Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Dah 20 Tahun, Sekarang Sikit Lagi Saya Kena Sabar Dengan Armin,"-Ziana Zain

28-6-2018 04:11 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 6466| Komen: 64

Kemelut rumah tangga tangga yang dihadapi Ziana Zain dan suami, Armi Zaharin Ahmad, 53 terus berpanjangan selepas Mahkamah Rendah Syariah menetapkan 12 Julai depan untuk pelantikan hakam keluarga.

Hakim Syarie,  Mohd. Nizar Mohtar menetapkan tarikh tersebut selepas Armin tidak hadir ke mahkamah tanpa sebarang makluman.

Foto: mStar Online
Nizar mengeluarkan notis,

"Berdasarkan laporan (jawatankuasa pendamai) tersebut, kedua-dua mereka bersetuju bercerai secara baik dalam mahkamah bagi menyelesaikan kemelut itu, sekiranya tidak tercapai disyorkan pembentukan sebuah jawatankuasa hakam selaras Seksyen 48 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam Negeri Selangor 2003.

"Kedua-dua mereka tidak tinggal bersama sejak Februari lalu dan mahkamah percaya tanggungjawab tidak boleh dilaksanakan serta syiqa' (perbalahan suami isteri dalam perkahwinan) sering berlaku (sebelum ini).

"Kedua-dua pihak juga bersetuju hak-hak berkaitan suami isteri dan anak-anak akan diselesaikan nanti."


Sementara itu Ziana Zain berkata, "Kalau 20 tahun saya boleh bersabar, jadi sikit lagi saya kena bersabar. Buat masa ini saya hanya ikut prosedur yang ditetapkan mahkamah dan saya berharap semuanya akan diselesaikan dengan baik."

"Kalau kita ada tanggungjawab dan rasa hormat antara satu sama lain, kita patut hadir dan selesai dengan baik. Kita juga nak teruskan hidup masing-masing. Saya sudah lama reda," tambahnya.


Tabahlah, harap segalanya dipermudahkan. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
3
Komen: 64
Komen

Previous : Susah Sangat Ke Nak Eja? Ernie Zakri Dah Tegur Banyak Kali, Tapi Tetap Salah

Next       : Nora Danish Simpati, Mahu Ambil Bayi Yang Dicampak Dari Tingkat 2

Komen Terbaru

Quote kokocrunch 13-7-2018 10:06 AM

semoga dipermudahkan kak ziana

Lain-lain Komen

Quote BoongaKertas 28-6-2018 04:17 PM
kak jena, semoga dipermudahkan segalanya utk akak dan anak anak! kak jena kuat yach! eh mcm lah dia baca khuenz. tp meols nak gak kasi support.
Quote Rainrein 28-6-2018 04:32 PM
Jantan lahanat macam ni la perangai dia. Nak drag punya pasal asikla x datang court. Lahabau betul.
Quote misscendol 28-6-2018 04:42 PM
semoga ZZ terus tabah
Quote lazim 28-6-2018 04:47 PM
baca intrend ank sulung kak jena bgus. insyaallah blh melindungi mak dia.
Quote de_ikea 28-6-2018 05:07 PM
All the best. Semoga mudah urusan kak jena dan anak2
Quote carly_lah 28-6-2018 05:14 PM
cantik kaler lipstik kak jena...
Quote munchkin 28-6-2018 05:19 PM
Sabar kak jena. Sabar banyak2.

Teruk betul jantan tak nak settle. Tak nak hadir menyusahkan semua pihak.

Patutnya reman je. Boleh sesuka tak datang
Quote Fazzbulous 28-6-2018 05:29 PM
Rainrein replied at 28-6-2018 04:32 PM
Jantan lahanat macam ni la perangai dia. Nak drag punya pasal asikla x datang court. Lahabau betul.

Jantan keparat mmg cmni.. Nk tggu waran tgkp bru terhegeh2
Quote fadz84 28-6-2018 05:45 PM
lazim replied at 28-6-2018 04:47 PM
baca intrend ank sulung kak jena bgus. insyaallah blh melindungi mak dia.

Yg ni ke u?

Pernah sekali, saya bawa anak yang sulung, Aiman keluar makan, saya tanya kepadanya yang kelihatan murung waktu itu. Jawabnya, “You knowlah your husband.”



“Aiman, tak baik cakap macam tu. He is your father too,” balas saya. Sambungnya, “He is no longer in my heart.”



