CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Nak Naik Viva Ke Pejabat? Mat Sabu Jelaskan, Kisah Itu Tak Betul

25-5-2018 11:45 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 6833| Komen: 31

Description: Sebelum ini rakyat kecoh mendengar cerita Menteri Pertahanan mahu memandu sendiri Viva miliknya ke pejabat.
Sebelum ini rakyat kecoh mendengar cerita Menteri Pertahanan mahu memandu sendiri Viva miliknya ke pejabat.

mStar Online melaporkan, menerusi Twitter,  Mohamad Sabu yang juga presiden Amanah menyatakan cerita tular tersebut adalah tidak benar sama sekali.


"Tak betul," tweetnya sebagai jawapan kepada seorang netizen yang bertanyakan kebenarannya.

Sebelum itu, mat Sabu kononnya tidak mahu dijemput oleh pemandunya menggunakan 'kereta roti john', iaitu gelaran kepada kereta rasmi kerajaan.

Foto: Facebook
"Ada sumber beritahu, rumah Abang Mat jauh. Jadi, driver datang rumah untuk jemput ke office.

"Dia kata selepas ini, esok boleh tak kalau saya pergi office sendiri? Tak payahlah datang ambil, segan saya. Dengan escort polis, tentera lagi, dengan siren polis lagi.


"Lagi pun saya seorang saja yang naik kereta panjang ini. Campur dengan driver, jadi dua orang. Itu pun bukannya boleh berbual. Saya di belakang, driver di nun depan."

"Jadi, tentera pun tanya, "YB nak datang ke MINDEF naik apa?"

"Abang Mat selamba jawab, "Eh, saya bawalah kereta Viva saya ini. Laju Viva ni. Sampai MINDEF, kalau ada urusan kerajaan, barulah saya naik kereta kerajaan."

"Tentera jawab, "Mana boleh macam tu YB, malulah MINDEF. Lagi pun YB orang penting."

"Abang Mat jawab, "Jadi saya kena naik jugalah kereta Roti John ini? Tapi jangan ada bunyi siren, bising." -CARI
14

Bagus
16

Marah
10

Terkejut
11

Sedih
17

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (82 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote krustykrab 25-5-2018 11:48 AM
grooming lah sikit wife tu, bukan mintak jd mcm kak mah, at least mcm kak wan jijah pun dh ok...idak la nmpk mcm acik2 sgt
Quote Simunggu 25-5-2018 11:51 AM
aduh ..aduh..lucunya
Quote fushimi 25-5-2018 11:53 AM
krustykrab replied at 25-5-2018 11:48 AM
grooming lah sikit wife tu, bukan mintak jd mcm kak mah, at least mcm kak wan jijah pun dh ok...idak ...

tak payahlah nak guming guming bagai

nanti takut makcik tu jadi lupa diri


Quote krustykrab 25-5-2018 11:56 AM
fushimi replied at 25-5-2018 11:53 AM
tak payahlah nak guming guming bagai

nanti takut makcik tu jadi lupa diri

setakat sikit2 takkan la dah lupa diri



Quote fushimi 25-5-2018 11:57 AM
krustykrab replied at 25-5-2018 11:56 AM
setakat sikit2 takkan la dah lupa diri

sikit sikit lama lama jadi bukit

kan hilang senior berganti junior pulek
Quote noor2 25-5-2018 11:59 AM
Kisah ni penyokong PH pun tak minat. ...yang penting kerja abe mat terutama untuk rakyat. ..
Quote kucingitam 25-5-2018 12:07 PM
ambil kesempatan buat cerita je nih...mementang ada keta viva kat situ..nape tak cakap abg mat nak naik motor tu je?
baideway, i salute u abg mat...tgk muka je rasa nak ketawa..
Quote lumie 25-5-2018 01:10 PM
So sbnrnye kak hasanah mane yg bt cite imaginasi ni ? Byk nye fitnoh kt socmed... Haihh.. But bila abg mat jalankan tugas, meolss rs berdebor je...stakat ni blom nmpk lg kredibiliti dia.. But tun knows better.......
Quote alieyrina 25-5-2018 01:24 PM
Iras bung plak wajah bini dia..ya la..groom sikit..pakai jubah bling2..
Quote kemaruk 25-5-2018 01:38 PM
Mah.. mahhhh
Quote anarina 25-5-2018 02:53 PM
Kelako tgk dia ni tapi tu jelah
Quote AbukRokok 25-5-2018 03:17 PM
aku mmg dari awal xcaya langsung
ada unsur unsur kearah pendewaan karektor
Quote spankee_fili 25-5-2018 05:22 PM
Drama sangat skrip ni...
Quote ayjay 27-5-2018 12:37 AM
spankee_fili replied at 25-5-2018 05:22 PM
Drama sangat skrip ni...

Takkanlah mat sabu bangang nak cakap benda benda tu
Quote MarryPottet 27-5-2018 01:38 AM
krustykrab replied at 25-5-2018 11:48 AM
grooming lah sikit wife tu, bukan mintak jd mcm kak mah, at least mcm kak wan jijah pun dh ok...idak ...

Sikit hari lagi adalah retis yg himpit bang mat. Now pon mungkin ada retis yg tengah nyesal sebab dah tersalah himpit yb yang dah hilang taring atau yg masih ada taring tapi bila mengaum yang keluar bunyi kucing pondan
Quote Lagubestbest 27-5-2018 04:07 AM
Edited by Lagubestbest at 27-5-2018 04:09 AM

Kalau I jadi menteri pertahanan, I taknak limo, I nak kenderaan tentera. Dari kenderaan hingga ke escort semua mesti dari kem tentera.
Quote OrenTheReturn 27-5-2018 04:40 AM
krustykrab replied at 25-5-2018 11:48 AM
grooming lah sikit wife tu, bukan mintak jd mcm kak mah, at least mcm kak wan jijah pun dh ok...idak ...

Jgn start beli bet tgn mahal2 sudahhh.... pompuan ni klu dah start gila bet tgn blh jadi thp kak mah klu takde sapa nak kawal.
Quote krustykrab 27-5-2018 10:13 AM
OrenTheReturn replied at 27-5-2018 04:40 AM
Jgn start beli bet tgn mahal2 sudahhh.... pompuan ni klu dah start gila bet tgn blh jadi thp kak m ...

Mudah mudahan tak ...tgkbini dia pun mcm bersederhana je...
Quote NazRysha 27-5-2018 10:35 AM
krustykrab replied at 25-5-2018 11:48 AM
grooming lah sikit wife tu, bukan mintak jd mcm kak mah, at least mcm kak wan jijah pun dh ok...idak ...

elok jer bini dia kalau keluar kemas jer elok
tu ko tgk kt umah mmg la

Lihat semua komen(31)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 07:32 PM GMT+8 , Processed in 0.093386 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top