengatakan aku biadab kerana seolah-olah berharap pada penangkapan ini,"
tulisnya.

Menurut Erma, dia sangat berharap agar penangkapan itu dapat mengurangkan dosa masyarakat yang selama ini bermain teka-teki, menabur spekulasi dan fitnah terhadap bekas pemimpin negara terbabit.

"Aku berharap, di sinilah berakhirnya segala fitnah-memfitnah, tuduh-menuduh, hina-menghina, berdendam dan segala macam mak nenek spekulasi kita kepada beliau (Najib)," ujarnya.




Sehubungan itu, pelakon Mak Cun berkenaan meminta kepada semua pihak untuk berhenti memperlekeh dan menghina Najib kerana ia bukan budaya kita.

"Biarkan undang-undang menentukan segalanya. Saya percaya atas izin Allah, penangkapan ini akan membuka segala kebenaran," katanya.


Foto: IG Erma Fatima

Betul juga kata Erma kerana tiada apa yang kita dapat dengan melemparkan segala kata penhinaan dan makian. Serahkan segalanya kepada Yang Maha Kuasa untuk menunjukkan kebenarannya. - CARI
25

Bagus
15

Marah
12

Terkejut
9

Sedih
16

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (98 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Orix 4-7-2018 10:49 AM
Sheols ckp in general jah... nothing yg menjadi isu pn....
Quote EvieWanKenobi 4-7-2018 11:02 AM
ada jugak retis yang pandai..
Quote pakis_hutan 4-7-2018 11:27 AM
Out of topic, muka dia ni macam bengkak. Atau Sebab memang dia makin berisi?
Quote bukan_ustazah 4-7-2018 11:35 AM
Betul la tu .. pasal politik mak anak bergaduh, adik beradik tak bertegur sapa, keji mengeji .. mana lebih penting? politik atau hubungan silatulrahim?
Quote dubuk 4-7-2018 11:47 AM
masa muda dulu lawa.. kenapa tak boleh maintain
Quote umbut 4-7-2018 11:49 AM
Ellie suriati penyokong dsn... ada kat court support...
Quote umbut 4-7-2018 11:50 AM
dubuk replied at 4-7-2018 11:47 AM
masa muda dulu lawa.. kenapa tak boleh maintain

Salah botox.. pipi kembung
Quote Acik2kepam 4-7-2018 11:55 AM
dubuk replied at 4-7-2018 11:47 AM
masa muda dulu lawa.. kenapa tak boleh maintain

Bkn senang nk menten terutama perempuan, penah tgk gambar tom cruise ngn heroin lama yg dia pernah berlakon heroin dah nenek2, tom cruise gak menten.
Org laki lg senang nak menten sbb badan dorang takde rosak apa pun bila kawen, tp org pompuan sebaik sahaja kahwin badan dah start rosak bermula dr malam pertama lg. Bila dah ngandung n beranak lg la bertambah rosak bkn fizikal je malah mental juga.
Quote itsmeshikin 4-7-2018 12:05 PM
pakis_hutan replied at 4-7-2018 11:27 AM
Out of topic, muka dia ni macam bengkak. Atau Sebab memang dia makin berisi?

mata iols pun tgk muke die mcm bloat gitu..tp xtaulaa kalo sebab dah makin tua kot kan..

Quote cupu 4-7-2018 12:08 PM
My opinion,kdg artis ni xpatut gak..konon xleh lawan kjaan dulu sbb jg periuk ns.dah kalah sesedap mulut plk mengata..klu dulu xleh lawan,apa salah skrg diam je..sbgai tanda terima kasih sbb dpt cr rzk dl.
Quote newyork 4-7-2018 12:19 PM
Aah muka dia berbotox tp salah, mcm rosmah mansor.. kembung..
Quote oni313 4-7-2018 12:26 PM
kak erma cakap ni ada benar nya, semua org duk kelahi pasai DSN ni. pasal dia ni la negara duk huru hara sejak 2009...

tp in the same time, selagi mahkamah tak putuskan DSN bersalah dgn lengkap segala bukti sahih, selagi tu la jgn kita duk menghukum dan spekurama pasal DSN, now DSN hanya ditahan dan mohon hadir ke mahkamah utk perbicaraan, belum jatuh apa2 hukuman pun lagi...
Quote MatDeghem 4-7-2018 12:28 PM


[youtube]Jx9l_yPLyOE[/youtube]









Quote MatDeghem 4-7-2018 12:30 PM


[youtube]gvIX6dWDHPo[/youtube]








Quote ALDRIN 4-7-2018 12:50 PM
X payah laa ko acah2 sebak nyebak sis...ko pon menggendeng dgn anak menteri aka artis sendooo tu pon kanmain kannnn......
Quote olaklempit 4-7-2018 08:49 PM
5 tahun lagi akan PRU, apa akan jadi kalau depa2 ni ambik balik pentadbiran negara? Katalah DSN didapati tak bersalah? Artis.yg dah keluar statement mcm2 tu nak melalang ke idok? 5 tahun tu sekejap je.skrg ni dan mcm2 boleh jadi.
Quote syahanna79 4-7-2018 11:49 PM
X sangka ade artis yg bijak. Ku pikir semuanya b@6@h
Quote sxxsso 5-7-2018 12:50 AM
lagipun adik ipar dia dulu pun nyaris ditangkap sbb bongkar pasal 1MDB faham je lah
Quote bolamata 5-7-2018 12:00 PM
suka komen general dia...

Lihat semua komen(19)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 04:50 AM GMT+8 , Processed in 0.102047 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top