Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Lain Kali Teman Ayah Ke Surau, Bukan Main Twitter 'Busukkan' Kelantan" - Netizen

Oleh: Ain|12-6-2018 02:44 PM |Dilihat:2901| Komen: 18
Anak muda sekarang jarang rasanya teringin untuk makan beramai-ramai dalam sebuah talam (dulang). Biasanya, makan dalam talam begini kita boleh nampak di surau atau kampung. Susah nak nampak orang bandar melakukannya.




Selalunya, isu kebersihan menjadi faktor makan dalam talam kurang digemari segelintir masyarakat. Geli, katanya.

Terbaru, seorang pengguna Twitter berkongsi pengalaman bapanya yang terpaksa 'berpindah' ke talam lain selepas salah seorang jemaah surau mencurah budu ke atas makanan di dalam talam yang sedang dimakannya.

Yang menjadi isunya sekarang, Hijaz Pahron dilihat seperti cuba memburukkan negeri Kelantan dan mencetuskan perbalahan di kalangan pengguna lain.



Menurut Hijaz, bapanya merupakan orang kurang upaya (OKU) dan ia membuatkan dia terkilan apabila tiada seorangpun yang mengasihani bapanya.


Bapak aku OKU




"Tak ada seorang pun kesiankan bapak aku yang dah berusia lebih 70 tahun, tapi kena pindah talam lain," katanya.







Rata-rata netizen panas hati dengan tindakan Hijaz dan penyokongnya yang memburuk-burukkan negeri Kelantan hanya kerana segelintir yang melakukan kesalahan.


Lain kali teman ayah ke surau, bukan main Twitter




Sementara itu, ada juga pengguna menyifatkan individu terbabit sengaja mereka tweet berkenaan demi meraih perhatian.


Foto: Twitter

Kalau nak kata semua orang Kelantan bodoh, bagaimana pula dengan pelakon, pengacara dan usahawan terkenal Neelofa? Eh, ramai lagi selebriti yang datang dari Kelantan, kan? Apalah perasaan mereka jika mengetahui negeri kelahiran mereka 'dibusukkan' sedemikian? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 18
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Razif_Rosly 17-6-2018 02:39 PM
Neelofa? Dia pun huru hara sampai lauching tudung kat tempat jual arak.
Apa pun dia dah serik kene kecam.

Lain-lain Komen

Quote M.Rose 12-6-2018 04:24 PM
Dah setat label melabel plak.
Sorng buat hal satu klantan nma busuk {:smile
Quote ninjago 12-6-2018 04:29 PM
tapi pakcik tu pun.. ada ke pi tuang budu 1 talam ingat org lain pun cam dia? ke dia plan nak conquer makan 1 talam tu? mmg pening hadap org camnie tak reti tatasusila..
Quote prettyuglybabe 12-6-2018 04:43 PM
hasanah versi bapak ku tak makan budu ke ni..
Quote salmon-suki 12-6-2018 04:48 PM
Xley nak view tweet first dia..so,nk komen xtaw cte penuh caner...kejadian ni blaku ktne ye?setaw sy laa,kalau kt msjid,even bukak puasa kt klate pn,xde org y sesuka hati taruk budu dlm talam,or any benda asing y x di provide oleh ajk masjid time tu..dorg mkn je ape y ada dlm talam tu..

So this kejadian berlaku kt masjid mana,negeri mana?and mmg dari dulu lg isu generalization dlm masyarakat kita ni way too rampant,especially melibatkn klate..kalau nk ckp bhs kasar,ada byk lg negeri lain y spesis ckp lg kasar,depends on their upbringing...sikap pengotor?my housemate from other states are way too pengotor,cuci bekas nasi sndiri pn took 2weeks,baju2 xbasuh,smpai berbau ke ruang tamu,body odour lg,so,still nk biased cmtu?

My conclusion is,this guy ni mmg jenis y dah butthurt ngn klate,that's why bt generalization cmtu..well,biar ler dia nk menyalak,asalkn weolzs know ourselves..gudlak dgn spreading negativity sbb and great job for being such a "perfect" human..{:good
Quote rayray28 12-6-2018 04:56 PM
Apesal rasa cm cerita rekaan jee ni..pakcik tu dh tua gitu rasa redha jee mkn walau ada org dh curah budu.iyelaa lebih dulu mkn garam kan..so cm small matter je kot hmm
Quote umbut 12-6-2018 04:58 PM
Aku pun x suka mkn kongsi2 dlm talam... eeewww
Quote SLAManya 12-6-2018 04:59 PM
bapak i yang oku tu pula selalu jadi ketua atau dia yang conquer tempat
Quote onexox97 12-6-2018 07:53 PM
ye teruk org kelantan tu
suka hati je taruk budu
semua jantan kelantan teruk
Quote azimodin 12-6-2018 09:35 PM
Aku dulu terpngaruh jugak bila orang cakap macam2 pasal lelaki kelantan. tapi lepas dah "masuk" keluarga pantai timur ni, aku rasa lelaki kelantan xde la seburuk yang aku sangka. Masa balik kelantan pon xde orang paksa aku makan budu ke hapa, elok je dorang layan.

Sama jugak bila orang cakap orang melaka ni "kasar". Mak aku sebut "hawau" pon x pernah
Quote sinalegna 12-6-2018 11:23 PM
Kesimpulannya warga emas OKU berbuka di surau kena paksa mkn budu
Quote fatinz 13-6-2018 09:17 AM
azimodin replied at 12-6-2018 09:35 PM
Aku dulu terpngaruh jugak bila orang cakap macam2 pasal lelaki kelantan. tapi lepas dah "masuk" kelu ...

Silapnya mamat ni mentioned org kelantan walaupun in general. Patut tak payah beritahu org kelantan mmg mcm ni mcm tu. Sikap tu individu tak kira dari negeri or negara mana pun
Quote bungamelurindah 13-6-2018 11:45 AM
tak semua jantan kelantan teruk, tp pemalas tu ade la, bukan nak ckp, tp dah pernah duduk satu rumah dgn org kelantan, tp dorg penyayang dan tak kedekut
Quote vanillaninja 13-6-2018 02:32 PM
Kejadian ni berlaku dekat mana?
Quote besarkecik 13-6-2018 02:32 PM
Perlu ke nak mention nilopak??
Quote miemiecha 13-6-2018 04:26 PM
sedap je budu...
Quote mohdcrow 13-6-2018 08:50 PM
Yer ker wujud kes tu...beh jer reka citer...maybe ada kes dendam ngan org kelantan
Quote _nursha_ 14-6-2018 08:42 AM
rasanya xperlu kot mention negeri2 ni, buat org lain xjadi nk kesian dekat bapak tu...

Quote Razif_Rosly 17-6-2018 02:39 PM
Neelofa? Dia pun huru hara sampai lauching tudung kat tempat jual arak.
Apa pun dia dah serik kene kecam.

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053313s Gzip On
To Top