Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Selepas Najib Razak Letak Jawatan, Kali Ini Giliran KP SPRM

14-5-2018 12:08 PM |Dilihat:4351| Komen: 69
Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Dzulkifli Ahmad mengambil keputusan untuk melepaskan jawatannya.

Sinar Harian melaporkan, surat perletakan jawatan itu diserahkan kepada Ketua Setiausaha Negara (KSN) pada pagi Isnin. 

Tan Sri Dzulkifli Ahmad, Foto: Sinar Harian
Kata sumber kepada mStar Online, "Ya surat letak jawatan telah diserahkan kepada KSN pagi ini."

Dzulkifli, 50 mula memegang jawatan itu pada 1 Ogos 2016 menggantikan Tan Sri Abu Kassim Mohamed yang ditempatkan sebagai Pakar Perunding Integriti, Fakulti Undang-undang di Universiti Teknologi Mara (UiTM).

Selepas perletakan jawatan Dzulkifli, nama Abu Kassim disebut-sebut bakal menggantikan jawatan itu sekali lagi. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 69
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote zaliza 17-5-2018 09:22 AM
ouh.. kisahnyer yer..
hmm wait and see...antara reason yang diharapkan boleh diterima akal netizen.. kan..

#semogabaikbaik ajer!

Lain-lain Komen

Quote ladyxez 14-5-2018 12:10 PM
yang ni ke pi cuti cuti indon tu ...
Quote tumpanglalu74 14-5-2018 12:13 PM
ladyxez replied at 14-5-2018 12:10 PM
yang ni ke pi cuti cuti indon tu ...

Jaman Tun dulu sape yang letak jawatan bila dakwe kat court jarang yang kene hukom..  Kalo orang lain yang jadi PM mereputlah kikis lumot dalam jel..
Quote Azhargoth 14-5-2018 12:14 PM
Elok juga lantik balik  Tan Sri Abu Kassim Mohamed


https://www.malaysiakini.com/news/328860
Quote krustykrab 14-5-2018 12:19 PM
AG pulak masih clock in kat opisnya hari ni
Quote sub5zero 14-5-2018 12:21 PM
Aku x faham kp sprm seko nih....kt tv punya berlagak suh wakil rakyat angkat sumpah bagai...mcm dia plk piem.....peel mcm ayam jantan kokok berdegar tp ekor gelumang tahi.

Ko punya kes kat bali x setel lg la.....
Quote umbut 14-5-2018 12:22 PM
Cuak... siap lah ko
Quote Azhargoth 14-5-2018 12:26 PM
Ramai dah mula berpeluh dingin di dahi
Quote roy3 14-5-2018 12:26 PM
dgr kata letak jwtn sbb x ambil tindakan amalan rasuah semasa pru
Quote tumpanglalu74 14-5-2018 12:28 PM
roy3 replied at 14-5-2018 12:26 PM
dgr kata letak jwtn sbb x ambil tindakan amalan rasuah semasa pru

Alasan Mickey Mouse ape pon..  Janji blah..

Quote sinalegna 14-5-2018 12:36 PM
Terkenang ayat peberet zaman lepas.. "takde bukti"
Quote alieyrina 14-5-2018 12:38 PM
Ni yg ada skandal kat bali tu? Eww..
Quote jahcomel 14-5-2018 12:39 PM
Skendel ari tu camane
Quote awekjepun 14-5-2018 12:44 PM
Bagus la.. banteras abis abisan
Quote camelia93 14-5-2018 01:00 PM
Haaaaa lari dahh
Quote fushimi 14-5-2018 01:14 PM
Azhargoth replied at 14-5-2018 12:26 PM
Ramai dah mula berpeluh dingin di dahi

pasang aircond kuat sikit sejuk ar nanti

kalau tak cukup sejok pasang kipas gantung air sekali kasi tempias sejuk
Quote JunkMail 14-5-2018 01:20 PM
Apa skandal kat bali? Aku ketinggalan ketapi
Quote haruslah 14-5-2018 01:23 PM
baik letak jawatan sebelum diletakkan jawatan

btw, diorg ni gred ape eh?

kalau letak jawatan maknanya pencen ke camne?
Quote nidzhar 14-5-2018 01:26 PM
kes apa kat bali? share pls
Quote alinone78 14-5-2018 01:27 PM
share pls kes bali

Lihat semua komen(69)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084981s Gzip On
To Top