Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Siasatan 1MDB: Beg Jenama Bijan Buat Sidang Media Jadi Gamat

27-6-2018 05:22 PM |Dilihat:5260| Komen: 84
Tergelak besar, itu respon majoriti wartawan serta jurukamera yang hadir ke sidang media khas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersil bila Pengarahnya, Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh mengumumkan antara beg berjenama mewah yang turut dirampas memiliki nama 'Bijan'.
 
Utusan Online malprkan, ada seorang wartawan sampai meminta Amar Singh untuk mengeja perkataan tersebut.

Sebenarnya beg jenama Bijan diasaskan oleh seorang ahli perniagaan bernama Pakzad Bijan yang menetap Los Angeles.

Menariknya, ia perlu ditempah kerana ianya tiada dalam pasaran.

Foto: Google
Selain beg Bijan, beg Hermes, Prada dan Channel turut ditemui dalam rampasan yang dilakukan ke atas kediaman Najib Tun Razak di Jalan Langgak Duta.

Sekali gus menjadikan sebanyak 567 beg tangan dari lebih 37 jenama berjaya disahkan. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 84
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kitiykat 15-7-2018 01:17 PM
personal customization kot bag tew

Lain-lain Komen

Quote akakdendeng 27-6-2018 04:14 PM
1st time dgr brand ni...
Quote arareez 27-6-2018 04:30 PM
Why design tak nampak mewah pun
Quote kibodwatriuh 27-6-2018 04:35 PM
burok.com sesangat
Quote Orix 27-6-2018 04:39 PM
Bru tahu curlasttt bijan
Quote samasam90 27-6-2018 04:42 PM
Orix replied at 27-6-2018 08:39 AM
Bru tahu  curlasttt bijan

meanwhile najib mesti tgh gelakkan wartawan yg gelakkan brand bijan sebab tak tahu brand tu wujud.. hermes?? kak mah flip hair sajo gittuh..
Quote grouper 27-6-2018 04:43 PM
Bijan mendunia sblm bijan mendunia
Quote samasam90 27-6-2018 04:45 PM
btw, kemunculan brand ne lagi menampakkan kezuhudan kak mah bila kak mah pakai versace hari tu.. omg jatuh standrad sangat.. mcm sampah pula versace tu..
Quote samasam90 27-6-2018 04:46 PM
eh trump tak mampu beli bijan ke?
Quote AbukRokok 27-6-2018 04:54 PM
najib dah jd designer brand ke?
Quote Nenasketum 27-6-2018 05:10 PM
Ni jenis carik apa beg, jam tangan, kasut paling mahal, itu yang dibelinya. Bila depa masuk jail, sila bagi balik beg & jam tangan tersebut pada depa. Banduan pun ada perasaan nak melawa jugak yea.
Quote samasam90 27-6-2018 05:16 PM
Nenasketum replied at 27-6-2018 09:10 AM
Ni jenis carik apa beg, jam tangan, kasut paling mahal, itu yang dibelinya. Bila depa masuk jail, si ...

kalau nak melaram dlm jail, pastikanlah at least secantik mona fandey.. ne belum masuk jail lagi, melaram pun alahai.. kena kahak jah oleh kak mona..
Quote becir 27-6-2018 05:24 PM
Apsal xnampak exclusive handbag Ni? Ala2 jual longgok Kat parkson je..
Quote Mulan 27-6-2018 05:28 PM
AbukRokok replied at 27-6-2018 04:54 PM
najib dah jd designer brand ke?

www.bijan.com


Quote dodolgemok 27-6-2018 05:40 PM
Rasanya kalau sebelum ni marhaen pakai beg tangan bijan ni pasti kena gelak besar jah walhal beg mahal nak mampos. Bijan patut berterima kasih pd najib sbb bgi free promotion pd jenama ni. Lepasni boleh la jutawan sengkek pprt tok bidah dan alepp shokeri berebut2 cari jenama bijan jua tpi x dilayan sebab whoryusss??
Quote aechae 27-6-2018 05:50 PM
Beg srupa kotak, font Bijan tu pn huduh x kreatif....harapkn kulit buaya je jd mahal

Quote Choc-chip 27-6-2018 05:55 PM
BIJAN...

Free marketing for BIJAN... tapi kalau tengok list customer BIJAN tu haaa tengok...

Antara pelanggan popular Bijan yang dapat dikenal pasti adalah terdiri daripada Presiden Amerika Syarikat, George Bush dan anaknya, Barack Obama, Ronald Reagan serta Bill Clinton.

Raja Salman yang merupakan pemimpin Arab serta Tony Blair dan Vladimir Putin yang cukup terkenal dalam dunia politik turut menjadi pelanggan butik tersebut yang juga menyediakan koleksi mewah rekaan Bijan Pakzad seperti minyak wangi serta kasut. C UTUSAN ONLINE
Quote cairel_azlie 27-6-2018 05:56 PM
Bila Cina Mainland nak ciplak brand BIJAN ni....nanti mula la bersepah juat kat instagram...hahaha
Quote cmf_premierleag 27-6-2018 06:00 PM
beg HAMSOR takde ke
Quote cmf_premierleag 27-6-2018 06:03 PM
cairel_azlie replied at 27-6-2018 05:56 PM
Bila Cina Mainland nak ciplak brand BIJAN ni....nanti mula la bersepah juat kat instagram...hahaha

nanti cikki2 kat ig buat hashtag #sayajualbegbijan #authenticbijan #bijanloqstaq #bijancheras #dropshipbijan

Lihat semua komen(84)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.099122s Gzip On
To Top