Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Mavcom Siasat Tuduhan Tony Fernandes

14-5-2018 10:05 AM |Dilihat:1528| Komen: 9
Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes disiasat Suruhanjaya Penerbangan Malaysia (Mavcom) susulan dakwaannya terhadap badan yang mengawal selia penerbangan di Malaysia itu pada Ahad menerusi video yang dimuat naik di laman Facebook rasminya.


Foto: FB Tony Fernandes

Harian Metro melaporkan, Mavcom menganggap dakwaan Fernandes itu adalah satu tuduhan yang serius.

Kami sudah memulakan satu siasatan serta merta terhadap dakwaan itu. Kami akan sentiasa memastikan orang ramai mendapat maklumat mengenai siasatan itu, kata jurucakap Mavcom.

Dalam video berkenaan, Fernandes mendakwa suruhanjaya itu mengarahkan syarikat penerbangan terbabit supaya membatalkan kesemua 120 penerbangan tambahan yang disediakan pada harga berpatutan untuk rakyat balik mengundi dalam Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).


Loading FB Post...

Fernandes turut mendakwa, pihaknya mendapat tekanan daripada kerajaan sebelum ini yang menyedari syarikat penerbangan itu membawa ramai pengundi. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 9
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote judicata 14-5-2018 03:56 PM
skali tony ni nak lepaskan tengkuk dia ja..bila byk flight tunda disebabkan dia yg tak cukup plane nak fly... tp duit org dia nak   kot la kan.  siasat je la tony. kalau betul, padan muka mavcom, lps ni ko pulak kena tunjal kepala oleh tun m.

Lain-lain Komen

Quote sub5zero 14-5-2018 10:21 AM
Azmir ni dulu kerja khazanah kan?
Quote besarkecik 14-5-2018 10:22 AM
Kalau dia ni,  tak payah sediakan popcorn pun takpe
Quote pukulrata 14-5-2018 02:25 PM
keling ni nak lepas tengkuk je bila dah jadi gini
Quote tumpanglalu74 14-5-2018 02:27 PM
Siasat la..
Quote Konahhh 14-5-2018 02:52 PM
Siasat pleaseeee si Tony ni #konahcurious
Quote biskutsusu 14-5-2018 03:15 PM
bukan haritu beria ia tunjuk kapalterbang ada logo BN bagai????
now kona baring ke
Quote MarryPottet 14-5-2018 03:21 PM
baguslah disiasat kenyataan tony tu dengan telus & adil. sekiranya didapati tony menipu, boleh tukar slogan AA jadi Now Everyone Can Lie
Quote tumpanglalu74 14-5-2018 03:22 PM
MarryPottet replied at 14-5-2018 03:21 PM
baguslah disiasat kenyataan tony tu dengan telus & adil. sekiranya didapati tony menipu, boleh tukar ...

Bengong..
Quote judicata 14-5-2018 03:56 PM
skali tony ni nak lepaskan tengkuk dia ja..bila byk flight tunda disebabkan dia yg tak cukup plane nak fly... tp duit org dia nak   kot la kan.  siasat je la tony. kalau betul, padan muka mavcom, lps ni ko pulak kena tunjal kepala oleh tun m.

Lihat semua komen(9)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076120s Gzip On
To Top