Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Perdana Menteri Sahkan GST Dimansuhkan

16-5-2018 05:41 PM |Dilihat:9779| Komen: 418
Seperti yang dijanjikan dalam manifesto Pakatan Harapan, cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) dimansuhkan bermula dari 1 Jun 2018.

Perkara itu diumumkan sendiri oleh Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Sinar Harian melaporkan, beliau telah mengeluarkan arahan supaya kerajaan tidak akan lagi mengutip GST.

Foto: Sinar Harian
"Kita akan bayar balik kepada mereka yang membuat tuntutan.  

Kerajaan sebelum dah pungut lebih daripada yang dibayar dalam cukai GST," katanya dalam sidang media hari ini.


Beberapa undang-undang juga akan distruktur semula termasuk Akta Anti Berita Tidak Benar 2018, akta berkaitan kebebasan media dan berucap, akta berkaitan keselamatan kebangsaan dan beberapa akta lain. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 417
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote borrow 17-5-2018 04:03 PM
Edited by borrow at 17-5-2018 04:05 PM
Konahhh replied at 17-5-2018 03:50 PM
Aah kak @borrow, sebab tu konah suka check kat app dulu apa yang murah  Kalau ada murah kat Tesc ...

Ai pun sama , gi tesco if ada murah ja

Lain-lain Komen

Quote umbut 13-5-2018 09:26 PM
Alhamdulillah, syukur......
Quote eLiaD 13-5-2018 09:31 PM
aku tgk awani dr td tak de sebut pun berita ni
Quote haruslah 14-5-2018 01:09 PM
GST akan dimansuhkan

hingga 2020
Quote badaksumbu 14-5-2018 01:10 PM
haruslah replied at 14-5-2018 01:09 PM
GST akan dimansuhkan

hingga 2020

tu bkn mansuh, tu stop sementara
Quote badaksumbu 14-5-2018 01:11 PM
manifesto besar2 gantung sana sini tp lerak ayat x hbs, lol:
Quote haruslah 14-5-2018 01:11 PM
badaksumbu replied at 14-5-2018 01:10 PM
tu bkn mansuh, tu stop sementara

stop dan tiada SST hingga 2020

x pasti kesahihan nya



Quote badaksumbu 14-5-2018 01:12 PM
badaksumbu replied at 14-5-2018 01:11 PM
manifesto besar2 gantung sana sini tp lerak ayat x hbs, lol:

letak......
Quote noor2 14-5-2018 01:17 PM
Tunggu berita baru percaya....
Quote Centurion 14-5-2018 01:20 PM
Selagi x confirm aku x caya.
Quote paz 14-5-2018 01:22 PM
Fake news kan tu.
Quote lyza2474 14-5-2018 01:22 PM
gst takde sst takde.. govt nak ambik duit dari mana ?
Quote sufi^_^ 14-5-2018 01:24 PM
lyza2474 replied at 14-5-2018 05:22 AM
gst takde sst takde.. govt nak ambik duit dari mana ?

Nanti pepandailah gomen. Lapiji kan adeeeeee...
Quote haruslah 14-5-2018 01:26 PM
lyza2474 replied at 14-5-2018 01:22 PM
gst takde sst takde.. govt nak ambik duit dari mana ?

gomen kan ade

in gomen we trust

pejabat kastam bleh tutup lepasni
Quote RooneyMara 14-5-2018 01:30 PM
lyza2474 replied at 14-5-2018 01:22 PM
gst takde sst takde.. govt nak ambik duit dari mana ?

Kannnnn. Dah la hutang Malaysia menimbun, pastu gst/sst takde. Mana nak korek duit. Haha
Quote Dunhill. 14-5-2018 01:31 PM
Quote mogey 14-5-2018 01:32 PM
lyza2474 replied at 14-5-2018 01:22 PM
gst takde sst takde.. govt nak ambik duit dari mana ?

kan syed saddiq dah ckp pendptan negara dari duit2 yg dicuri najib & konco2 dia.. apadehal tax ni semua.. duit najib curik pun dah bertrillion boleh cover pendptan negara utk 5 taun mendtg..
Quote mimi77 14-5-2018 01:37 PM

so...confirm ka ni?
Quote lyza2474 14-5-2018 01:40 PM

mof deny.. fake news katanya

Quote Suchi 14-5-2018 01:40 PM
Adoii sapa lah yg mandai2 troll ni sian pd yg berharap

Lihat semua komen(418)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097002s Gzip On
To Top