Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Raya Kali Ini Bertiga, Achey Dan Isteri Ambil Anak Angkat

13-6-2018 12:42 PM|Oleh: Amirah | Dilihat: 3100| Komen: 25

Lapan tahun Achey dan isteri menantikan cahaya mata dan tahun ini impian mereka dimakbulkan.

Walaupun bukan lahir dari rahim isterinya, Nor Hasanah Yahaya namun Achey menyifatkan kehadiran bayi perempuan yang dijadikan sebagai anak angkat ini dapat mengisi kekosongan di dalam hati mereka.


"Assalamualaikum. Bismillah... Alhamdulillah rezeki Allah hadir dengan pelbagai cara. Setelah lapan tahun bersama masih belum punya rezeki dikurniakan cahaya mata.

"Namun pada 22 Mei 2018 di ramadan keenam anak ini hadir untuk mengisi kekosongan yang lama itu," kata Achey di Instagram.

Menurut pelakon dan pelawak ini lagi, bayi yang diberi nama Nur Tiara Zinnirah Nasir itu dilahirkan pada 15 Mei lalu pada pukul 8.05 malam di Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Sebelum ini ramai menyangka isterinya berada di kampung kerana bergaduh dengan Achey.


"Selama hampir sebulan kami berada di kampung terutama @anne_achey. Ramai tertanya kami gaduh ke? Sakit ke? Jawapannya menjaga tiara dalam pantang.

"Tak dapat nak digambarkan dengan kata-kata yang hebat. Yang paling jelas saya dan isteri sangat gembira tak terkata," katanya.

Meriah raya Achey kali ini. Semoga anak ini bakal menjadi penguat kasih sayang antara Achey dan isteri. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 25
Komen

Previous : Seksanya Nak Jadi Gemuk, Sampai Melecet Badan Puteri Aishah

Next       : "Hidup Lebih Baik Lepas Bercerai,"- Adam Shahz Tak Sedih Langsung Raya Tanpa Isteri

Komen Terbaru

Quote hangdenim 17-6-2018 03:50 AM
Nenasketum replied at 13-6-2018 05:38 PM
Semoga anak tak membesar jadik bingit macam Acey

Mcm anak black, nyanyi menjerit2 ngikut lontaran vocal black aduhaiii tapi pelat dia comel

Lain-lain Komen

Quote zaraaqilah 13-6-2018 12:47 PM
wahhh...tahniah achey...rezeki Allah bagi...
Quote OsHiN_hOnEy 13-6-2018 12:55 PM
zaraaqilah replied at 13-6-2018 12:47 PM
wahhh...tahniah achey...rezeki Allah bagi...

rezeki and poket tebal sis, kalo marhein kenal orang dlm hospital dpt lar amik anak angkat indon yg bersepah dok ada.
Quote ariellin 13-6-2018 12:55 PM
Comelnyaa bb
Tahniah achey n wife
Quote nsmy 13-6-2018 12:58 PM
tahniah achey n isteri...
Quote zaraaqilah 13-6-2018 01:02 PM
OsHiN_hOnEy replied at 13-6-2018 12:55 PM
rezeki and poket tebal sis, kalo marhein kenal orang dlm hospital dpt lar amik anak angkat indon y ...

kannnn...xperlah...kita org nan hadoo...mengadapler urut  sengkak segala bagai sebulan sekali..
Quote imanda 13-6-2018 01:03 PM
tahniah tp muka baby ada cikit iras anne bini achey
Quote Changa 13-6-2018 01:19 PM
Mandul ke heshe??
Quote missorange 13-6-2018 01:32 PM
Alhamdulillah
Quote bolamata 13-6-2018 02:19 PM
alhamdulilah... tahniah achey dan isteri.. walaupun tak suka dengar suara bingit achey ni tapi kagum tengok dia setia giler dengan isterinya...
Quote yuhuu 13-6-2018 02:24 PM
Tanniah Achey dan isteri. Gembiranya dapat baby. Jaga amanah Allah tu elok2.
Quote babycc 13-6-2018 02:29 PM
bolamata replied at 13-6-2018 02:19 PM
alhamdulilah... tahniah achey dan isteri.. walaupun tak suka dengar suara bingit achey ni tapi kagum ...

Isteri die pon sama bingit.. tgk dlm rancangan 'resepi memikat isteri' .. tp kalau kena marah ngan achey jenis x reti melawan..
Quote kucen_miang 13-6-2018 02:33 PM
OsHiN_hOnEy replied at 13-6-2018 12:55 PM
rezeki and poket tebal sis, kalo marhein kenal orang dlm hospital dpt lar amik anak angkat indon y ...

jgn la buruk sangka kak..nak ambil anak angkat ni boleh jer ambil anak2 org susah, anak yatim piatu atau hubungi persatuan ibu2 tunggal.
Quote moocoww 13-6-2018 02:37 PM
Senyum lebar keduanya...Tahniah achey&isteri
Quote miemiecha 13-6-2018 02:53 PM
this time ' Nor Hasanah Yahaya"
bukan kak hasanah fb..

ni cik hasanah for real amik baby angkat..
tahniah achey n wifey, moga murah rezki..
Quote fliphair8 13-6-2018 04:20 PM
Walopun aku menyampah kat achey ni....tapi aku doakan dia murah rezeki dan bahagia anak beranak.....banyaknya pahala bela anak angkat...
Quote munchkin 13-6-2018 04:26 PM
Tahniah kepada pasangan
Quote nipskacang 13-6-2018 04:30 PM
Tahniah achey &  wife,  cantiknye name tiara
Quote perembes 13-6-2018 04:33 PM
bela ank angkat bgus.. rezeki murah
Quote inspektoremos21 13-6-2018 05:09 PM
Walaupun achey tu membingitkan, tapi iols selalu ada 'soft spot' dkt dia sebab rasa dia tu seorang yg sgt jujur & sejenis yg kalau ada kawan2/family/ or sesiapa je yg tgh susah, mesti dia akn tolong. Apa pun, tahniah Achey & wife! Rezeki dari Allah SWT di bulan ramadhan yg mulia

Lihat semua komen(25)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052151s Gzip On
To Top