CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Selepas 26 Tahun, KRU Bakal Dibubarkan

18-4-2018 05:19 PM| Diterbitkan: Cari-Amirah| Dilihat: 16026| Komen: 150|Original author: Oleh: Amirah

Description: Selepas 26 tahun penubuhannya, KRU yang dianggotai oleh tiga beradik Norman Abdul Halim,Yusry Abdul Halim dan Edry Abdul Halim bakal dibubarkan.
Selepas 26 tahun penubuhannya, KRU yang dianggotai oleh tiga beradik Norman Abdul Halim,Yusry Abdul Halim dan Edry Abdul Halim bakal dibubarkan.

Pembubaran tersebut disahkan sendiri oleh Edry Abdul Halim menerusi satu sidang media yang berlangsung hari ini, Rabu.

Foto: Carian Internet

Menurut kata Norman dalam satu video yang dimuat naik di Instagram Officialhlive,  kumpulan tersebut akan dibubarkan selepas tamatnya Konsert Gergasi KRU25 yang bakal berlangsung 4 hingga 6 Mei ini di Istana Budaya.



“Konsert ini kami anggap sebagai satu konklusi kepada perjalan karier kami sejak 25 tahun lalu dan juga sebagai hadiah penutup buat semua peminat KRU selama ini.

“Selain itu, kami juga ada merakam lagu selamat tinggal bertajuk Tahan Lama duet bersama Joe Flizzow sebagai single terakhir sebagai kumpulan KRU.”

Foto: Carian Internet
Keputusan tersebut dibuat kerana masing-masing dah ada perancangan masing-masing dalam meneruskan kerjaya dalam industri seni tempatan. -CARI
2

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
2

Sedih
6

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (14 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Red_mAnc

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote buragazz 18-4-2018 05:54 PM
Alaaa.. Kumpulan Rap Utama.. Aku membesar dengan lagu diorang...
Quote de_ikea 18-4-2018 06:12 PM
Kaka jepp mesti sedih ni
Quote helicornia 18-4-2018 06:56 PM
aku baru nak beli tiket dia kt IB..sekali tengok harga{:yameteh
Quote fliphair8 18-4-2018 06:58 PM
Kakak aku yg terkinja2 zaman kru ni.....akan ku sampaikan perkhabaran ini....
Quote Nenasketum 18-4-2018 06:59 PM
Padanlah hujan lebat arini. Hahaha
Quote ashcroft86 18-4-2018 07:00 PM
Hurmmm. Ok lah nk bubar. Lgpun deyols xde originality. Lagu semua pon mcm dah ad template. Bosan, bunyi sama je.
Quote kikiharris 18-4-2018 07:00 PM
Segan plak dengan diri sendiri bila teringat zaman terkinja kinja jadi peminat KRU. Semua lagu hafal.. Those were the days
Quote KucingBiru 18-4-2018 07:01 PM
Perlu ke pembubaran ni... dah berapa tahun pun tak active takde album. And masing masing pun sedara yang jumpa setiap kali raya. Kekal je la sampai mati. Hehe
Quote GigaMom 18-4-2018 07:01 PM
Edited by GigaMom at 18-4-2018 07:04 PM

Perlu ke bubar?
Ada beza ke dgn x bubar diorg ni

Keciali x bleh buat konsert gd by la
Quote haruslah 18-4-2018 07:06 PM
Adakah nak suh org dtg konsert reramai?

Aku mmg minat kru dulu
Zaman sinaran pasport kegemilangan...masa kru buat show aku nengok
Arwah bapak aku cakap "ape benda la yg dia nyanyi tkinja2 ni"
Quote tanakkampung1x 18-4-2018 07:07 PM
Dah sesuai sangat dibubarkan semua dah senja

Aku suggest KRU buat program pencarian bakat artis berkumpulan menyambung legasi KRU
Quote kiah_mai_pulak 18-4-2018 07:30 PM
Pegi mampos terus pun ok KRu weh,, KRU ni lah pendajal industri muzik tanah air. Kosserrr
Quote munchkin 18-4-2018 07:42 PM
bubar kebendanya
Quote sinalegna 18-4-2018 07:43 PM
2 out of 3 bengkakkk
Quote ratutido 18-4-2018 07:58 PM
5 tahun lg buat konsert reunion pulak. No hal
Quote LembingDayanti 18-4-2018 08:14 PM
Taktik nak suruh orang beli ticket konsert dia kat IB yang tak laku itu! Ewww ticket dah la mahal.. kau org ingat korang Bruno Mars? hahahahah pecaya lah lepas tarikh tu ada lagi kertu2 ni menempel.. bubar wakluuuu
Quote Tukul.Besi 18-4-2018 08:15 PM
tanakkampung1x replied at 18-4-2018 07:07 PM
Dah sesuai sangat dibubarkan semua dah senja

Aku suggest KRU buat program pencarian bakat artis b ...

Dah kan? Tapi haus di padang pasir. Indigo, x factor, elite, dan yg latest VIP & Forteen. Tapi semua sendoooooo
Quote annadonna 18-4-2018 08:35 PM
tak ada apa nak disedihkan. Siang dorang bubar, malam nanti jumpa jugak kat rumah
Quote eddlyna 18-4-2018 08:44 PM
annadonna replied at 18-4-2018 08:35 PM
tak ada apa nak disedihkan. Siang dorang bubar, malam nanti jumpa jugak kat rumah

Hahhaha. Air dicincang takkan putus...

Lihat semua komen(150)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 11:13 AM GMT+8 , Processed in 0.101859 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top