Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Tudung Pun Kena Ragut Ke?"-Pramugari Disamun, Tapi Lelaki Ini Berdakwah Tak Kena Tempat

Oleh: Aimi|8-5-2018 03:49 PM |Dilihat:3931| Komen: 29
Betul kata orang malang tak berbau, hari ini kita  dengar orang lain kena samun. Mana tau esok atau kejap lagi diri sendiri yang mengalaminya.

Tular di twitter, kisah seorang gadis yang juga seorang pramugari, tidak bernasib baik kerana disamun ketika berada di tempat parkir kenderaan.

Difahamkan cermin keretanya pecah dan tangan gadis tersebut luka dan berdarah.

Perkongsian itu juga turut memberi ingatan kepada gadis di luar sana agar sentiasa berhati-hati.

Namun malangnya ada netizen yang agak kurang ajar.  Bukan mahu bersimpati dengan nasib yang menimpa, sebaliknya dia mengecam mangsa kerana tidak menutup aurat.

"Tudung pun kena ragut?" Antara perlian yang diterima.


Disebabkan itu ramai yang mengecam tindakan pengguna Twitter itu yang memberikan komen ibarat orang yang tiada otak.

Dalam keadaan genting begitu pun sibuk memfokuskan tentang tentang lain. Nak berdakwah tapi tak kena tempat!

Lagi pula, tidak dapat dipastikan sama ada wanita tersebut adalah Islam atau pun tidak.

Orang dalam kesusahan, tak perlulah nak sindir-menyindir. Semoga kita semua berada dia bawah lindungan-Nya. -CARI                                                                                                                                           

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 29
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote mr_cool5885 30-6-2018 10:24 AM
Lepas luka dah baik nanti mesti parut kan? Blh jd FA lg ke?

#pernah dengar dulu syarat FA takleh ade parut kat tangan.

Lain-lain Komen

Quote BoongaKertas 8-5-2018 03:53 PM
meols tengok ni smlm. soalan meols:-

kat mana lokasi kejadian? baca reply bwh2 tu semua mcm x memberi klu. ada yg kata kat TBS tp management tbs dah denied. And meols pengguna tetap TBS yach, tp tgk lantai gmbr tu, mcm bukan tbs jer. and tbs x gelap mcm tu sgt setahu meols.
Quote Nurul8001 8-5-2018 04:15 PM
BoongaKertas replied at 8-5-2018 03:53 PM
meols tengok ni smlm. soalan meols:-

kat mana lokasi kejadian? baca reply bwh2 tu semua mcm x mem ...

Baju yg dia pakai mcm uniform..
Ke tak..?
Kalo uniform, mungkin dekat dgn tempat kerja?
Quote grizz 8-5-2018 04:25 PM
siannye..agak2 la nk kutuk pon..
doakn jela smue okey..
bengong tol sape yg tweet tu..
Quote CiliPadiSedap 8-5-2018 04:31 PM
kasihannya harap bila bergambar rapatkan peha.

TBS parking tak de line hijau, mines parking tak de line hijau, kalau ikut gambar tu kemungkinan besar kt parking airport

Quote umbut 8-5-2018 04:43 PM
Si shazleen anak tiri maria farida kemain ketat baju kebaya malindo air dia.. mcm nak meletup ketat.. cer bayang tengah berak, tak tetas ke kain
Quote nuryakmal 8-5-2018 04:52 PM
Nurul8001 replied at 8-5-2018 04:15 PM
Baju yg dia pakai mcm uniform..
Ke tak..?
Kalo uniform, mungkin dekat dgn tempat kerja?

uniform malindo tu sis..
Quote chazey 8-5-2018 04:54 PM
Nurul8001 replied at 8-5-2018 04:15 PM
Baju yg dia pakai mcm uniform..
Ke tak..?
Kalo uniform, mungkin dekat dgn tempat kerja?

Uniform tu.
Quote chazey 8-5-2018 04:55 PM
Serius akak bersyukur bukan PAS yang perintah negara ini. BN liberal perintah pun dah backward pemikiran sesetengah rakyatnya apetah lagi jika PAS yang perintah.

Quote Nurul8001 8-5-2018 04:57 PM
nuryakmal replied at 8-5-2018 04:52 PM
uniform malindo tu sis..

Saya rasa, kalo pramugari tu pakai uniform, mesti parking tu dekat2 tempat kerja dia..saya nak speku tu parking airport..

Tak pastilah kalo berjalan ke mall pun gigih nak beruniform lagi..

Quote nuryakmal 8-5-2018 05:01 PM
Nurul8001 replied at 8-5-2018 04:57 PM
Saya rasa, kalo pramugari tu pakai uniform, mesti parking tu dekat2 tempat kerja dia..saya nak spe ...

either still kat airport atau area rumah apartment sendiri

but still the comments are hatefull.. takde la cakap pompuan tu muslim ke apa. anyone can wear kebaya and its in fact a uniform

malays being typical malays....
Quote Nurul8001 8-5-2018 05:09 PM
nuryakmal replied at 8-5-2018 05:01 PM
either still kat airport atau area rumah apartment sendiri

but still the comments are hatefull. ...

Tu lah geram baca komen2 tu..
Ntah2 yg gigih komen mcm ni lah yg selalu gugel gambo perempuan seksi..

Saya memang nak tau sangat kes ni jadi kat mana.. kita memang kena berhati hati walau berada kat mana pun..kalau dah tau tempat ni, jadi lebih peka lagi..
Pengurusan kat tampat ni kena lebih peka jugak.
Quote doubleA 8-5-2018 05:39 PM
Siannya, mesti trauma kena samun, sampai luka2 tangan pulak tu. Jiran iols (perempuan) pernah kena samun kat traffic light, cermin kereta dipecahkan, trauma dia sekejap, last2 tak drive dah kereta yg sama.
Quote paz 8-5-2018 05:44 PM
Horror mindset setengah orang. Focus pada yang kejadian boleh. Sibuk nak ceramah itu ini. Kalau baik sangat tak lah melangut depan media social aja kan.
Quote missus_meow 8-5-2018 05:53 PM
skeri weh ... could be worse
Quote pokaibanktokyo 8-5-2018 06:13 PM
Spesies kafir lahanat saja galak nak suruh orang pakai tudung macam kristian
Quote dani-rox 8-5-2018 07:18 PM
tipikal asshole
org tengah cerita psl ragut, dia sibuk bersarkastik pasal tudung. semoga ko mati dlm kebakaran.
Quote moonbug 8-5-2018 09:33 PM
Kesiannya, mesti trauma dan panic. Yg penyamun pun ko boleh tak amik barang je tak payah nak slash ke tikam ke. Dasar takde otak
Quote mommymonster82 9-5-2018 02:08 AM
Mmg ada  je manusia gini..
Tak semsitif
Quote tupaiterbang 9-5-2018 10:57 AM
itulah mentaliti pengundi PH

Lihat semua komen(29)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.125235s Gzip On
To Top