Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Degup Ramadan Lihat artikel

Baju Raya Inspirasi Dari Filem Black Panther. Ada Yang Nak Pakai Ke?

Oleh: Faizal|12-6-2018 11:36 AM |Dilihat:878| Komen: 6
Filem Black Phanter merupakan filem kesinambungan dari Avengers terbitan Marvel yang mengisahkan tentang seorang raja dan pelindung Wakanda, sebuah negara ni Afrika. Ia bercerita tentang Raja T'Challa yang kembai ke Wakanda setelah peristiwa yang terjadi dalam filem Captain America: Civil War.


Filem Black Panther memang agak berbeza dengan film Marvel Cinematic Universe lainnya kerana sangat sarat dengan budaya Afrika. Bermula dari pakaian, alam persekitaran dan juga pewarnaan watak-watak dalam filem ini.

Bagi sudah menonton filem ini, mungkin anda dapat merasakan budaya Afrika yang begitu kuat. Salah satu perkata yang harus dilihat ialah penggunaan pakaian yang sangat unik.

Filem yang hebat ini menampilkan watak Black Panther dalam busana superhero yang unik dan cantik. Jesteru ada yang menjadikan baju yang dipakai oleh Raja T'Challa sebagai inspirasi di dalam fesyen terkini untuk menyambut lebaran.

Memetik dari laman web shopping secara online Indonesia, adanya beberapa pengeluar pakaian memperkenalkan trend baju raya yang mengambil konsep dari pakaian rasmi watak Black Panther di dalam filem ini.


Dikatakan pakaian yang bermotifkan corak yang seakan baju Raja T'Challa yang dipakai ketika tidak menjadi Black Panther merupakan pakaian yang popular di Indonesia. Hal ini kerana pakaian jenis ini sesuai dengan persekitaran yang panas dan negara-negara tropika.



Ternyata dengan kemunculan baju ini menimbulkan banyak reaksi dari nitizen Indonesia yang melihatnya. Ada yang betanyakan tentang kadar Vibranium yang terdapat di dalam baju ini dan juga ada yang memberi komen adakah boleh menjadi Black Panther jika memakai bau ini?

Foto Carian internet


Macam-macam kan? Memang begitu kreatif. Sememangnya masyarakat Indonesia terkenal dengan pakaian yang bermotifkan corak-corak kerawang di bahagian leher. 

Sebab itu fesyen seperti ini muncul di sana. Jadi, adakah anda ingin mengenakan baju seperti ini ketika lebaran nanti? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 6
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote rogayahtop 13-6-2018 06:20 PM
akak nak baju kurung mcm okoye,  tp versi muslimah gitu. ala2 mak yong pun ada dresses dia.

Lain-lain Komen

Quote felinecat 12-6-2018 11:54 AM
aku pon berminat tgok baju king tchalla..hehe .nampak kacak kpd sang pemakai
Quote samasam90 12-6-2018 12:05 PM
ada.. yg selalu pakai mcm ne org indon/timor leste sistur..
Quote mdhelmi 12-6-2018 12:06 PM
kalo fashion designer mmg alert dgn segala baju dan costume yg org lain pakai

Quote Artemesiaa 12-6-2018 01:15 PM
Kat Indonesia kan mereka suka baju style sebegitu jadi tak heran kalau design baju Raja T'Challa jadi ikutan.
Quote alien88 13-6-2018 09:31 AM
helok pulak model pakai bju black panther ni
Quote rogayahtop 13-6-2018 06:20 PM
akak nak baju kurung mcm okoye,  tp versi muslimah gitu. ala2 mak yong pun ada dresses dia.

Lihat semua komen(6)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042779s Gzip On
To Top