Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Cinta Kolesterol - Pasangan Ini Berjaya Turunkan Berat Sebanyak 45kg!

30-4-2018 12:33 PM|Oleh: Amiey| Komen: 24

Tidak ada yang lebih menggembirakan hati selain daripada dapat mengurangkan berat badan serta mendapat sokongan daripada pasangan masing-masing sepanjang tempoh tersebut.

Itulah yang berlaku pada pasangan romantis, Mohamad Affandy Mohd Amran Chan,33 dan Rahmatunnadrah Haji Mohamed, 33 yang sama-sama berganding bahu dalam usaha untuk menurunkan berat badan.

Usaha pasangan ini harus mendapat pujian kerana mereka saling mendorong dan menyokong satu sama lain bagi memastikan impian mereka tercapai. 



Misi utama mereka adalah mahu memakai baju pengantin yang digunakan semasa hari persandingan mereka bersempena dengan ulang tahun perkahwinan yang ke 6 pada September tahun lalu. 

Menariknya, Affandy berjaya menurunkan berat sebanyak 45kg manakala isterinya, Nadrah mengalami penurunan sebanyak 14kg!

"Kisah kami ini macam cinta kolesterol. Tapi dua-dua versi gemuk. So,nak sihat kedua-dua kena berkorban. Makan pun kami dah kongsi. Nak romantik balik, makan sama-sama benda yang sama,' ujar Nadrah seperti yang dipetik dari Mingguan Wanita

Foto: Mingguan Wanita

Mereka berjaya mencapai misi utama iaitu untuk mengenakan kembali baju pengantin pada 29 September yang lepas. 

Foto: Mingguan Wanita

Saling Melengkapi dan bekerjasama..

Foto: Mingguan Wanita

Nadrah turut mengakui yang ketaksuban mereka berdua untuk mencuba pelbagai makanan merupakan penyumbang kepada masalah kegemukan yang dialami oleh mereka. 

Titik tolak perubahan...

Foto: Mingguan Wanita
Dalam pada itu, Nadrah turut berkongsi tips bagaimana mereka berjaya menurunkan berat badan bersama... 

Foto: Mingguan Wanita

Foto: Mingguan Wanita

Menu diet...

Foto: Mingguan Wanita

Memang terbaik kan? Kisah mereka ini boleh dijadikan sebagai sumber inspirasi kepada semua terutama sekali bagi suami yang mahu isterinya kurus tapi diri sendiri pun mengandungkan anak gajah!-CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
25
Marah
34
Terkejut
25
Sedih
17
Lawak
39
Bosan
25
0
0
Komen: 24
Komen

Previous : Lelaki Wajib Tahu Ini, Baru Lah Power - 9 Punca Sperma Lemah

Next       : Kopi Tahi Termahal Di Dunia Tapi Ramai Suka

Komen Terbaru

Quote mohdcrow 25-6-2018 10:01 AM
diet untuk org kahwin ni mmg memerlukan kerjasama pasangan...kalau sorang je usaha,sorang tak support atau diet sekali mmg susah...

bayangkan balik jogging, bini dah siap masak nasik lemak...

or bini teringin mkn itu ini, beli tapi makan sikit jer....nak buang sayang,so laki kena ngabiskan

Lain-lain Komen

Quote besarkecik 30-4-2018 12:51 PM
Tahniah!
Tapi i tersangat hairan bila orang taknak kurus dengan alasan boipren / laki suka fizikal tembam.
Kak, ni bukan pasal suka tembam atau chaser, ni sebab kesihatan & senang utk solat.
Kau mampu ke duduk antara dua sujud / tahyat akhir dengan fizikal bunjut kau tu?
Quote Artemesiaa 30-4-2018 12:59 PM
Kalau kerja dalam pasukan selalu lagi cepat akan berhasil mencapai kejayaan
Quote ms.mango 30-4-2018 01:02 PM
tahniah
Quote paz 30-4-2018 02:02 PM
Suka tau macam ni. Well done sangat.
Quote mejaputih 30-4-2018 03:08 PM
well done! bila dah kurus nmpk muda..mcm the wife masa gemuk nmpk makcik2 sgt...yg husband pulak bila dah kurus baru nampak well look..keep it up! boleh lg kurangkan berat tu..slow & steady, ya!
Quote chicozinn 30-4-2018 03:11 PM
oh, tomyam leh burn calorie cpat ea?kalu cmtu meollss nak tala tomyam je la..hik2
Quote noor2 30-4-2018 03:19 PM
Tahniahhhh. ....suka tengok orang yang nak kurus tambah2 demi kesihatan. ..
Quote rukia2 30-4-2018 04:05 PM
Tp cm x berapa sihat je mkn tomyam hari2.. Smpai penah sakit perut sbb mungkin terlebih masam... Krg da kurus,  x masal kne gastric plak..
Quote felinecat 30-4-2018 08:03 PM
besarkecik replied at 30-4-2018 12:51 PM
Tahniah!
Tapi i tersangat hairan bila orang taknak kurus dengan alasan boipren / laki suka fizikal  ...

Adoi, lawak la..hahaha
Quote faraway1 1-5-2018 12:43 AM
nak tirulah sebab sekarang tengah diet...
Quote nishikido 1-5-2018 04:25 AM
Wah nak try jugaklah.. sihat sama2 n workout pon sama2 ni baru smngat sikit.kitorang lakibini pon masa brcinta kurus melidi tapi pas kawen membadak food hunting tiap2 minggu..huuuu
Quote dubuk 1-5-2018 10:25 AM
tahniah                                            
Quote gummiebear 1-5-2018 11:07 AM
Tahniah

Hard work pays off
Quote enji 1-5-2018 04:07 PM
weh seyes laaaa.. ni coursemate aku dlu. eton nama manja dia
Quote Jorja 1-5-2018 05:14 PM
Harap boleh dijadikan inspirasi buat ibu ibu obese. Jangan selesa lah sangat dgn life yaa
Quote Issandra 1-5-2018 06:39 PM
Bestnya dah kurus
Quote alinone78 2-5-2018 09:48 AM
semangat baca
Quote haryatie 2-5-2018 11:08 AM
tahniahhh..nk kurus kena la berusaha..berkorban apa yg patut
Quote raihaneem 2-5-2018 12:45 PM
Bagus suami isteri azam kuat turunkan berat bdn.
Sya ni kuat minum kopi susu..payah benoo nak mengecil. Lg mengembang

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top