Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

“Rosmah Mansor Berhati Syaitan!” - Perbuatan Terkutuk Didedah Fazley Yaakob Dan Isteri

11-5-2018 12:33 PM|Oleh: Amirah | Dilihat: 19501| Komen: 289

Sesungguhnya doa orang teraniaya itu makbul. Setelah bertahun-tahun menyimpan rahsia dan memendam rasa perit lagi menyakitkan, akhirnya kesabaran itu terbalas dengan sebuah kemenangan.


Foto: IG Fazley Yaakob

Itulah nasib menimpa Dato’ Fazley Yaakob sekeluarga bersama isteri tercinta, Datin Azrene Ahmad yang merupakan anak kepada Datin Seri Rosmah Mansor.


Foto: IG Fazley Yaakob

Tidak sanggup memendam lagi kebenaran, Azrene mendedahkan kegiatan Rosmah yang selama ini menggunakan bomoh, ilmu hitam dan sebagainya untuk mengekalkan tampuk kuasa supaya matlamat hidupnya tercapai.






Dalam pada itu, Fazley pula rasa bersyukur kerana perjuangan arwah bapanya, Datuk Hj Yaakob Mohammad bersama Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad membuahkan hasil demi menyelamatkan negara tercinta.

Namun, arwah bapanya telah ‘pergi’ dahulu sebelum sempat menyaksikan kejayaan itu. Dan, sehingga hari ini masalah kesihatan dialami oleh bapanya masih menjadi misteri. 

Pemergiannya itu sangat mengejutkan seluruh ahli keluarga kerana bapanya tidak pernah menghidap sebarang penyakit. Begitu misteri ‘sakit’ yang dialaminya sehingga meninggal dunia.



Selepas berkahwin, barulah dia mengetahui kekejaman dilakukan ibu kepada isterinya sendiri iaitu Rosmah. Segala daya upayanya mencuba menutup pintu rezeki anaknya sendiri dan merosakkan reputasi dibina oleh arwah bapa Fazley.



Berat sungguh penindasan kepada keluarga Fazley dengan pelbagai hinaan diterima. Dia sangat bersyukur kerana isterinya seorang yang sangat tabah menghadapi tentangan ibunya sendiri tanpa sebab munasabah.



Azrene pula mendedahkan segala ketamakan ibunya dan penyelewengan wang 1MDB. Duit rakyat juga sewenang-wenangnya digunakan untuk tujuan peribadi, memeras ugut, rasuah dan membunuh.

Tuhan telah menjawab doa mereka dengan ganjaran yang lebih besar. Memang berat sungguh dugaan diterima selama ini yang tidak pernah kita ketahui. Moga Fazley dan keluarga boleh membantu Dr Mahathir dan pihak polis untuk membuka kes dan menjalankan siasatan ke atas perbuatan jenayah dilakukan Rosmah dan suami, bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Walau bagaimanapun, pembongkaran Azrene menerusi laman Instagramnya telah dipadam. Mungkin ada manusia yang dengki, membuat laporan untuk membuang kapsyen tersebut. 



Semoga Rosmah menerima balasan setimpal di atas perbuatannya. Kini, rakyat semakin matang dan tidak membuta tuli menyokong pemerintah yang kejam. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 288
Komen

Previous : "Hilang Respek Pada Kau!" - Netizen Berang Chef Wan Hina Najib, Rosmah

Next       : “PRU14 Cukup Berbeza, Mahu Bikin Filem,” Mamat Khalid Dah Dapat Ilham

Komen Terbaru

Quote redwing01 19-5-2018 05:56 AM
cHimo replied at 18-5-2018 12:46 PM
Sesetengah bawang kaki umpat mana sedar diri hahaha... tengok laa dalam thread nih bawang bebal do ...

aku kisah ape.aku post je . aku kisah apa korang nak cakap apa pun.
babi punya pembawang. satu hari tak mengumpat tak sah.

ape lagi kecam la aku.ade aku kisah . haha

Lain-lain Komen

Quote pearl.silver 11-5-2018 01:06 PM
Macam xsesuai je anak post publicly keburukan ibu dia..
Cukup lah org tau benda2 buruk tu dr org lain..
Apa yg dia nk dr posting dia..supaya lebih byk kecaman pada mak dia?
Quote Joannalee 11-5-2018 01:18 PM
Anak dgn menantu die ni dah kenapa?  Dah2 la tu sume org tau bukan Xtau ... xpyh la nak cananag  Aib mak sendr... buruk2 pun keluar dr perut Ort tu jugak... Kita Jgn jd tuhan...
Quote harkktuih 11-5-2018 01:22 PM
Bagus lah dia luahkan..lama dah pendam, lama dah hazab kena buli mentally.
Quote Orix 11-5-2018 01:24 PM
Joannalee replied at 11-5-2018 01:18 PM
Anak dgn menantu die ni dah kenapa?  Dah2 la tu sume org tau bukan Xtau ... xpyh la nak cananag  Aib ...

