CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Betul Ke Artis Pun Ada Kitaran? Jadi, Siapakah Pengganti Siti Nurhaliza? Ini Teori Netizen..

26-6-2018 12:13 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 31911| Komen: 210|Original author: Oleh: Azza

Description: Artis datang dan pergi itu biasa. Setiap era atau zaman yang berlalu pasti mencatat kegemilangan artis-artis yang banyak menghiburkan peminat ketika itu. Malahan jika diteliti sejak dulu hingga sekara ...


Artis datang dan pergi itu biasa. Setiap era atau zaman yang berlalu pasti mencatat kegemilangan artis-artis yang banyak menghiburkan peminat ketika itu.

Malahan jika diteliti sejak dulu hingga sekarang, ia mewujudkan satu trend iaitu roda pusingan, yakni artis masa kini mempunyai persamaan dengan artis sebelum mereka.

Di Twitter, seorang netizen yang menggunakan nama Jefri Aduba de Janitor mengkompilasikan pusingan penyanyi yang popular setiap zaman ini dan memberi nama artis masa kini yang senasib. Menarik juga sebenarnya.

Foto : Twitter

Menariknya ialah kenyataan yang Siti Nurhaliza kekal menjadi penyanyi nombor 1 negara sekarang sebenarnya telah dimulakan oleh arwah Sharifah Aini terlebih dahulu.



Kemudian diteruskan dengan era kegemilangan 80an dan 90an.



Rupa-rupanya penyanyi merantau ke luar negara telah dimulakan oleh Aishah dan Fauziah Latiff yang disamakan dengan Yuna serta Shila Amzah.



Teliti juga pemerhatian Jefri ini, siap dengan biodata penyanyi dua zaman ini.



Jadi, Misha Omar adalah Azlina Aziz?



Menariknya, Ernie Zakri pula disamakan dengan Ziana Zain. Jadi, perlukah Ernie berlakon seperti ibu saudaranya?



Tidak lupa, Jefri turut berkongsikan bagaimana artis yang sendu boleh sukses hanya dengan 'comeback' seperti Noraniza Idris.




Jadi, betul lah bila ada seorang penyanyi yang berada di takhta, penyanyi lain tidak begitu dipandang. Mungkin penyanyi yang tidak mahu dibayangi artis sebelumnya perlu membuat kelainan supaya bakat mereka lebih dipandang. - CARI 
6

Bagus
4

Marah
6

Terkejut
4

Sedih
4

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (25 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chinta89 26-6-2018 12:32 PM
setuju je ape yg dia ni buat pemehatian.
Quote noraidil_06 26-6-2018 12:35 PM
Jefri ni kaka sepitsiput kan kan? @sepitsiput !!! Ko jantan eh? Choy la
Quote jin_lampu 26-6-2018 12:35 PM
aku bet si Jefri ni porumer Cari, sebab dia panggil Haqiem Rusli 'Dik Qie Qie"
Quote fadz84 26-6-2018 12:37 PM
jin_lampu replied at 26-6-2018 12:35 PM
aku bet si Jefri ni porumer Cari, sebab dia panggil Haqiem Rusli 'Dik Qie Qie"

Dan dia ckp pasal attitude dik qie qie.. ehe..
Quote cicicumel 26-6-2018 12:41 PM
Very der bahasa forum Cari
Quote sheqim 26-6-2018 12:47 PM
noraidil_06 replied at 26-6-2018 12:35 PM
Jefri ni kaka sepitsiput kan kan? @sepitsiput !!! Ko jantan eh? Choy la

hahaha baru nak cakap camtu... tersama pulak pahaman hahahaha
Quote wookiehoney 26-6-2018 12:53 PM
noraidil_06 replied at 26-6-2018 12:35 PM
Jefri ni kaka sepitsiput kan kan? @sepitsiput !!! Ko jantan eh? Choy la

ex janitor fmc khuens kak sepit?
sama dah tu
Quote minguk 26-6-2018 12:58 PM
macam style forumer cari je penulisan beliau
Quote mixed 26-6-2018 01:29 PM
ni geng forom ni la

dik qie, sendu, meols,

plg win ROYANAN INTEKUAL

ni kompom kaka @sepitsiput masalah nya ppuan ke sheol?
jefri ni lelaki ke fonen ?
Quote pakderis 26-6-2018 01:35 PM
dasat pemerhatiannya
Quote September14 26-6-2018 01:45 PM
Sis sepit sgt cara dia menulis tu... rasanya mmg dia la ni fakta pun Bnyk dia tau. So lg 8 thn adalah pnynyi hebat mcm tokti muncul.. nntikn lah
Quote hyie 26-6-2018 01:45 PM
its obvious y'alll...its nyah sepitsiput yach!
Quote Minami2013 26-6-2018 01:46 PM
Good point of view... sedangkan financial crisis pun ade cycle every +/- 10 years apatah lagi lah dunia artis.. tp cycle 30 years definitely menunjukkan Malaysia ni tak ramai yg berbakat yg boleh dibanggakan.. atau pun sikap org Malaysia sendiri yg suka kritik menjatuhkan org instead of kritikan yg membina..
Quote wordlife 26-6-2018 02:06 PM
jefri tu adalah BetaCarotene Ana Repalli yach

IniAlan adalah Sepit Siput
Quote mixed 26-6-2018 02:08 PM
wordlife replied at 26-6-2018 02:06 PM
jefri tu adalah BetaCarotene Ana Repalli yach

IniAlan adalah Sepit Siput

betacareno pn ya jugak ni
tp dulo ada satu nick nama jefri80 dlm forom ni lama x npk
adakah tu heols gak
Quote wordlife 26-6-2018 02:10 PM
mixed replied at 26-6-2018 02:08 PM
betacareno pn ya jugak ni
tp dulo ada satu nick nama jefri80 dlm forom ni lama x npk
adakah  ...

meols dpt rasa jefri tu adalah betacarotene
meols follow heshe yach dekat twitter
Quote mieymiey 26-6-2018 02:14 PM
Dik Qie Qie katanya
Quote besarkecik 26-6-2018 02:15 PM
Orang porem jugak..
Quote mixed 26-6-2018 02:16 PM
wordlife replied at 26-6-2018 02:10 PM
meols dpt rasa jefri tu adalah betacarotene
meols follow heshe yach dekat twitter

iols dpt rasakan

Lihat semua komen(210)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-1-2022 03:27 PM GMT+8 , Processed in 0.085838 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top