Saya pujuk, saya kata berdosa cakap begitu.“Yes,I know. But what he had done to me, I cannot accept, Ma.” Saya kata balik, “Nanti you pun akan ada keluarga sendiri, baru you faham. Dan, jawapan Aiman, “I am not going to treat my family like what Ayah did to us, Ma.



I have already planned how to take care of my wife, my kids. How to protect them...” Dia tanya lagi, sampai bila saya harus terus bersabar? Setiap pujukan saya, dia ada hujahnya sendiri yang saya tidak mampu patahkan lagi. Saya kata, sabarlah... Aiman balas, “Tuhan beri kita otak untuk berfikir. Tuhan beri kita akal untuk mengubah kehidupan kita.”
Quote beautifulliar 28-6-2018 05:59 PM
fadz84 replied at 28-6-2018 05:45 PM
Yg ni ke u?

Pernah sekali, saya bawa anak yang sulung, Aiman keluar makan, saya tanya kepadanya ...

Bgus ank she at least budak tu sebagai lelaki dia tau gane nk hormat wanita lg2 hat bergelar isteri dan ibu.Soon dia juga akan ada family ada ank isteri meols harap bakal isteri heols tak sia-siakn heols.Budak mcm ni nmpk trauma and berdendam ngn bapak sndri lg2 klo dh tengok bapak hentam mak dpn mata dari kecik so jgn slhkn anak klo soon dia biarkan bapak terkontang kanting seko diri mereput smpai tua sbb selayaknya tok laki nek jenna dilayan gitu.Spesis bapak n suami hamjad sama mcm sejenis sampah hat tk boleh dikitar semula.
Quote fadz84 28-6-2018 06:27 PM
beautifulliar replied at 28-6-2018 05:59 PM
Bgus ank she at least budak tu sebagai lelaki dia tau gane nk hormat wanita lg2 hat bergelar ister ...

Kan matang sgt hujah aiman tu.. speechless baca..
Quote beautifulliar 28-6-2018 06:35 PM
fadz84 replied at 28-6-2018 06:27 PM
Kan matang sgt hujah aiman tu.. speechless baca..

Tu lah chuols.tharu pn ye jawapan heols.Tkpelah nek jenna klo tok laki sndri tak mmpu nk protect at least sejuk jgk perut bila anak2 tau hrgai sheols.Meols tsntuh lak bila budak tu ckp soon xkn treat ank bini heols mcm bapak hamjad deme buat.
Quote zuriey 28-6-2018 08:19 PM
Cantik Kak Z Z makeup mcm Tu npk muda
Ohh si boscoooooo punya makeup hauk hamjadah senget2 kening lofak di buat Nya

Brtabah la Kak mcm mana lah akak Boleh tahan 20 tahun
Saya baru 5 tahun pun dah meroyan hari2
Quote kiambang 29-6-2018 08:48 AM
Ya sikit lagi kak ziana ... jangan give up .. pasti ada jalannya ...
Quote redz85 29-6-2018 09:01 AM
fadz84 replied at 28-6-2018 05:45 PM
Yg ni ke u?

Pernah sekali, saya bawa anak yang sulung, Aiman keluar makan, saya tanya kepadanya ...

sanggup dia biarkan anak dia kemurungan..

sanggup berlakon keluarga bahagia..


Quote haryatie 29-6-2018 09:15 AM
org kalau x tau malu mmg gitu..
kalau da smpai 3 kali x hadir nnti mahkamah akn kuarkan perintah kan
kalau dia tau masih x tahu malu..mmg laaa spesis x guna
bersabar dn bertabah la..
InnsyaAllah...
Quote gdspls 29-6-2018 09:20 AM
Rainrein replied at 28-6-2018 04:32 PM
Jantan lahanat macam ni la perangai dia. Nak drag punya pasal asikla x datang court. Lahabau betul.

sekali baca komen ni, mcm laki zz ni pondan nak 'drag'
rupa nya drag..
ok..paham..


Quote bukan_ustazah 29-6-2018 09:21 AM
ni macam kes keluarga naza la ni .. si notelo tuu manjang #NOSHOW
Quote shida81 29-6-2018 09:22 AM
iols suka cara zz kuarkan statement... x merempan mcm sesetengah artis.. sgt matured.... aiman pun sama... sejuk ati bc statement zz ...

Lihat semua komen(64)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054013s Gzip On
To Top