Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Rakyat Pertikai Anwar Ibrahim Dan Keluarga Naik Jet Peribadi Ke Kelantan

25-5-2018 05:01 PM Komen: 801
Orang ramai mempersoalkan kewajaran Datuk Seri Anwar Ibrahim dan keluarganya menaiki jet peribadi ketika berkunjung ke Kelantan tempoh hari.

Kebanyakannya merasakan perbuatan itu tidak selari dengan apa yang diperjuangkan oleh Pakatan Harapan sebelum ini untuk tidak membazir menggunakan wang rakyat.

Utusan Online melaporkan, netizen juga telah memberi peringatan awal kepada para pemimpin berkenaan suapaya tidak mengecewakan rakyat yang telah memilih mereka.

Foto: Facebook
Walau bagaimanapun Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar tampil menjelaskan bahawa penggunaan jet peribadi oleh Timbalan Perdana Menteri, Datin Seri Wan Azizah adalah atas memenuhi jemputan rasmi untuk bertemu dengan bonda Yang di-Pertuan Agong di Kelantan.

Jemputan rasmi, yang juga menjemput @drwanazizah sekeluarga. Sikap pimpinan lama tidak akan berulang, menggunakan jet utk bercuti dan keperluan peribadi. Terima kasih atas ingatan, kita sudah tentu tidak boleh kompromi, katanya di Twitter. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
13
Marah
17
Terkejut
30
Sedih
25
Lawak
8
Bosan
12
Komen: 801
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote misscendol 7-6-2018 01:53 PM
ulamalu replied at 26-5-2018 12:10 AM
Apa ada dlm tu?   Minta jasa baik summarize kan

Alamak.... I just baca part komen pasal nurul zahid perli dswa je

Lain-lain Komen

Quote tobby 25-5-2018 09:17 AM
Hutang msia 1 trilion. Juallah jet2 tu semua utk bayar hutang. Itu paling afdhol. Naik jer Air Asia. Kata nak berjimat cermat. Sembanggggg
Quote munchkin 25-5-2018 09:37 AM
Edited by munchkin at 25-5-2018 09:39 AM

Well apa depa ckp tu betullah. Apa hal nak guna harta kerajaan  
Quote judicata 25-5-2018 09:37 AM
DSAI as spouse to TPM boleh ke dari segi protokol berjalan depan isteri dia yg TPM? iols jarang tengok Menteri wanita yang bawa spouse ni... salu sorg2. ni plak first female TPM in Malaysia. jakun sket yg salu tgk pun Queen Elizabeth, tu pun Prince Philip jalan belakang dia.

notakaki : ini bukan kutukan or kejian. ni pertanyaan. disclaimer awal.
Quote alesandra 25-5-2018 09:46 AM
munchkin replied at 25-5-2018 09:37 AM
Well apa depa ckp tu betullah. Apa hal nak guna harta kerajaan

atas kapasiti wan azizah sebagai TPM?
Quote lazim 25-5-2018 09:49 AM
tertanya2 urusan kerajaan apa yg berjumpa bonda agong? tu kategori urusan kerajaan jugak ke ? tanyaaa je.. dkt fb drg kata meminang utk nurul izzah kot
Quote Orix 25-5-2018 09:49 AM
Tggu bangnon jwab apa......... I dari dlu tak rasa bangnon ni sesuai jd pemimpin atasan......
Quote altimi 25-5-2018 10:59 AM
salah ke bawak family naik jet kerajaan?
Quote altimi 25-5-2018 11:00 AM
salah ke.................
Quote kucingitam 25-5-2018 11:16 AM
dia pergi atas jemputan kan..kalau dia nak shopping pun, shopping kat kb jah..bukan dubai..
Quote novlin 25-5-2018 11:18 AM
tobby replied at 25-5-2018 09:17 AM
Hutang msia 1 trilion. Juallah jet2 tu semua utk bayar hutang. Itu paling afdhol. Naik jer Air Asia. ...

jgn jd ahmad maslan 2.0 ye...
jadi lah pembangkang... jgn jd pembangang


Quote rbmy 25-5-2018 11:18 AM
najib selama ni guna dengan kakmah melancong siap bawa biras menantu beras semua..
apa salah TPM bawa laki dia plak? dlm negara kot..
Quote namr 25-5-2018 11:19 AM
Cuba cek ntah2 anwar ada simpan birkin kat rumah
Quote novlin 25-5-2018 11:19 AM
judicata replied at 25-5-2018 09:37 AM
DSAI as spouse to TPM boleh ke dari segi protokol berjalan depan isteri dia yg TPM? iols jarang teng ...

ikut protocol nuar kena jln blkg jijah...
hope ada lah yg tego ttg perkara ni...


Quote tobby 25-5-2018 11:32 AM
novlin replied at 25-5-2018 11:18 AM
jgn jd ahmad maslan 2.0 ye...
jadi lah pembangkang... jgn jd pembangang

jgn jadi mat sabu...  
Quote sapeka 25-5-2018 11:37 AM
eh eh eh eh
belom pape dah guna jet peribadi?
Quote supersudoku 25-5-2018 11:38 AM
boleh bawak satu family atas kapasiti jemputan keluarga
Quote sonya21 25-5-2018 11:52 AM
altimi replied at 25-5-2018 11:00 AM
salah ke.................

hermmmm...jangan nak eksited sgt boleh tak naik jet tu...ramai memerhati ni.....

Quote cmf_premierleag 25-5-2018 12:03 PM
lazim replied at 25-5-2018 09:49 AM
tertanya2 urusan kerajaan apa yg berjumpa bonda agong? tu kategori urusan kerajaan jugak ke ? tanyaa ...
dkt fb drg kata meminang utk nurul izzah kot


maybe kut sbb anak2 lelaki Tg Anis 2 Duda (YDPA + ex-laki manohara), 1 Bujang (Tg Faiz)
only her princess, Tg Amalin je yg dah kawen , ada anak 2

Quote noor2 25-5-2018 12:07 PM
Tak berkenan kat Anwar ni....perjuangan pun bukan untuk rakyat. ....

Lihat semua komen(801)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.339023s Gzip On
To Top