Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Apa Peranan Anwar?" - Tun M

16-5-2018 05:06 PM |Dilihat:2651| Komen: 35
Apa peranan Anwar? Itu esok saya akan adakan mesyuarat Majlis Presiden PH. 
Ia adalah majlis yang melantik kita (ketua parti) semua."

Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dalam sidang media hari ini berkata, kedudukan Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam kerajaan akan dibincangkan dengan Majlis Presiden Pakatan Harapan (PH) esok, lapor Harian Metro.


Foto: Daily Beast

Jika ada perubahan membabitkan Anwar, majlis itu akan tentukan," katanya.

Dalam masa sama, Dr Mahathir juga memberi komen berhubung isu pembebasan Anwar.

"Dahulu dikatakan saya yang masukkan dia dalam tahanan, sekarang saya bebaskan dialah," katanya.


Foto: Astro AWANI

Sementara itu, bercerita mengenai ahli parti pembangkang, Perdana Menteri berkata, ini jawapannya:

Kita nampak ramai orang parti lawan yang kalah ini ingin masuk PH, tapi kita dapati rakyat tidak boleh terima orang dari UMNO atau lain.

Walaupun dah keluar parti dan nyatakan sokongan kepada kerajaan, mereka tidak akan jadi ahli PH, sebab ini akan akan dipandang rakyat, kita tidak mahu kerajaan baharu seperti kerajaan lama, jelasnya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 35
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote cikina 17-5-2018 10:25 AM
Konpius bukankah tun M asalnya orang BN{:run

Lain-lain Komen

Quote grizz 16-5-2018 05:10 PM
rsenye rmai je veteren umno dlm PH..konco2 kuat madir..
Quote OrenTheReturn 16-5-2018 05:12 PM
Klu yg yg tunjukkan sokongan pd ph sebelum menang tu lain. Ni yg dah kalah lps tu nak join...itu yg rakyat marahhhh
Quote zulka 16-5-2018 05:12 PM
grizz replied at 16-5-2018 05:10 PM
rsenye rmai je veteren umno dlm PH..konco2 kuat madir..

itu tak termasuk, kan dia kata 'yg kalah'
Quote kemaruk 16-5-2018 05:13 PM
Siapa si anwar ni sampai nak kena meeting bagai terntukan apa peranan anwat?

MP bukan, ADUN bukan, menteri pun bukan

Baik tun guna masa yang ada tu untuk cari dana bayar EPL musim depan
Quote Modngengade 16-5-2018 05:15 PM
org BN yg sedari dulu dgn tun m adalah layak dlm PH...so why bother?
Quote lil_bratz 16-5-2018 05:18 PM
YB mana agaknye yg muka tak malu tuuuu
Quote AbukRokok 16-5-2018 05:24 PM
OrenTheReturn replied at 16-5-2018 05:12 PM
Klu yg yg tunjukkan sokongan pd ph sebelum menang tu lain. Ni yg dah kalah lps tu nak join...itu yg  ...

mcm rais yatim mgkin dah dpt petunjuk awal... tu yg berani melawan menjelang saat2 akhir.. same goes syed hamid albar.
pelik aku yg lain2 takkan xdpt maklumat awal.
Quote OrenTheReturn 16-5-2018 05:30 PM
AbukRokok replied at 16-5-2018 05:24 PM
mcm rais yatim mgkin dah dpt petunjuk awal... tu yg berani melawan menjelang saat2 akhir.. same go ...

Kheenn.... mood indenial kuttt. Elok gak gituu
Quote monreyes 16-5-2018 05:35 PM
kalau lompat utk form kerajaan PH boleh plak....hipokrit



Quote monkaS 16-5-2018 05:37 PM
bincang siapa ahli parlimen nak letak jawatan atas alasan masalah kesihatan
lepas tu tarikh pulak bila
ni semua dalam kocek veteran Langkah Kajang @ Kajang Move
Quote FOTHER-MUCKER 16-5-2018 05:42 PM
Bagus drm dengar apa saya bagi tau!
Quote cairel_azlie 16-5-2018 05:43 PM
yang tak boleh terima ahli2 PH dan sekutu...pasal takut BN2.0 merebak dlm tu abeslah majoriti non halal...
Quote wana89 16-5-2018 05:46 PM
AbukRokok replied at 16-5-2018 05:24 PM
mcm rais yatim mgkin dah dpt petunjuk awal... tu yg berani melawan menjelang saat2 akhir.. same go ...

Bukan hint daim dah bagi ker??  
Quote nazsh 16-5-2018 05:48 PM
kemaruk replied at 16-5-2018 05:13 PM
Siapa si anwar ni sampai nak kena meeting bagai terntukan apa peranan anwat?

MP bukan, ADUN bukan ...

Anwar adalah pengasas pencetus idea asal mulanya pakatan harapan pakatan rakyat..tun m baru joint jerr..hahaha

Quote guesswho09 16-5-2018 05:49 PM
Baru jer tgk interview anwar dgn awani
tahniah utk tun & anwar
sanggup melupakan sengketa lama
demi negara
setelah sekian lama i ikuti
kisah politik mereka
sejak thn 80an lagi
i tak favour dua2
tapi willing to give them a chance
to save masia
hope its worth it
Quote scorpionkiki 16-5-2018 05:51 PM
monkaS replied at 16-5-2018 05:37 PM
bincang siapa ahli parlimen nak letak jawatan atas alasan masalah kesihatan
lepas tu tarikh pulak b ...

Aziz baling la tu....main duit gila gila waktu pru tempoh hari
Quote kemaruk 16-5-2018 05:51 PM
nazsh replied at 16-5-2018 05:48 PM
Anwar adalah pengasas pencetus idea asal mulanya pakatan harapan pakatan rakyat..tun m baru joint  ...

Itu parti politik

Sekarang dalam kerajaan malaysia, siapa si anwar ni?
Quote shahgti 16-5-2018 05:53 PM
monreyes replied at 16-5-2018 05:35 PM
kalau lompat utk form kerajaan PH boleh plak....hipokrit

Yg ada kerusi dorang nak la
Quote AbukRokok 16-5-2018 05:54 PM
wana89 replied at 16-5-2018 05:46 PM
Bukan hint daim dah bagi ker??

mksud aku sumber2 dorang sdri masa jd kerajaan


Lihat semua komen(35)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086247s Gzip On
To Top