Dah mak nya abuse anak sendiri, selayaknyalah anak dia dedahkan...Like hello...... dia ada mintak dilahirkan or keluar melalui cikpet Rosmah ke??? Dah ngko sedap2 buat anak bagai, lepastu kau mentally n physically abused anak kau.... selayaknya lah diaibkan
Quote QIsmail 11-5-2018 01:29 PM
Edited by QIsmail at 11-5-2018 01:33 PM

I know we ALL hate Rosmah & Najib right now. Everybody wants to jump right in the bandwagon. But is this even remotely necessary? Fazley’s track record tu pun bukan lah squeaky clean sgt

And tbh, yes, of course Rosmah is a piece of work. Heck, she could be a poster boy for evil. But don’t tell me that none of us have resorted to despicable ways to get what we desire the most in life. At some point in our life, I’m sure we’ve done something that we’re not proud of. Henti2 la buat kerja Tuhan.
Quote borrow 11-5-2018 01:32 PM
B4 ai tot gosip acik bwg ja.  Now empunya bodi sendiri yg ckp , speechless.



Quote bungarose 11-5-2018 01:32 PM
Hanya tuan badan yg tahu rasa dan alami
Ikut akal kita mmg ler ader jer tak kena aper yg azreen reveal....ini xbley....itu bley....lebih baik camnih lebih baik camtuh
TP KITA BUKAN AZREEN DAN MAK KITA BUKAN RM. We arent living her life
Quote lumie 11-5-2018 01:37 PM
Tajuk tu bold sgt. Fazley address as polan je... Kang dia yg kena tak psl2
Quote besarkecik 11-5-2018 01:38 PM
Macam mana mak kau, tetap tak boleh sebut keburukkan mak kau. Tetap kau kena jaga perasaan mak kau.
Quote sarahmirza 11-5-2018 01:39 PM
Dari tahun 2000-2001 masa kerja putrajaya dah banyak dengar gossip kak mah ni dari abang2 kontraktor..
Abang kontraktor pun membawang jugak...
Dengar je la.... percaya tak tu lain cerita
Quote fair_iza 11-5-2018 01:43 PM
walau benci sekali pun kpd mak, sakit mcmanapun jgn cerita segala keburukan secara terbuka. mereka telah disingkirkan, rasanya cukup dan tak perlu lg tebar cerita dlm kain keluarga
Quote anyclassything 11-5-2018 01:46 PM
Eleh acik bawang forum xleh tdo pon terus bukak forum acah kena sihir ke, tetibe acah suci murni bila datin azrene bukak cerita pasal ibu dia sendiri ouch #hipokritalert
Quote BookerT 11-5-2018 01:48 PM
apa yang bahasa inggeris tu cuba sampaikan nyah? mak tafaham mak tak sekolah tinggi macam kau orang nyah...
Quote anyclassything 11-5-2018 01:48 PM
bungarose replied at 11-5-2018 01:32 PM
Hanya tuan badan yg tahu rasa dan alami
Ikut akal kita mmg ler ader jer tak kena aper yg azreen rev ...

Dorg ni acah je padahal kalau mak sendiri buat hal pon sibuk dah bukak thread apa nak buat apa nak buat lol
Quote anyclassything 11-5-2018 01:51 PM
Orix replied at 11-5-2018 01:24 PM
Dah mak nya abuse anak sendiri, selayaknyalah anak dia dedahkan...Like hello...... dia ada mintak  ...

Dah la bukan skandal sesama anak je, melibatkan negara sekali. Ntah berapa ramai org kena abused for the sake of power pon kita xtau selama dia hidup. Bleh plak ada yg bangang g backup lol common sense where ye at
Quote noor2 11-5-2018 01:55 PM
Hanya yang bodoh saja suka memburukkan ahli keluarga sendiri. ....terus aku pandang buruk anak rosmah ni sebab memburukkan ibunya. ...rasanya rosmah tak pernah layan apa yang anaknya tulis. ....jahat anak dendam pada mak. ....tanpa mak hang. ..tak lahir pun hang ke dunia ni.....
Quote noor2 11-5-2018 01:56 PM
anyclassything replied at 11-5-2018 01:46 PM
Eleh acik bawang forum xleh tdo pon terus bukak forum acah kena sihir ke, tetibe acah suci murni bil ...

Tunggu anak hang burukkan hang satu masa nanti kat socmed. ....perihal masalah dalaman family patut tak dibawa ke umum. ...
Quote sonatalady 11-5-2018 02:01 PM
Dah kenapa tajuk mcm tu
Dah org tahu sipolan mcm tu..
Tp jgn melampau sgt tajuk tu..
Yg anak dh cerita...yg menambah tajuk sebegitu kenapa?

Quote kancilku 11-5-2018 02:04 PM
noor2 replied at 11-5-2018 01:55 PM
Hanya yang bodoh saja suka memburukkan ahli keluarga sendiri. ....terus aku pandang buruk anak rosma ...

betul..mcm x elok burukkan mak..walau buruk mcmmana pun dia ttp mak kita. kdg2 kata2 kita mencerminkan keperibadian diri.laki bini dok buka citer pasal ni ♀♀

Lihat semua komen(289)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059130s Gzip On
To Top