Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Memang Salute Lah!" - Netizen Terharu Sikap Profesional DS Rohani Serah Tugas..

Oleh: Whitney|25-5-2018 02:44 PM Komen: 26
Selepas Parti Pakatan Harapan memenangi Pilihan Raya ke-14 baru-baru ini, banyak berlaku peralihan kuasa dan jawatan dalam pelbagai kementerian. Bagaimanapun, dalam kebanyakan penyerahan tugas yang berlaku, yang paling menarik dan menyentuh hati rakyat Malaysia ialah suasana di Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) pada hari pertama Dr.Wan Azizah memulakan tugasnya.


Dr. Wan Azizah telah diamanahkan memikul tanggungjawab sebagai Menteri Wanita dan Pembangunan yang sebelum ini dipikul oleh Datuk Seri Rohani Abdul Karim. Rohani turut hadir pada hari penyerahan tugas tersebut dan ia membuatkan Wan Azizah berasa terharu dengan sikap dan jasa baik beliau. Wan Azizah telah menaikkan status penghargaan di akaun instagram miliknya dan berjanji akan menjalankan tugas dengan baik.

Ramai netizen yang gembira dan terharu dengan kedua-dua pemimpin ini. Rohani dipuji kerana dilihat begitu profesional. Netizen turut menghargai dan mengenang jasa beliau semasa bertugas di Kementerian Pembangunan Wanita sebelum ini.




Pada hari tersebut juga, Wan Azizah mengumumkan berita gembira buat para suri rumah. Mereka bakal mendapat caruman 2 peratus daripada pendapatan suami dan RM50 daripada kerajaan. Bagaimanapun, ada netizen yang bergelar suami seolah tidak bersetuju dengan pelaksanaan tersebut.




Tahniah diucapkan kepada Dr.Wan Azizah. Semoga beliau dapat menjalankan amanah dengan lebih baik. Tahniah juga buat para suri rumah. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
7
Terkejut
1
Sedih
13
Lawak
1
Bosan
7
Komen: 26
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote talapia 28-5-2018 11:22 AM
2% je pon... bukan banyak.. tapi sekurang2nya.. itula bekalan utk wife tu di hari tua.. esok2 ko dah mati.. insurans n segala bagai kena rebut dengan family laki.. ujung2 bini merempat. ada KWSP ni walaupon ciput... jadila daripada x ada langsung..

Lain-lain Komen

Quote idakamaruddin 25-5-2018 02:51 PM
kedekut nye la 2% dr gaji sendiri nk bg bini

ni mesti bini dh la x keje nafkah pn xbg pastu berkira nk tlg carum utk bini

Quote gummiebear 25-5-2018 03:05 PM
2% je punn.. tu pun berkira.. untuk bini sendiri jugak bukan bini orang lain
Quote meow_tompok 25-5-2018 03:12 PM
mungkin banyak bini kot
tu yg pening
1 bini 2%
2 bini 4%

semua bini tak kerja
Quote zulka 25-5-2018 03:16 PM
nasib baik isteri2 sy bekerja
Quote krustykrab 25-5-2018 03:20 PM
padan muka sekelian suami

apa ko ingat bini ko tu pencacai kat rumah ke, ko mmg patut kasi sumbangan dlm kwsp dia,
Quote silampumeja 25-5-2018 03:24 PM
my mom yang jenis selalu tengok berita kata dato rohani ni bagus je ...responsive untuk bnyak issue... tataula kalau dia tgk tv3 je...dia takde banyak buat hal kan? ke ada?


baguslah profesional mcm ni kan
Quote armin 25-5-2018 03:26 PM
idakamaruddin: kedekut nye la 2% dr gaji sendiri nk bg binini mesti bini dh la x keje nafkah pn xbg pastu berkira nk tlg carum utk bini
setuju sgt
Quote missbelladania 25-5-2018 03:30 PM
maybe sebab dato rohani ni bukan orang umno...dia bn sarawak...so xdela emo sgt...

Quote cairel_azlie 25-5-2018 03:30 PM
Gaji 100k sebulan...2% banyak tuhhhh...grrrrrr
Quote MariaClara 25-5-2018 03:59 PM
Edited by MariaClara at 25-5-2018 04:01 PM
idakamaruddin replied at 25-5-2018 02:51 PM
kedekut nye la 2% dr gaji sendiri nk bg bini

ni mesti bini dh la x keje nafkah pn xbg pastu berki ...

kannn..sakit hati aku bace si lelaki tersebut punye komen....kedekut lahai...tergamaknye la tulis gitu..bini bace mesti sedih..

ni mcm spesis jantan kedekut..tu masukk acc bini kau la..lelaki camni baik suruh dia beranak n masak sendiri jelaaaa
Quote kucingitam 25-5-2018 04:10 PM
yg komplen tu bengap ke hapa? kan dah kata utk suri rumah..pi tanya psl bini kerja dah kenapa. dahtu, kalau bini kerja pun pe salahna kalau potong utk bini...bebal kemain..
Quote samperit 25-5-2018 05:43 PM
silampumeja replied at 25-5-2018 03:24 PM
my mom yang jenis selalu tengok berita kata dato rohani ni bagus je ...responsive untuk bnyak issue. ...

She is good. Jenis buat kerja, jovial and approachable.
Quote SLAManya 25-5-2018 06:57 PM
Amboi laki siapa yang berkira sangat 2% siap kata penat kumpul nak beli rumah....
Pastu himbo pula tu sekali imbas je baca
Untuk suri rumah la vongok
Baka tak berkualiti punya jantan
Quote silampumeja 25-5-2018 07:36 PM
samperit replied at 25-5-2018 09:43 AM
She is good. Jenis buat kerja, jovial and approachable.

Alhamdulillah kalau mcm tu... Sepatutnya begitulah..
Quote missus_meow 25-5-2018 07:41 PM
missbelladania replied at 25-5-2018 03:30 PM
maybe sebab dato rohani ni bukan orang umno...dia bn sarawak...so xdela emo sgt...

gitu.

mungkin dia buat keje, so y worry. org bagus mana2 pon boleh survive.
Quote sepertiitu 25-5-2018 11:32 PM
sakitnyaaaa hati baca komen jantan tu. ni mesti jenis kedekut dengan anak isteri. helok dah tu nak bagi suri rumah kwsp. fikir panjang la deiii. berapa banyak kes suami mati awal bini merana kwsp keluarga jantan rembat habis. seharusnya lah rezeki sempit sebab berkira dengan isteri. mau nanti potong duit dapur ni
Quote umbut 26-5-2018 12:51 AM
Org2 umno yg kena turun.jawatan ni buat apa... menganggur ke
Quote moonbug 26-5-2018 12:29 PM
Setakat 2% kau tu, kalau 50% pun tak tentu lagi nak balas jasa isteri kau gadai nyawa melahirkan anak kau. Apa punya fikiran lah mamat tu. 2% pun nak berkira. Beli data internet nak main IG boleh pulak
Quote exclusive_vvip 26-5-2018 01:05 PM
adehhh..lelaki yg komplen psl 2% kwsp untuk bini tu, bodo maths ke?..celah gigi pun tak sampai kot...kalu gaji 2k,baru rm40 kene tolak...klu 5k,baru rm100..kalu 10k baru rm200....bukannya kene amik sampai separuh pun...

Lihat semua komen(26)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.204964s Gzip On
To Top