Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Yang Suka Kutuk Tu..." - Pesanan Datin Shahida Untuk Netizen Yang Suka Kecam Aliff Syukri

Oleh: Ain|12-6-2018 01:18 PM |Dilihat:1935| Komen: 14
Sering berkongsi kehidupan yang serba mewah di laman sosial membuatkan jutawan kosmetik terkenal Datuk Seri Aliff Syukri sering dikecam dan dicemuh netizen.




Malah, ada yang menzahirkan rasa meluat dengannya yang disifatkan suka meraih perhatian dengan mempamerkan kemewahan dimiliki.

Namun, berbeza dengan isterinya yang lebih merendah diri dan berperwatakan lembut.

Menerusi kemas kini terbarunya di laman Instagram, Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid memberi teguran kepada netizen yang gemar mengutuk suaminya.




Menurutnya, Aliff seorang yang terlalu rajin bekerja hingga dia sendiri tidak dapat membiasakan diri pada awal perkahwinan mereka.

"Sebab tu kalau korang yang suka kutuk-kutuk, tak tahu betapa rajinnya dia bekerja siang dan malam untuk menyara keluarga,"
tulisnya.

Perkongsian itu mendapat respon positif daripada netizen yang mengakui Aliff seorang yang rajin bekerja keras demi memajukan empayarnya. Ramai yang kagum dan berbangga dengan semangat yang ditunjukkan pasangan itu.

Selain itu, ruangan komen juga dibanjiri dengan doa dan kata-kata semangat buat mereka sekeluarga.


Orang mengutuk sebab dengki


"Tabik spring kat Datuk.

"Hanya isteri yang tahu baik buruk suami. Orang lain takkan tahu, hanya tahu nak membawang saja,"
komen netizen.




Pun begitu, bukan semua orang berfikiran serupa. Ada yang mengingatkan Aliff supaya tidak terlalu mempamerkan kemewahan yang ada.


Orang tak suka sebab...


Foto: IG Datin Shahida

Apapun, memang suka melihat kemesraan pasangan ini. Semoga mereka terus berjaya dan menjadi insan yang baik dan disegani kelak. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 14
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote oni313 14-6-2018 02:13 AM

shida,

'bini' ko ni seswai sangat kalau keje pegawai penyiasat SPRM or inspector kt bkt aman....

time nak siasat penjenyah duk cakap : , 'ko curik kan?!, ko curik kan?!

Lain-lain Komen

Quote besarkecik 12-6-2018 01:39 PM
Kerja rajin tapi laba buat apa ten oii
Quote NekNgah 12-6-2018 02:54 PM
Yang baik jadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan.  Simple!
Quote annehuda 12-6-2018 03:04 PM
ada kazen aku terpengaruh ngan founder mcm ni byk duit pastu bongkak suka menunjukkan kemewahan.

ms ig live caption penuh kesyukuran la ape la tp rakam gambar duit berterabur atas katil. pdhal tu bukan duit die pun, duit cash makbapak die meniaga pastu kasi kt die suruh bank in.  

plg tak bleh blah pegi ikea je pun tp gigih nk upload gmbr resit. kalau resit beribu takpe ni takat rm200 eh tak paham la aku
Quote lyza2474 12-6-2018 03:11 PM
#gapoever lahhhhh
Quote Orix 12-6-2018 03:53 PM
Dah bini ko yg meminta utk dikutuk........ hadap jelah....
Quote ninjago 12-6-2018 04:25 PM
Orix replied at 12-6-2018 02:53 PM
Dah bini ko yg meminta utk dikutuk........ hadap jelah....

'bini' ye..
Quote Clan204 13-6-2018 02:13 AM
kate jutawan takkan keje siang malam lak... bukan org kaye2 nh biasa relax2 je ke?
Quote drivethru 13-6-2018 02:56 AM
Siang sara jantan, malam sara bini. Sebab tu kena kerja siang malam. Siang makan sosej, malam makan karipap.
Quote iboyrex 13-6-2018 04:15 AM
Pasal bisnes aku no hal! Mmg bagi inspirasi.... Tapi dari segi sikap dia, mmg k.o! Nak2 pulak dia naikkan bisnes pondan tuuuutttt tu.....
Quote haryatie 13-6-2018 08:09 AM
kerja rajin siang malam tu bagus
yg org kutuk tu cra dia show off tu jerk..
xde sape nak dengki...tp cra tu menjengkelkan


Quote chicozinn 13-6-2018 12:13 PM
drivethru replied at 13-6-2018 02:56 AM
Siang sara jantan, malam sara bini. Sebab tu kena kerja siang malam. Siang makan sosej, malam makan  ...

aduh, sosej sape yg si ponen ni sara oii?spill the tea please..bahahha
Quote hady_vit 13-6-2018 12:59 PM
so sebab dia rajin dan kaya raya lesen untuk buat org menyampah dengan attitude ko la
Quote rogayahtop 13-6-2018 06:16 PM
mmg ade spesis follow celebs duk bash je setiap post. ala2 manusia sempurna or nak #donedakwah cam tu lah kut.
Quote oni313 14-6-2018 02:13 AM

shida,

'bini' ko ni seswai sangat kalau keje pegawai penyiasat SPRM or inspector kt bkt aman....

time nak siasat penjenyah duk cakap : , 'ko curik kan?!, ko curik kan?!

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.490130s Gzip On
To Top