Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Raya Pakai Baju Yang Sedia Ada," -Sarah Dan Shuib Tak Mahu Anak Boros

13-6-2018 11:22 AM|Oleh: Saiful | Dilihat: 3729| Komen: 52

Bagi pasangan Sarah dan Shuib, Aidifitri kali ini disambut dengan cara sederhana sekali

Kata Sarah dia bukan lokek untuk berbelanja tapi tidak mahu memanjakan anak-anaknya sampai menjadi boros.

Foto: IG
"Mungkin sesetengah keluarga akan menyediakan beberapa helai pakaian sedondon untuk digayakan sekeluarga pada hari raya tetapi itu bukan tradisi kami.

"Mana-mana pakaian yang masih boleh dipakai, itulah baju raya kami.


"Kami bukannya berkira tetapi mahu sikap bersederhana menjadi pedoman untuk anak-anak kami membesar dan bukannya bermewah-mewah," kata Sarah pada Astro Gempak.

Pasangan yang sempat menunaikan umrah pada 10 Ramadan pertama itu juga mengakui yang mereka tidak bersungguh-sunguh dalam membuat persiapan raya.


Bagus cara Sarah dan Shuib dalam membesarkan anak-anak. Semoga keluarga ini berbahagia selamanya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 52
Komen

Previous : Gara-Gara Didakwa Lakukan Buli Siber, Peminat Hilang Hormat Pada Caprice

Next       : Seksanya Nak Jadi Gemuk, Sampai Melecet Badan Puteri Aishah

Komen Terbaru

Quote blue^panther 15-6-2018 12:57 PM
Tolong la shuib sarah, x payah la cakap x beli baju baru.....balik umrah arituh kemahen lagi anak2 korang ber ootd baju2 dr mekah, pada marhaen2 mcm kitaorg ni itu dh kira baju raya la tu.....baju raya x semestinya baju melayu dgn baju kurung, jubah pon ok jer......pd kami ni apa2 baju yg beli pada bulan pose or 2/3 sebulan pose dah kira baru la tu, so kalau korang dh tunjuk2 mcm pastu kata x beli jadi menyampah pulak aku baca nih......

Lain-lain Komen

Quote umbut 13-6-2018 11:41 AM
Raya ni utamakan anak2 jer... baju baru utk anak2... mak pak pki baju lama udah....
Quote mintu 13-6-2018 11:41 AM
nak beraya sederhana tapi kat ig nak berbuka puasa kat luar.  apakah? wartawan cari saja ke membakar sarah ni?
Quote mintu 13-6-2018 11:42 AM
umbut replied at 13-6-2018 11:41 AM
Raya ni utamakan anak2 jer... baju baru utk anak2... mak pak pki baju lama udah....

kalau sarah pakai baju lama.. nampaknya terbang la tudung sheols tu.. baju sheols kan ala2 barbie
Quote haryatie 13-6-2018 11:45 AM
yerr ker...pakai yg mana ada jerk
aku yg x kaya pun
baju baru tu mesti beli utk raya
tp beli la ikut kemampuan

Quote harkktuih 13-6-2018 11:56 AM
mak iols selalu pesan, setahun sekali apa salah beli baju barang selai utk raya..dah penat keje setahun, beli ler baju baru gak..nnt kena sumpah dek badan..
Quote friedfishsoup 13-6-2018 12:02 PM
harkktuih replied at 13-6-2018 11:56 AM
mak iols selalu pesan, setahun sekali apa salah beli baju barang selai utk raya..dah penat keje seta ...

Betul. Selalu i nak pakai baju raya recycle dulu2
Then kakak iols kata raya pertama kalau boleh baju baru. Kalau jalan raya lain hari, baru boleh pakai baju recycle. So i selalu beli baju raya sehelai je, yg lain hari pakai baju dulu2
Quote bukan_ustazah 13-6-2018 12:07 PM
I don't really favor this couple. Too overrated ... boring
Quote harkktuih 13-6-2018 12:09 PM
friedfishsoup replied at 13-6-2018 12:02 PM
Betul. Selalu i nak pakai baju raya recycle dulu2
Then kakak iols kata raya pertama kalau boleh b ...

itulah..kalau boleh raya pertama mmg nk kena baju baru..lepas2 tu nk pkai baju lama gasaklah..
Quote OsHiN_hOnEy 13-6-2018 12:11 PM
Sarah tolong lar kurangkan edit tu, and jgn pakaikan si shuib tu baju kaler pink, DNA sembrong terserlah. takda cute pun jadi pasangan mcm tu Sarah.
Quote sapeka 13-6-2018 12:15 PM
iols pon beli sepasang je yang baru untuk dipakai bersama keluarga di hari raya pertama..
raya dua tiga pakai la baju yg dok ada tu
tak terpakai pon lagi..
huhu
Quote zaraaqilah 13-6-2018 12:19 PM
ada yang kata sunat kalau pakai baju or persalinan baru pd first raya....
x perlu bermewah-mewahan pon...cukup kalau bersederhana
Quote Awanku 13-6-2018 12:22 PM
Hari raya pertama semuanya kena baru... kalau korg xnak baju bru, atleast bg lah anak2 pakai yg bru... igt muat ke baju thn lepas?? Lagi2 anak2 masih membesar... adoii.. bab maintainance sarah bkn main lg aku tengok...
Quote kucen_miang 13-6-2018 12:25 PM
zaraaqilah replied at 13-6-2018 12:19 PM
ada yang kata sunat kalau pakai baju or persalinan baru pd first raya....
x perlu bermewah-mewahan  ...

iya ke? hadis mana?
Quote mommymonster82 13-6-2018 12:26 PM
Tak beli baju anak dikata berkira..
Dah beli kata membazir..serba tak kena..
Quote zaraaqilah 13-6-2018 12:29 PM

ada i tengok tanyalah ustaz hr tu...ustaz tu ckp sunat berhias pada hari raya...
riwayat bukhori n muslim kalau x silap
Quote cupu 13-6-2018 12:30 PM
Iyer la tu....aku percaya.
Quote pavlovachoc 13-6-2018 12:35 PM
ye je ... nth2 lebih 20 pasang sorang, mcm cek ta
Quote kucen_miang 13-6-2018 12:36 PM
zaraaqilah replied at 13-6-2018 12:29 PM
ada i tengok tanyalah ustaz hr tu...ustaz tu ckp sunat berhias pada hari raya...
riwayat bukhori  ...

yg sunat tu berpakaian bersih,bkan baru
Quote zaraaqilah 13-6-2018 12:44 PM
kucen_miang replied at 13-6-2018 12:36 PM
yg sunat tu berpakaian bersih,bkan baru

UAI pon ckp..sunat berbaju baru di hari raya beb...tp yer kot....berbaju baru mengikut kemampuan masing2...

Lihat semua komen(52)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052532s Gzip On
To Top