Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

'Hadiah' Wang AS$1 Bilion Daripada Brunei Pada Malaysia Tak Benar

15-5-2018 04:35 PM |Dilihat:1231| Komen: 23
Pejabat Perdana Menteri menyangkal berita mendakwa Sultan Brunei telah memberi wang dengan jumlah yang besar kepada Kerajaan Malaysia untuk memulihkan ekonomi negara ini.

"Ia tidak benar," tegas jurucakap Pejabat Perdana Menteri apabila ditanya mengenai perkara yang telah menjadi tular di media sosial itu.

Bernama melaporkan, Sultan Brunei Sultan Hassanal Bolkiah merupakan ketua negara asing pertama mengunjungi Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad selepas pelantikannya.

Foto: mStar Online
Pada Khamis, Dr Mahathir mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri Malaysia yang ketujuh.

Gambar-gambar pertemuan itu tersebar di media sosial, dengan kapsyen,

"Tuanku Sultan Brunei bagi AS$1 bilion dengan kerajaan Malaysia pulih ekonomi tanpa perlu bayar balik." -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 23
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote monkaS 16-5-2018 09:13 AM
tobby replied at 16-5-2018 08:13 AM
Fan page Mukhriz yg siarkan propaganda ni. Hehe. Nak kata apa?

biasa la ayat bodoh abadi
kena hack

Lain-lain Komen

Quote famri7 15-5-2018 04:40 PM
Acik kepam muka berminyak memang kurang ajar ni dato seri.
Quote tumpanglalu74 15-5-2018 04:41 PM
Sape la tukang rekayase feknius2 nih..
Quote fushimi 15-5-2018 04:41 PM
telan airliur jib dengar berita ni sambil kak mah garuk garuk kepala
Quote pyropura 15-5-2018 04:41 PM
cybertrubuk umngok lar punya keja nih .... fake news begin I yg patut diambil tindakan, sebab menjejaskan maruah negara ....
Quote Orix 15-5-2018 04:42 PM
famri7 replied at 15-5-2018 04:40 PM
Acik kepam muka berminyak memang kurang ajar ni dato seri.

Acik kepam tu dh tk drive Alza lg ke skrg ?
Quote Cemay 15-5-2018 04:47 PM
Dasatnya sapa yg dok tabur dedak kaw2 ni.
Quote Nokiaman 15-5-2018 04:55 PM
semenjak dua menjak ni banyak sangat andaian yg jadi fake news berterabor kat FB.dan sebagainya

Quote zidane_ziege 15-5-2018 04:58 PM
Ingat Arab gila ke main derma2 masuk akaun peribadi..
Quote quzpid 15-5-2018 04:59 PM
banyak sgt berita palsu yang bertebaran di internet skrg ni..pulak tu, org ramai cepat betul share tanpa tahu sahih ke tidak...
Quote leylapple 15-5-2018 05:00 PM
aku ingat cybertrooper BN dan kena terminate contract..masih berbaki lagi ker?

atau pun sbb dah kena terminate, byk masa pulak nak create fake news?

ghairah betul nak jadi pembangkang...
Quote insulin 15-5-2018 05:04 PM
Orix replied at 15-5-2018 04:42 PM
Acik kepam tu dh tk drive Alza lg ke skrg ?

Nissan Grand Livina...
Quote famri7 15-5-2018 05:20 PM
insulin replied at 15-5-2018 09:04 AM
Nissan Grand Livina...

Allahu mcm mana sis tahu..baru jah nk ckp.
Quote dinopower2 15-5-2018 05:32 PM
pyropura replied at 15-5-2018 04:41 PM
cybertrubuk umngok lar punya keja nih .... fake news begin I yg patut diambil tindakan, sebab menjej ...

sis... terima lah turn diorg plak... raikan je sis haha
Quote dinopower2 15-5-2018 05:33 PM
leylapple replied at 15-5-2018 05:00 PM
aku ingat cybertrooper BN dan kena terminate contract..masih berbaki lagi ker?

atau pun sbb dah k ...

depa akan trus kuatkan jentera la.... motif nak diam... serangan kat pakatan musti diteruskan
Quote shamsadis 15-5-2018 08:02 PM
Bila dah terbiasa reka kisah palsu, dah jadi kerajaan pun masih tetap teruskan, yang penting salahkan gang pembangkang yeala, dah dilatih kreatif mereka kisah palsu
Quote FOTHER-MUCKER 15-5-2018 08:25 PM
Tetiba pula Brunei nak bagi 1billion. Ingat Brunei tu arob Saudi ka?
Quote Voyagers 15-5-2018 08:36 PM
dinopower2 replied at 15-5-2018 05:33 PM
depa akan trus kuatkan jentera la.... motif nak diam... serangan kat pakatan musti diteruskan :lol ...

tak pastilah kerja siapa. tapi aku tengok fb pro pakatan banyak je share.




Quote Changa 15-5-2018 09:14 PM
quzpid replied at 15-5-2018 04:59 PM
banyak sgt berita palsu yang bertebaran di internet skrg ni..pulak tu, org ramai cepat betul share t ...

Janji konon pembawa berita pertama gitu
Quote samasam90 15-5-2018 09:26 PM
org tu pun tgh pokai sistur.. motif nak bantu2

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078040s Gzip On
To Top