CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Hidup Mawar Rashid Dulu Susah, Sejak 15 Tahun Jual Bedak Muka

19-4-2018 01:12 PM| Diterbitkan: Cari-Amirah| Dilihat: 15464| Komen: 117|Original author: Oleh: Amirah

Description: Kalau tengok Mawar Rashid, kadang-kadang rasa cemburu. Cantik dan sekrang hidupnya sudah serba mewah.
Kalau tengok Mawar Rashid, kadang-kadang rasa cemburu. Cantik dan sekarang hidupnya sudah serba mewah.

Namun tak ramai yang tahu sebenarnya pelakon ini pernah menjalani kehidupan yang sangat sukar dan dulunya mula bekerja seawal usia 15 tahun lagi.



Mawar atau nama sebenarnya Wan Mawar Shaputri Wan Abdul Rashid, 23 pernah menjual bedak muka untuk menampung perbelanjaan sekolah selain menjadi pelakon tambahan.

"Saya dan keluarga pernah menjalani kehidupan paling susah. Dari umur saya 15 tahun dah mula mencari duit untuk tanggung diri sendiri demi meringankan beban ibu.

"Hasil jualan bedak-bedak dan menjadi pelakon tambahan, saya dapatlah juga menampung duit belanja untuk ke sekolah.




"Syukur Alhamdulillah sejak zaman sekolah lagi saya mula beri duit kepada ibu walupun waktu itu tidak banyak tapi rasa bangga dapat balas jasa dia," kata Mawar kepada mStar Online.

Sebelum ini seorang Instafamous, Nisha Ezzati pernah berkongsi tentang cerita kehidupan Mawar dan menjadi tular.



"Alhamdulillah, ibu memberi didikan yang sempurna sehingga dapat membentuk hati yang mulia. Saya bangga dengan adik-beradik yang memiliki ciri-ciri seperti ibu.

"Ibu selalu berpesan, kasih sayang dalam keluarga itu amat penting selain memiliki hati yang bersih dan menghormati org lain juga antara sifat yang ditekankan dari dulu.



"Walaupun dalam apa jua keadaan hidup kami, tetap bahagia bersama keluarga yang tersayang," tambahnya.

Terbaiklah Mawar. Semoga semakin murah rezeki dan bahagia di samping keluarga dan suami tercinta. -CARI
9

Bagus
9

Marah
23

Terkejut
21

Sedih
10

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (80 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ALDRIN 19-4-2018 01:15 PM
Hidup serba mewah skrg sbb kawen adik Dato Fazley tu jer kannnn....oooo ok noted!
Quote September14 19-4-2018 01:19 PM
Penangan gst
Quote damian_lee 19-4-2018 01:19 PM
ALDRIN: Hidup serba mewah skrg sbb kawen adik Dato Fazley tu jer kannnn....oooo ok noted!

So Fazli ada adik lagi tak? Acik2 bawang bombay nak juga menumpang kasih .. Hihhihih

Nape aku rasa shuben dia sejenis tak setia???
Quote fushimi 19-4-2018 01:22 PM

iols rasa sheols dah tambah knowledge sheols
sheols kan kawin dengan anak orang have have aku kena upgrade knowledge

takleh tunjuk bimbo sangat
Quote amiekz86 19-4-2018 01:23 PM
yka penah susah..mcm pelik ja
Quote cha-cha 19-4-2018 01:24 PM
And dia jadi kaya sebabb?????.......
Quote September14 19-4-2018 01:25 PM
fushimi replied at 19-4-2018 01:22 PM
iols rasa sheols dah tambah knowledge sheols
sheols kan kawin dengan anak orang have have aku ke ...

Tp sbb gst la dia femes.. ada hikmah disitu
Quote fliphair8 19-4-2018 01:33 PM
Ok! Noted! Next?
Quote fushimi 19-4-2018 01:35 PM
damian_lee replied at 19-4-2018 01:19 PM
So Fazli ada adik lagi tak? Acik2 bawang bombay nak juga menumpang kasih .. Hihhihih

Nape aku r ...

meols pun rasa cam tu


Quote abangadek 19-4-2018 01:37 PM
cantiklah dia.. mcm BCL
Quote BookerT 19-4-2018 01:38 PM
jadi..kau jadi kaya sebab jual bedak ke nyah? tak kan nyah?
Quote Loginlogoff 19-4-2018 01:38 PM
abang anje

bersemutttt chuolsss
Quote lostfaith 19-4-2018 01:41 PM
Just alert jerlah. Jadi kaya sebab jadi bini orang nih bukan sebab diri sendiri ni payah sikit apatah lagi laki pulak ada history kawin cerai. Kalu dah nanti dibuang n tak simpan harta mmmm.....takut balik susah....
Quote grizz 19-4-2018 01:42 PM
okey..dimurahkn rezeki sbb bg duit kt mak dr kecik ke pe..
Quote deekhan 19-4-2018 01:47 PM
ok la dik mawarrr
Quote dewi_rina 19-4-2018 01:55 PM
Jgn tunjuk sgt la chuols tu Mawar.. kang ada org intai tengok dari jauh terus roboh mahligai idaman u
Quote abangbeca 19-4-2018 02:02 PM
Pelik pulak aku kalo mawar dikata org susah... bapaknya dato rashid kayaraya ada hotel lagi sempena nama mawar ni... hotel mawar kat kb...cuma dia mungkin susah sikit bila bapak dia meninggal sbb mak dia housewife... mungkin susah yg dimaksudkan ialah tak lagi srmewah masa bapak dia ada... tapi tidaklah miskin merempat taik keras mcm sohai tu...
Quote fushimi 19-4-2018 02:02 PM
damian_lee replied at 19-4-2018 01:19 PM
So Fazli ada adik lagi tak? Acik2 bawang bombay nak juga menumpang kasih .. Hihhihih

Nape aku r ...

fazli ada lagi 3 kosong ada heols si raf pun ada lagi 3 kosong

so total kekosongan 6

acik acik bawang ke akak akak bawang ke adik adik bawang sekalian boleh gi cuba cuba
Quote bbapp 19-4-2018 02:03 PM
Bukan ke sheols ni anak org have have jgk ke?

Lihat semua komen(117)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 11:33 AM GMT+8 , Processed in 0.067773 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top