Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Anwar Ibrahim Sudah Bebas

16-5-2018 10:14 AM |Dilihat:3645| Komen: 99
Dikemas kini:

Datuk Seri Anwar Ibrahim sudah dibebaskan tepat pukul 1130 pagi tadi.

mStar Online melaporkan, proses pembebasan itu dilakukan di Hospital Rehabilitasi Cheras di sini tanpa perlu dibawa ke Penjara Sungai Buloh.

Anwar meninggalkan perkarangan hospital tanpa memberikan sebarang komen kepada media.

___________________________________________________________________________

Selepas mendapat pengampunan diraja daripada Yang di-Pertuan Agong, kira-kira pukul 1 petang hari ini, Selasa,  Datuk Seri Anwar Ibrahim akan dibebaskan.

Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, Ketua Umum PKR itu perlu bertanding di kerusi Parlimen dulu dan kemudian barulah boleh dilantik ke dalam Kabinet.

mSatr Online melaporkan, Dr Mahathir akan menerajui kerajaan dalam satu atau dua tahun sebelum meletak jawatan dan menyerahkan tugasnya kepada Anwar.

Foto: mStar Online
"Pada peringkat awal, mungkin satu atau dua tahun, saya akan menerajui kerajaan.

"Sebab mengapa rakyat menyokong kami adalah kerana percaya kepada kepimpinan Pakatan Harapan untuk menyelesaikan beberapa masalah yang timbul."

"Kami adalah gabungan empat parti dan semua kami mempunyai kekuatan dan pengaruh yang sama dalam pakatan ini."

"Anwar adalah ketua salah sebuah parti jadi saya jangka beliau akan memainkan peranan yang sama dengan pemimpin tiga parti yang lain."

Sebelum ini Anwar menjalani hukuman penjara selama lima tahun bermula Februari 2015 selepas Mahkamah Persekutuan mengekalkan keputusan bersalah atas sabitan meliwat bekas pembantunya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 99
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote moonela 17-5-2018 09:32 AM
Fieza-mira replied at 17-5-2018 08:45 AM
Si dajal mata satu dah bebas ehhh....

Duta US dah pindah ke Baitulmaqdis......dah tak lama lah tu....

Lain-lain Komen

Quote kemaruk 16-5-2018 10:20 AM
Hari ni semalam ke
Quote farahzatul05 16-5-2018 10:22 AM
Meeting pengampunan pukul 11 pagi.

So dijangka leh kuar kul 1 ptg la kot.
Quote wana89 16-5-2018 10:23 AM
Hmm.. Drama apa bakal menyusul??  
Quote shahgti 16-5-2018 11:07 AM
Ayoh ramai2 malam ni kita berhimpun
Quote dess402 16-5-2018 11:10 AM
HIDUPPPP TUNN .
Quote kucen_miang 16-5-2018 11:13 AM
shahgti replied at 16-5-2018 11:07 AM
Ayoh ramai2 malam ni kita berhimpun

lebih baik la berhimpun di surau n masjid
Quote Dunhill. 16-5-2018 11:22 AM
Loading FB Video...

Quote eizarz 16-5-2018 11:44 AM
suka la korang anwart keluar..apa2 terjadi lps ni jgn nyesal..{:thief{:run
Quote Orix 16-5-2018 11:47 AM
I somehow mcm neutral jah dgan pelepasan Anwar ni. Sokong pun tak, tak sokong pun tak sbb I masih samar2 dgan siapa sebenarnya Anwar ni
Quote sufi^_^ 16-5-2018 11:49 AM
shahgti replied at 16-5-2018 03:07 AM
Ayoh ramai2 malam ni kita berhimpun

Kat surau/masjid, terawih.
Quote supernaturalee 16-5-2018 11:54 AM
lbh kurang sejam lagi





Quote sufi^_^ 16-5-2018 12:05 PM
Edited by sufi^_^ at 16-5-2018 04:06 AM

Dah bebas.
Quote lee~ann 16-5-2018 12:24 PM
iols nk tunggu apa pulak nasib si saiful lepas anwar dh keluar nie.
Quote sayang_mulut 16-5-2018 12:26 PM
harap saiful bukhari masih belum basuh lubang punggung nye...kotkot boleh dakwa lagi senang air mani anwar ada lagi bertakung dalam tu
Quote jetrofa 16-5-2018 12:29 PM
syed sadiq bakal jadi coffee boy baru..
Quote abil_tetra 16-5-2018 12:54 PM
jetrofa replied at 16-5-2018 12:29 PM
syed sadiq bakal jadi coffee boy baru..

mentang la jambu...dia yb la...silap2 dia pun bole sound anwar
dia berani...hrp2 dia pandai jaga diri
Quote shahgti 16-5-2018 01:21 PM
Kita semua kena pi ka mlm ni?
Quote teen_angelJB 16-5-2018 01:22 PM
Xde pic ke.. Share la
.huhu
Quote xy_daen 16-5-2018 01:25 PM
Semoga Syed Saddiq pandai jaga diri...

Lihat semua komen(99)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.736858s Gzip On
To Top