Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Asam Pedas Penuh Cacing, Restoran Terkenal Di Melaka Tutup Dua Minggu

2-7-2018 05:39 PM |Dilihat:11945| Komen: 140
Susulan rakaman video yang tular di media sosial, sebuah restoran asam pedas di Melaka diarah tutup selama dua minggu untuk kerja-keja pembersihan.

mStar Online melaporkan video tersebut menyaksikan makanannya mengandungi cacing.

Restoran tersebut gagal mematuhi standard kebersihan yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan mengikut Seksyen 11, Akta Makanan 1983.


Pengarah Kesihatan Melaka Datuk Dr Ghazali Othman berkata,

Kita akan serahkan hasil siasatan kepada Exco Kesihatan dan Anti Dadah Melaka, Low Chee Leong hari ini sebelum ia disampaikan kepada Ketua Menteri Melaka, Adly Zahari."

Dr Ghazali juga menasihati semua pengusaha kedai makan agar menjaga kebersihan memandangkan Melaka adalah negeri tumpuan pelancong.

Apabila terjadi kes seperti ini ia akan merosakkan imej kedai tersebut dan juga pengusaha kedai makanan lain dan akhirnya merugikan diri sendiri." -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
4
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 140
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kitiykat 15-7-2018 01:15 PM
dulu peah makan sini oh hem geee

Lain-lain Komen

Quote monreyes 2-7-2018 05:44 PM
cacing ke ulat....
seram ai
Quote Buritan 2-7-2018 05:46 PM
Cacing penuh.. kat ikan tuu lagi selambak ulat halus halus.. bgtau je laa nama testoren tuu.. kat mulaka..
Quote zuri154 2-7-2018 05:48 PM
mcm ulat je. euwwwww
Quote pearl.silver 2-7-2018 05:51 PM
Restoren mende?
Quote elnor_81 2-7-2018 05:52 PM
Cuba la ckp restoran mne!benci aku berita cmni!
Quote Minami2013 2-7-2018 05:53 PM
Sib baik tk pernah mkn kat restoren ni.. byk gile cacinggggg
Quote KILL_NANCY 2-7-2018 05:54 PM
restoran hajjah mona, taman kota laksamana, berhampiran hotel case del rio.
Quote KILL_NANCY 2-7-2018 05:55 PM
Quote momomikomiki 2-7-2018 05:55 PM
tgk kat fb..hajah mona asam pedas
Quote turboturtle 2-7-2018 05:57 PM
Edited by turboturtle at 2-7-2018 05:58 PM

Cacing apanya, tu ulat sampah, lalat bertelur le tuwww

Quote hasniey 2-7-2018 05:59 PM
Edited by hasniey at 2-7-2018 11:29 PM

Eiii seramnye.ai suka restoren ni.sedap
Quote chazey 2-7-2018 06:01 PM
Edited by chazey at 2-7-2018 06:03 PM

Busuk2 pun orang Islam kita yang masak. Makan di restoren Moslem segala sudut kotor umpama pigsty 100 kali ganda lagi bagus daripada makan di restoren Cina kapir vegetarian berkilat atas bawah kiri kanan depan belakang.
Quote Artemesiaa 2-7-2018 06:02 PM
Euwww ulat tu kalau makanan dah tak elok selalu ada je benda tu.  Mesti ikannya dah tak fresh.  Pengusaha Asam Pedas ni ada yang jenis akan kukus sesiap ikannya tu banyak2 dulu.  Jarang yang akan campurkan sekali ikan dengan kuahnya.  Tujuannya supaya kuahnya akan bertahan lama.  Selalunya dia hanya akan tambahkan kuahnya je sebelum dihidang.  Mungkin ikan yang dihidangkan tu balance semalam yang tak habis dan tak disimpan dengan elok.  Jadi tak mustahil ia akan berulat,
Quote chazey 2-7-2018 06:03 PM
KILL_NANCY replied at 2-7-2018 05:55 PM

Pergh, nama restoren memang tak was2 halal toyibban sangat bunyinya.
Quote jofizo 2-7-2018 06:03 PM
asam.jpg
Quote jofizo 2-7-2018 06:04 PM
Buritan replied at 2-7-2018 05:46 PM
Cacing penuh.. kat ikan tuu lagi selambak ulat halus halus.. bgtau je laa nama testoren tuu.. kat mu ...

kt video tu kan dah tunjuk nama restoran
Quote misc 2-7-2018 06:05 PM
euwwwwww
Quote akusukaq 2-7-2018 06:10 PM
lepas ni boleh buka balik restoren guna nama lain plk.
Quote meteorspeed 2-7-2018 06:17 PM
Eiiii geli nyer..pengotor..ker lalat bertelur kt ikan pas tue dia rcyle Plop ikan..tak abis simpan

Lihat semua komen(140)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.096757s Gzip On
To Top