CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Jangan Hina Orang Gemuk,"-Syanie Dan Artis Tempatan Tampil Bidas Kak Zai

18-4-2018 11:35 AM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 15985| Komen: 110|Original author: Oleh: Saiful

Description: Memang panas isu yang melibatkan Zaihani M Zain apabila dengan selamba menghina mereka yang berbadan gempal.
Memang panas isu yang melibatkan Zaihani M Zain apabila dengan selamba menghina mereka yang berbadan gempal.

Dalam satu status yang dimuat naik di Facebook, pengkritik fesyen tempatan atau lebih dikenali sebagai Kak Zai ini menyarankan agar mereka yang mempunyai berat badan 60kg ke atas tak perlu datang ke fashion show.


Susulan itu ramai artis dan selebriti tempatan terpanggil untuk mengulas mengenainya.

Antaranya adalah Syanie Hisham, pelakon yang popular menerusi filem Senario The Movie.



Ini responnya:



Antara artis lain yang memberi kenyataan:








Malah Fasha Sandha sendiri turut memberikan komen.



Sepatutnya body shaming begini tidak patut berlaku. Kalau nak meluahkan pendapat pun harap lain kali jadi lebih sensitif ya. -CARI 
10

Bagus
11

Marah
17

Terkejut
21

Sedih
24

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (96 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote munchkin 18-4-2018 11:56 AM
Cp naz pun komen jugak. Dia nk over lah. Fesyen dia pun tunggang langgang mcm projek kraftangan sibuk nak jadi fesyen kritik dan dia kata kita srmua tak layak bersuara dan opinion kita takde value mcm opinion dia

Sombong gila statement. Ada fesyen designer lain pun bising pasal dia
Quote krustykrab 18-4-2018 12:03 PM
munchkin replied at 18-4-2018 11:56 AM
Cp naz pun komen jugak. Dia nk over lah. Fesyen dia pun tunggang langgang mcm projek kraftangan sibu ...

kat mana nak tgk komen tu....tepek la sini

Quote lonso 18-4-2018 12:10 PM
dia ni sapa sebenarnya... tak pernah dgr nama... tp mmg sokong fasha.. bukan senang tau org yg genetik beso ni.. terseksa.. kene kira kalori memanjang....
Quote Red_mAnc 18-4-2018 12:10 PM
SIAPA ORG TUA KEREPOT TU???

Local fashion police??? Famous ke?? Or cuma untuk kampungan local je??? Rupa mcm bidan expired nak comment as such?! Kalau setakat kampungan level x perlu lah nak menyalak, furthermore herself look damn horrible ada hati nak komen org?! WTF ..ugly old cunt!
Quote Red_mAnc 18-4-2018 12:13 PM
munchkin replied at 18-4-2018 03:56 AM
Cp naz pun komen jugak. Dia nk over lah. Fesyen dia pun tunggang langgang mcm projek kraftangan sibu ...

statement projek kraftangan tu mmg WIN!!

Nasib baik dia tak pilih tona yg berwarna-warni, kalau tak sure sebijik mcm projeck kraftangan tikar zaman sekolah rendah dulu2...
Quote zawara 18-4-2018 12:15 PM
ai suka komen harith iskandar.. hahaha makcik tua ni pon xyah sibuk la g fashion show
Quote grizz 18-4-2018 12:51 PM
ala klu xkomen cmtu..mati sia2 je..xde netizan knal..
so alang2 umo dh lnjut ni up sket diri..
bru la org membwg..glamer gtu..
Quote hotmak 18-4-2018 12:52 PM
kejam harith iskandar
Quote munchkin 18-4-2018 12:59 PM
Edited by munchkin at 18-4-2018 01:05 PM
Red_mAnc replied at 18-4-2018 12:13 PM
statement projek kraftangan tu mmg WIN!!

Nasib baik dia tak pilih tona yg b ...


Tengok video dia komen pasal orang tak de ilmu pasal fesyen lah. Pendapat orang ramai tu takde value dan tak layak jadi stylist. Subang dia pakai tu subang kertas gulung gulung. Satu gulung satu lagi dah terbukak/terlerai gulungan tu.

And dia punya pose dua tangan letak kat dagu so 1940s punya pose.

Tak payah perasan dia joan rivers.

Dia tu takdak ilmu. Fesyen ni all about cuts. Dia ni dok zaman dinosaur expect orang semua aneroxic size 0. And dia sendiri takde ilmu. Kalau org tu super tall berat 60kg tu ok je. And kalau orang tu almost 0 fat tapi muscle mass dia banyak, logic je badan berat 60kg sebab muscle more dense and compact dari lemak. Dia tu takdak ilmu main komen je

Quote munchkin 18-4-2018 01:01 PM
You should do something bout your arms. Pakai baju tu tapi lengan melimpah keluar dah rupa butt crack
Quote pichee 18-4-2018 01:05 PM
yg butt hurt sume yg gemuk..patutla...
Quote AznieBunnie 18-4-2018 01:06 PM
ala, tak boleh nampak komen-komen tu...
Quote munchkin 18-4-2018 01:22 PM
pichee replied at 18-4-2018 01:05 PM
yg butt hurt sume yg gemuk..patutla...

Some fashion designers badan besar.

Lagipun ada komen komen dia ni bila jumpa orang tak senyum pandang org atas bawah atas bawah
Quote munchkin 18-4-2018 01:26 PM
20180418_131710.png
20180418_131753.png 20180418_131859.png 20180418_132023.png

Bahan kraf dari kedai hardward rantai pagar
Bahan kraf dari buah limau cny
Bahan kraf dari last night seafood dinner kerang
Bahan kraf dari tampon diwarnakan purple

Kreatif
Quote jiji85 18-4-2018 01:27 PM
calvin thoo pun pernah d buli oleh nenek tua ni..dia ada up d fb cakap nenek ni mmang tgk org pakai hujung mata..jenis double standard.tp fesyen sendiri haukkkkkk!!!ptt nenek ni berlaki dgn ttfga je..sama2 jenis bongkak.
Quote ratna 18-4-2018 01:27 PM
sori..nok bersuara jgk...geli la tgk kulit ppuan ni..
klu floless..gojes..sesuai kot nok tayang lengan bagai

klu kamera yg salah....sori againnnn
Quote pichee 18-4-2018 01:28 PM
munchkin replied at 18-4-2018 01:22 PM
Some fashion designers badan besar.

Lagipun ada komen komen dia ni bila jumpa orang tak senyum ...

owh ptt la...

tp yg repost kt atas tu sume bdn besar...i x rse die nk hina or malukan org generally..but die nk ckp utk audience yg dtg utk fashion show tu kot...front row lg tu....

dh knape sume artis nk mengamuk psl berat 60kg....selagi korang x disturb others, ok je kot...


Quote qis_88 18-4-2018 01:31 PM
Ptama kali tgk kak zai nih dlm gen f.. ya amponnnn... fesyeeennn die.. ehhh.. anak aku pon xmo pki kottt.. mcmnih la bile bcakap xtgk cermin.. xsedo diri..
Quote Red_mAnc 18-4-2018 01:35 PM
munchkin replied at 18-4-2018 05:26 AM
Bahan kraf dari kedai hardward rantai pagar
Bahan kraf dari buah limau cny
Bahan kraf dari  ...

muka mcm bapok sial!!!

Lihat semua komen(110)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 06:21 AM GMT+8 , Processed in 0.091284 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top