Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

’Prank’ Pekerja McD, Lawak Bodoh Ismail Izzani Dikecam

16-5-2018 04:58 PM|Oleh: Amirah | Dilihat: 5645| Komen: 61

Selepas isu tidak mengambil SPM, Ismail Izzani sekali lagi menjadi perhatian netizen apabila membuat ‘prank’ pada pekerja pandu lalu di McDonalds.

Foto: IG Ismail Izzani
Dia telah merakam satu video live di Instagram bersama rakan-rakannya untuk bergurau dengan seorang pekerja di situ. Mereka berpura-pura seperti memandu kereta di bahagian pandu lalu tersebut.

Foto: IG Ismail Izzani
Gurauan seperti itu tidak kena pada tempatnya dan netizen menganggap ia tidak patut dilakukan oleh Ismail bersama rakannya yang lain.

Foto: IG Ismail Izzani
Namun Ismail mengatakan niatnya sekadar ingin bergurau sahaja dengan pekerja tersebut bukannya untuk menyakiti.

“Sebenarnya kami memang begitu, hyper. Bila dah tidur di dalam kapal terbang, bila landing jer, tenaga kita dah lain macam. Dapat pulak kawan-kawan yang sama kepala dengan kita jadi apa yang kitorang buat memang tindakan yang tidak memberangsangkanlah,” katanya.

Dalam pada itu, dia sengaja buat-buat terlupa seakan membawa kereta yang sebenarnya ketika berada di situ.

Foto: IG Ismail Izzani
“Ingatkan bawa kereta betul-betul, rupanya tiada kereta. So maksudnya lepas ni Mail kena pergi dengan kereta yang betul. Itu pengajaran yang Mail dapat hari ini,” jelasnya lagi.

“Diorang pun ada yang kenal, di situ boleh nampak bukan kitorang nak kata peramah ke apa tapi nak buat kawan. Being friendly is not a bad things. Buat macam ini adalah cara nak dekatkan diri dengan orang. Tiadalah menghina pekerjaan mereka. Malah pekerja tersebut turut gelak-gelak tetapi tidak sangka ia menjadi isu,” jelasnya.

Dalam Insta Story pula, dia seakan menyindir netizen yang kecam dirinya akan apa yang berlaku.


“Saya nak cakap pasal drive thru tu, saya sahaja tak nak pakai kereta saya, orang kata saya tak matang tak apalah. Saya tak kisah pun. Korang semua pun ada hak untuk kata macam tu sebab saya budak kecil lagi dan saya pun tak ambil SPM. Saya cakap sikit je kan? Esok lusa kita jadi matang ya,” katanya.

Harap Ismail tidak buat lawak bodoh ini lagi dengan rakan-rakannya. Tidak semua perkara boleh dibuat gurauan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
3
Komen: 61
Komen

Previous : Adira Hamil Anak Kedua, Datuk Red Sasar 20 Orang Cahaya Mata

Next       : Selalu Tidur Setengah Hari Sebab Kalau Tidur 'Full Day' Batal Puasa - Tajul

Komen Terbaru

Quote munchkin 18-5-2018 03:53 AM
saipa dia ni?

Lain-lain Komen

Quote grizz 16-5-2018 05:04 PM
bile dh amik spm ke baru ko matang..
xyh la wt pelik2..ko tu retis..len la dolu2..xde org knal..
Quote white01whale 16-5-2018 05:07 PM
SPM 10A pun belum tentu matang.... Manjang mencapub keghojernya #donemembawangbeforeromadhon
Quote famri7 16-5-2018 05:09 PM
Muka mcm budak oku..l..and who are yous.
Quote alaa 16-5-2018 05:10 PM
who are youssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
Quote LostStar 16-5-2018 05:19 PM
apakah.. da mcm cerita zombie kampung pisang plak dok sebut2 spm.. hahaha
Quote beeeee 16-5-2018 05:19 PM
hahahahahahahaah bongok
Quote shernazz 16-5-2018 05:29 PM
Lawak.bodoh
Baek.ko dok.dlm.alam.upin.ipin.je jual baeang 2 singgit
Quote kaseh80 16-5-2018 05:31 PM
Bodoh piang sgt sgt

No brains pasal tu tak nak belajar
Quote susukambingbest 16-5-2018 05:36 PM
bodonyer la budak mail ezani ni. sbb tu org suh rajin blajar spy xterencat buatan sndiri mcm ko ni
Quote kiah_mai_pulak 16-5-2018 05:46 PM
famri7 replied at 16-5-2018 05:09 PM
Muka mcm budak oku..l..and who are yous.

Budak OKU pun lagi semenggah dari budak Xtau nk kategori apa ni
Quote kiah_mai_pulak 16-5-2018 05:47 PM
kaseh80 replied at 16-5-2018 05:31 PM
Bodoh piang sgt sgt

No brains pasal tu tak nak belajar

Alaaaa ada 10A SPM pun makin tua makin bodoh buat apa????
Quote Adeakukesah11 16-5-2018 05:48 PM
Dek ko ni tak hensem dekk
Tu je akk nk ckp
Quote Parit.Hilton 16-5-2018 05:53 PM
Adeakukesah11 replied at 16-5-2018 05:48 PM
Dek ko ni tak hensem dekk
Tu je akk nk ckp

hahaha exactly yg aku nak cakap
Quote doubleA 16-5-2018 05:59 PM
Tak tengok video prank mcd tu. Berbelit2 ayat apa dia cakap pun tak faham. Rupa hodoh takpe dik jangan perangai hodoh, pakej pulak bodoh sombong. Semoga bbnu/kanak2 pandai pilih idola yg cerdik
Quote AbukRokok 16-5-2018 06:04 PM
budak ni sape? sejak setahun ada nmpak beberapa kali berita psal dia ni... penyanyi?pelakon?slebriti media soSIAL?
Quote cah-cah 16-5-2018 06:10 PM
"Buat macam ni adalah cara kita nak dekatkan diri dgn org?" - Ismail Izzani

Luar biasa cara kau dik, x lama dik kau jadi retis.
Quote she 16-5-2018 06:45 PM
Mak bapak dia dato datin tu mana?

Tu je nak tanya...bukan apa budak ni dah bajet dia macam Justin Bieber...top of the world kekdahnya...pehal ko budak...mujur bukan anak hakuuuu
Quote rayray28 16-5-2018 06:51 PM
Mcm mcm hal/isu laa pulak dek semail ni dok up kan...jangan lelama makin hilang peminat sudeh
Quote besarkecik 16-5-2018 07:03 PM
Meh I bagi terapi istimewa supaya awak jadi matang

Lihat semua komen(61)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058406s Gzip On
To Top