Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Penggunaan "1Malaysia" Dilarang - PM

16-5-2018 02:38 PM |Dilihat:8502| Komen: 198
Perdana Menteri mengeluarkan arahan bahawa kerajaan melarang penggunaan sebarang barangan yang berkaitan logo "1Malaysia", termasuk banner, dokumen, pakaian dan lencana.

sumber foto: carian internet

Menurut kenyataan media yang dikeluarkan oleh ketua setiausaha Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan, KPDNKK, arahan tersebut adalah antara arahan yang dikeluarkan oleh Tun Mahathir dalam mesyuarat khas perjumpaan dengan semua ketua setiausaha kementerian kerajaan pada Isnin lalu.


sumber foto: carian internet

Selain itu, semua pegawai kerajaan juga dilarang memberi salam dengan ucapan "Salam 1Malaysia", sebaliknya perlu menukar dengan memberi ucapan "Salam Sejahtera". - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
3
Bosan
6
Komen: 198
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote esbok 19-5-2018 11:48 PM
Jujurnya dari zaman jibby lagi. Aku kalau kene pakai benda yg ada 1malaysia mcm ada sejenis segan tak pesal.elok la hapus takpayah aku segan tepahape

Lain-lain Komen

Quote talapia 16-5-2018 02:42 PM
kenapa ek? Kalau continue aje ada masalah ke? Bukan buruk pon maknanya... dah satu hal lak nak print baru segala macam bahan yg dah ada log 1Malaysia tu.
Quote fossil 16-5-2018 02:46 PM
aku suka salam sejahtera.

Quote grizz 16-5-2018 02:47 PM
wau..yg tu die anti gak..xnk gune sgale ayat2 zaman jibby..
Quote eizarz 16-5-2018 02:48 PM
nk hilangkan legasi jibby disitu..{:childlike
Quote grizz 16-5-2018 02:48 PM
talapia replied at 16-5-2018 02:42 PM
kenapa ek? Kalau continue aje ada masalah ke? Bukan buruk pon maknanya... dah satu hal lak nak print ...

bese la tu..die nk kuakn trendmark die lak..
so xleh la nk gune trademark tok jibby..jijik ktenye..

Quote pumpkingirl 16-5-2018 02:49 PM
Membazir.so kontrak barula.
Quote fahima80 16-5-2018 02:49 PM
Aku tak nampak masalah pun dengan penggunaan 1 Malaysia ni. Kenapa pulak nak hapuskan segala benda yg pakai 1Malaysia? Kalau camtu Klinik 1 Malaysia kena tukar nama lain ke? 1 Malaysia ni pada aku lengkap..means perpaduan.
Quote krustykrab 16-5-2018 02:49 PM
alahai....setakat benda tu pun sampai nak kena larangan ke?

kita benci jibun sudah, tp jgn la nak benci logo, ucapan 1msia tu....tak bersalah pun benda tu
Quote spiderman80 16-5-2018 02:49 PM
Perlu ke sampai macam ni?
1Malaysia bukannya membawa maksud tidak baik kut.
Quote foxs 16-5-2018 02:50 PM
Nie betul2 diktator  hahaha
Quote rospinki 16-5-2018 02:50 PM
hmmmmmm.....no kemon
Quote tobby 16-5-2018 02:50 PM
takut dgn bayang2 sendiri nampaknya...  semua yg dia nampak dia sangka hantu      


Bulan 6 nanti rakyat B40 sepatutnya dapat BR1M RM600

Kira burn ke?
#TanyaJe


Quote inusya 16-5-2018 02:52 PM
Setuju just sebut salam sejahtera.
Quote fahima80 16-5-2018 02:52 PM
spiderman80 replied at 16-5-2018 02:49 PM
Perlu ke sampai macam ni?
1Malaysia bukannya membawa maksud tidak baik kut.

For me 1Malaysia tu perpaduan. Dah apasal pulak tak boleh pakai. Huhuhu
Quote GalileO 16-5-2018 02:53 PM
ber dendam ke??
Quote tobby 16-5-2018 02:53 PM
aduhai kerajaan baru ku...

Lantik Menteri... tapi tak muktamad, masih main tarik tali. ada yg tak restu katanya...

Nak tangkap Jho Low, tapi tak berani mohon ekstradisi

Nak RCI 1MDB, tapi tuduhan belum konkrit.. nak minta lebih 100 hari utk kaji

Janji mansuh GST dlm 100 hari, tapi baru nak kaji.. ada pulak geng dia yg cadang kekalkan lagi

aduhai kerajaan baru ku... kerajaan caca marba
Quote talapia 16-5-2018 02:53 PM
grizz replied at 16-5-2018 02:48 PM
bese la tu..die nk kuakn trendmark die lak..
so xleh la nk gune trademark tok jibby..jijik ktenye ...

aku rasa... kalau dulu org nak laung satuuuu Malaysiaaa... rasa jijik sebab Najib.

Tapi kalau sekarang tagline tu masih digunapakai.... perasaan lain akan rasa bila laung 1 Malaysia tu.

Kerajaan yg ada seakarang adalah kerajaan pilihan rakyat... semua bangsa sebulat suara pilih kerajaan ni. Bersepah tanda sokongan non Bumi pada kerajaan baru sekarang.. Tak pernah aku baca komen2 kt youtube sebelum ni puji Najib as PM dari non Malay or non macai. But now... baca la komen2 kt mane2 laman sosial... berbilang kaum yg komen... dan ramai yg komen positive.

Quote gekkou 16-5-2018 02:54 PM
kalau ubah, banyak benda kena tukar
membazir nya pulak rasa
kalau dah benci konsepnya
siapa2 sama je
Quote tobby 16-5-2018 02:54 PM
itulah akibat keputusan PM sentiasa ada doted line for endorsement dari si dia yg x sabar nak jadi perdana menteri...




Lihat semua komen(198)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089730s Gzip On
To Top