Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Halal Ke Ubat Yang Kita Telan?-Suhaimi Saad Dikecam Buang Ubat Hospital

Oleh: Abdul|16-4-2018 04:47 PM |Dilihat:7964| Komen: 159
Masih ingat lagi Suhaimi Saad yang pernah popular bersama kumpulan nasyid Inteam. Beliau juga aktif berkongsi segala aktiviti di Facebook.



Terbaru dia dikecam hebat apabila memuat naik status selepas mendapat rawatan di hospital. 

Apa yang mengejutkan ialah beliau bertindak membuang ubat di tong sampah. Nah baca:

Foto: Facebook Mosus
Susulan status tersebut. seorang netizen bertindak memberi respon terhadap kelakuan Suhaimi. Netizen tersebut meluahkan rasa terkilan apabila Suhaimi selaku figura umum membuat perkara sebegini.

Tersentak dengan respon netizen ini, Suahimi tampil memberi penjelasan.

Isu ini turut mendapat beberapa respon dari para netizen.


Jadi apa pendapat anda pula? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 159
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote luvAnne 19-4-2018 02:07 PM
Satubja nak cakap. Sohai spesis kufur nikmat

Lain-lain Komen

Quote Red_mAnc 16-4-2018 04:55 PM
kalau ko x nak makan ubat tu jgn la ambik at the 1st place, mungkin ramai lagi mereka yg memerlukan ubat ko tu.. masalah betul la ustaz instant mcm ni...damn!
Quote buapakperut 16-4-2018 04:59 PM
iols confuse memula ina dengan kuda
Quote tomaz 16-4-2018 05:04 PM
Tahik la ko. Minyak zaitun tu pon belum tentu halal. Entah mana2 org campak/kumpul buah tu sblm di proses
Quote grizz 16-4-2018 05:05 PM
lenkali mkn jela mknn sunnah tu..xyh skadar nk tau kekonun sakit pe..
pstu leh lak bile doc kate masalah najis..leh lak xcaye..
klu xcaye ko g jmpe doc wt pe bangang..
Quote sarahmirza 16-4-2018 05:06 PM
Dia ni bayar cukai pendapatan tak?
GST tak payah tanya la... cukai pendapatan setahun berapa dia bayar?
Kalau tak bayar sesen, mohom sedar diri la ya.
Jangan kufur nikmat.
Kononnya nak label diri ahli syurga, ala2 ustaz tapi perangai takde pun serupa hamba Allah yang tau bersyukur.

Kau hingat kau bayar RM1-5 kat hospital, itu nilai ubat yang kau dapat?
Eh babi pun takde perangai macam dia...
Sebab babi tak pandai buang ubat okay..

Quote buapakperut 16-4-2018 05:06 PM
kesian tak berak sampai membatu tahi.
Quote emera 16-4-2018 05:11 PM
Perangai ko tu, halal sgt ke? Phuiiii... pi mamp*s cepat.. hidup menyusahkan org je keje...
Quote fushimi 16-4-2018 05:14 PM
tomaz replied at 16-4-2018 05:04 PM
Tahik la ko. Minyak zaitun tu pon belum tentu halal. Entah mana2 org campak/kumpul buah tu sblm di p ...

ko speku je dia tanam sendiri  proses sendiri kat umah




Quote arffa 16-4-2018 05:16 PM
Edited by arffa at 16-4-2018 05:23 PM

dia kata ubat tu 50 sen, eh b**i kalau bodoh jangan tunjuk sangat, suruh sekolah gi melalak menyanyi. Eh! harap jangan membiak lagi sebab tau bakanya b*d*h.
Quote arffa 16-4-2018 05:17 PM
sarahmirza replied at 16-4-2018 05:06 PM
Dia ni bayar cukai pendapatan tak?
GST tak payah tanya la... cukai pendapatan setahun berapa dia ba ...

dia kan asnaf mana bayar cukai, zakat pun tak bayar. Tu yang tak tahu menghargai. Dia ingat harga ubat 50 sen ke. Ingat dia ni dah lesap dari radar hidup lagi rupanya.
Quote sarahmirza 16-4-2018 05:20 PM
arffa replied at 16-4-2018 05:17 PM
dia kan asnaf mana bayar cukai, zakat pun tak bayar. Tu yang tak tahu menghargai. Dia ingat harga  ...

Iye ke dia ni masuk list asnaf?
Kategori mana?
Ala dah sendu benar dah dia ni..
Quote arffa 16-4-2018 05:21 PM
sarahmirza replied at 16-4-2018 05:20 PM
Iye ke dia ni masuk list asnaf?
Kategori mana?
Ala dah sendu benar dah dia ni..

bukan dia ke ngaku kata asnaf.
Quote zidane2011 16-4-2018 05:28 PM
Ini namanya org kufur nikmat, org zalim. Ubat tu ko igt turun dari langit ke kalau bukan  duit kerajaan subsidi kat kau? Duit kerajaan tu kau igt duit najib ke? Duit kami2 ni lah yg bayar tax untuk org2 yg tak bersyukur mcm kau. Eh. Angin pulak aku. Sbb org2 mcm mamat ni lah islam dipandang low class.
Quote sarahmirza 16-4-2018 05:29 PM
arffa replied at 16-4-2018 05:21 PM
bukan dia ke ngaku kata asnaf.

Cehh...
Sendiri ngaku rupanya..
Dah la ngaku asnaf, kufur nikmat pulak tu...

Ciri2 orang miskin berlapis keturunan ialah kufur nikmat.
I biasa dah jumpa setinggan berlapis keturunan miskin..
Kerja i ada kena deal dengan kelompok ni... bukan selalu, kadang2 je sebab isu tanah.
Masing2 perangai........ orang bagi betis biasanya depa minta peha..

Quote aechae 16-4-2018 05:30 PM
sarahmirza replied at 16-4-2018 05:06 PM
Dia ni bayar cukai pendapatan tak?
GST tak payah tanya la... cukai pendapatan setahun berapa dia ba ...

Xkeja pn...nk muncul dr mna income tax dia....
Quote AnaisAnais 16-4-2018 05:32 PM
kalau kau tak diagnose aje, janagn lah pi ambik ubat tu bawak balik... eeee marah betul lah dgn makhluk spt ni.
Quote fliphair8 16-4-2018 05:44 PM
Sohai ni ade kecacatan mental ke?
Quote kikiharris 16-4-2018 05:45 PM
Dia ni mmg spesis biadap & sombong. Bila org tegur mulalah nak defensive dgn berlapikkan ayat2 agama dia tu. Mmglah org marah kat kau. Tu semua duit taxpayers. Ko apa tau, terpekik terlolong  reti mintak dana kat org je.
Quote weezerfan 16-4-2018 05:47 PM
Edited by weezerfan at 16-4-2018 05:51 PM

Makan kencing unta jelah sohai..kompen hang anak bini baik xpayah makan ubat segala.
Kalau berak keras hang jolok je bontot kasi keluar.hahaha

Lihat semua komen(159)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050088s Gzip On
To Top