Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Geli..Lelaki Ini Terkejut Dapat Nasi Kari Kepala Ayam!

Oleh: Whitney|16-5-2018 12:52 PM |Dilihat:1723| Komen: 21
Sebenarnya ramai yang suka jika ada program atau kursus sebab dapat makan percuma. Pihak urusetia pasti akan menyediakan makanan kepada para peserta dan selamatlah duit poket sepanjang program itu berlangsung. 


Tetapi apa perasaan jika makanan yang disediakan itu kotor dan menggelikan? Seorang pengguna twitter menaikkan status tentang kari kepala ayam yang disediakan oleh pihak katering semasa mengikuti satu taklimat di pusat pengajiannya.  



Geli! Nampak tak bulu ayam yang masih melekat di kepala ayam tu?



Ni Kuih apam bila sampai dah berulat?

Ramai netizen yang terkejut kerana di dalam kari yang dimasak oleh pihak katering itu mempunyai kepala ayam yang masih mempunyai bulu. Masing-masing berasa geli dan loya tekak melihat gambar yang dimuat naik. Menyedihkan lagi, kuih yang disediakan itu juga sudah berulat.

Netizen berpendapat pihak katering tidak ikhlas berniaga kerana tidak menjaga kebersihan ketika menyediakan makanan.  Netizen juga meminta agar membuat aduan kepada pihak yang sepatutnya. 


Netizen juga berasa tidak patut lelaki ini menaikkan status tersebut di twitter dan meminta agar di retweet oleh pengguna twitter. Ia bukannya dapat menyelesaikan masalah tetapi laporkan terus kepada pihak urusetia program.  


Berhati-hatilah memilih makanan yang dijual. Kadang-kadang, penyedia makanan hanya mementingkan keuntungan berbanding kebersihan dan kualiti makanan. Jika boleh sediakan makanan sendiri, itu lebih baik. Betul tak? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 21
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote mamapea 21-5-2018 01:50 PM
Victorioussss replied at 16-5-2018 04:43 PM
Meniaga macam lahanat. Mostly peniaga macamtu eventhou siam atau melayu.

I pernah order sup ekor  ...

aku pun x suka peniaga yg jual lauk...bila lauk x hbs diorg simpan dlm fridge & esok jual balik..
dh 2x aku terkena lauk masam...bila aku tanya lauk x hbs buat apa...peniaga tu ckp simpan esok jual blk...
pastu terus aku x beli dah...

Lain-lain Komen

Quote salmon-suki 16-5-2018 12:56 PM
Menggelikan!! Caterer tahap sampah dah ni..mohon cek balik lesen
Quote grizz 16-5-2018 12:59 PM
mmg die wt kari kpale ayam kot..
psni viral la kot..rmai wt..
asik kpale ikan je..nk gak tuka jd kpale ayam..
Quote LostStar 16-5-2018 01:36 PM
geli! kuasa viral ni memang hebat.. habis la caterer tuuuuuu...
Quote mommymonster82 16-5-2018 01:45 PM
Kalau pegi indon mmg dorg masak kepala ayam gitulah..meati tukang masak indon tu
Quote prettyuglybabe 16-5-2018 02:02 PM
kalau termasuk pun yang tukang pack takkan la tak perasan..
Quote kakaro940 16-5-2018 02:26 PM
sapa la yg sediakan makanan untuk pelajar ni?? xda perasaan ka?? klu anak ko ka sedara mara ko ka yg kena ko x sakit ati ka?? kesian msti pelajar2 yg ikut taklimat ni lapar sgt2..x psl2 dpt plk makanan mcm ni ...
Quote Artemesiaa 16-5-2018 03:31 PM
Euwww kepala ayam satu hal ni siap masih siap berbulu lagi nampak sangat pengotor betul caterer nya
Quote mieymiey 16-5-2018 04:08 PM
Eeee bodohnya sejenis orang yang meniaga macamni. Geli!
Quote chinta89 16-5-2018 04:13 PM
sibuk suruh org lapor kat urusetia. entah2 tak lapor, kalau lapor pun katering buat x tahu atau skdar mtx maaf melepaskan batu di tangga.

kalau dh viral mcm ni, biar gelabah sket katering kuangsam nih..   kepala ayam? kueh berulat????

kalau kena kat korang, boleh ke tgn tu stop dari viral?

ak bukan hadap viral tp kuasa viral ni buat pihak berkenaan buka mata sikit.
Quote Victorioussss 16-5-2018 04:43 PM
Meniaga macam lahanat. Mostly peniaga macamtu eventhou siam atau melayu.

I pernah order sup ekor kat kedai siam. Bile sampai, hirup kuah. Rasa ok
Bile tgk daging, dh lembam gelap. Ok mgkin daging lama sgt kt petiais

Bile makan memang rasa daging tu dah busuk. Rasa acidic dan rasa busuk walau xde bau busuk

Kalau tulang masak tu memang tau ekor tu dah busuk tapi dia masak jgk untuk i, harap dia tumbuh ekor la kt bontot dia

No tolerate kat kedai yang pentingkan profit tanpa pikirkan customer
Quote nuryakmal 16-5-2018 04:44 PM
ada harapan ayam tidak dibasuh. main tuang dari plastik je kot
Quote Nana_Man 16-5-2018 05:09 PM
Omg!!! Geli nyerrrr...
Quote jazaa100 16-5-2018 09:45 PM
cool je tgok kepala ayam tu.....
Muka redha gitu....
Quote BedahBedul 17-5-2018 12:20 AM
mommymonster82: Kalau pegi indon mmg dorg masak kepala ayam gitulah..meati tukang masak indon tu


Betul, indon perut ayam pun dia makan
Quote BedahBedul 17-5-2018 12:22 AM
Victorioussss replied at 16-5-2018 04:43 PM
Meniaga macam lahanat. Mostly peniaga macamtu eventhou siam atau melayu.

I pernah order sup ekor  ...

I penah tapau nasi goreng dr kedai siam, tak sampai 2 jam dh basi.. nampak sgt dia pakai nasi lebih yg mmg dh nak basi
Quote MsKathryn 17-5-2018 10:29 AM
Tau nk kaut untung je...
Quote raihaneem 17-5-2018 03:34 PM
Apam tu berulat...isk....
Kpla ayam tu ..eii..mgkin ada yg mkn tp selalunya org tk masak ..trutamanya katering...
Quote raihaneem 17-5-2018 03:36 PM
Victorioussss replied at 16-5-2018 04:43 PM
Meniaga macam lahanat. Mostly peniaga macamtu eventhou siam atau melayu.

I pernah order sup ekor  ...

Penah,mkn kat restoran di kg baru...
Sup daging..daging dah tak elok. Tp owner n tukang masak mati2 pertahankan tiap2 hari p amik daging lembu fresh baru sembelih..depa ada lembu sendiri..

Hmm..ntah la..mcm campoq ja yg beku dr india dgn tempatan
Quote ayjay 20-5-2018 04:42 PM
Patut sebut je kedai atau gerai malah cateringana yg buat benda tak senonoh macam ni. I bet mereka semua jenis bertudung berkopiah

Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053375s Gzip On
To Top