Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Boleh Semak Maklumat Pusat Mengundi PRU14 Mulai Hari Ini

16-4-2018 12:38 PM |Dilihat:665| Komen: 26
Akhirnya pada hari ini semua rakyat Malaysia yang layak mengundi boleh membuat semakan maklumat pusat mengundi bagi tujuan PRU14.

Anda boleh memasuki laman web rasmi Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR) menggunakan komputer riba mahu pun telefon pintar.

Antara maklumat penting yang dipaparkan termasuklah sekolah atau dewan pusat pengundi selepas anda memasukkan nombor kad pengenalan. 

Foto Sinar Harian
Anda boleh memasuki www.spr.gov.my di mana satu pautan mengenai semakan pengundi akan terpapar di halaman utama. 

Selain itu, anda boleh menyemak maklumat menerusi aplikasi MySPR Semak yang tersedia di Apple App Store dan Google Play. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 26
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote SayangSalmah 16-4-2018 05:16 PM
yeay dah!! tak sabar!! hidup BIRU!

Lain-lain Komen

Quote Red_mAnc 16-4-2018 12:40 PM
jangan menipu rakyat ye....
Quote krustykrab 16-4-2018 12:44 PM
Red_mAnc replied at 16-4-2018 12:40 PM
jangan menipu rakyat ye....

tipu mcm mana?

Quote Red_mAnc 16-4-2018 12:54 PM

takut byk undi hantu je..
Quote barfi 16-4-2018 12:55 PM
Still dalam dilema nak undi PH atau bulan.
Quote grizz 16-4-2018 01:32 PM
rmai la kot gamaknye xngundi gara2 tmpt ngundi kt kampung tercinte..
Quote potprimo 16-4-2018 02:01 PM
dah semak.. tak sabar nak memangkah
Quote zamzam 16-4-2018 02:06 PM
barfi replied at 16-4-2018 12:55 PM
Still dalam dilema nak undi PH atau bulan.

aku ngundi ikut priority
1. agama
2. bangsa


Quote barfi 16-4-2018 02:36 PM
grizz replied at 16-4-2018 01:32 PM
rmai la kot gamaknye xngundi gara2 tmpt ngundi kt kampung tercinte..

Aku ngan anak kecik mmg sah2 arr tak larat nak naik kereta. Terpaksa beli tiket flight jugak walaupun harga macam firaun
Quote grizz 16-4-2018 03:16 PM
barfi replied at 16-4-2018 02:36 PM
Aku ngan anak kecik mmg sah2 arr tak larat nak naik kereta. Terpaksa beli tiket flight jugak walau ...

gigih nye ..laki iolss kate nk bli tiket flight mahal..
nk nek kete kne hadap jem lak..
sudahnye dok je la umah time tu..
x patriotik sungguh laki iolls
Quote barfi 16-4-2018 03:37 PM
grizz replied at 16-4-2018 03:16 PM
gigih nye ..laki iolss kate nk bli tiket flight mahal..
nk nek kete kne hadap jem lak..
sudahnye ...

Sbb last election iolls dah tak balik. So kali ni terpaksa balik jugak walau harga tiket mahal. Nak hadap jem mmg idak ler dengan baby yg fully bf
Quote Red_mAnc 16-4-2018 03:41 PM
Kredit to WorldofBuzz

baru tadi komen agar SPR jgn menipu kan..see, tak lama.. dah ada kes.. for pencerahan lebih lanjut check out the following links >

https://www.worldofbuzz.com/klang-folks-shocked-to-be-registered-under-perak-must-now-travel-300km-to-vote/

These few unlucky voters will have to travel some 300km just to vote during the upcoming 14th general election, and they didnt ask for it.  According to FMT, several Klang residents had the shock of their lives when they found out that their names are listed as voters in Kamunting, Perak, which put 300km between their polling centre and their houses. Thats really far

Read more at WOB: https://www.worldofbuzz.com/klang-folks-shocked-to-be-registered-under-perak-must-now-travel-300km-to-vote/

Quote grizz 16-4-2018 03:41 PM
barfi replied at 16-4-2018 03:37 PM
Sbb last election iolls dah tak balik. So kali ni terpaksa balik jugak walau harga tiket mahal. Na ...

hoho..sbb hubby xde smgt patriotik tu dgn iolss pon die kte xyh la g..
papepon slmt ngundi k..
pilihan di tgn kite gtu..

Quote cm_matjawasp 16-4-2018 03:43 PM
Aku dah check tempat mengundi dah pindah.
Quote barfi 16-4-2018 03:49 PM
grizz replied at 16-4-2018 03:41 PM
hoho..sbb hubby xde smgt patriotik tu dgn iolss pon die kte xyh la g..
papepon slmt ngundi k ...

My family paksa2 iols undi PH tapi hati ni rasa berat pada PAS. Hmm tengok la camana
Quote ipin 16-4-2018 03:53 PM
undi di P117 - SEGAMBUT   
Quote meya 16-4-2018 03:55 PM
Ok sekolah anak saya mungkin jadi pusat undian.  Jangan ada puak BN kata sekolah dewan ada ekon sebab diorang sudahlah.

Ni semua hasil usaha pihak sekolah ngan PIBG.  

Quote snazzydaisy 16-4-2018 03:55 PM
kalau set2 urban & jinjang gi mengundi nanti in short dress/pant, adakah mereka akan diberikan kain batik untuk menutup kepala lutut mereka?



Quote Login_ID 16-4-2018 04:10 PM
apa sebenarnya tujuan BIL dalam maklumat daftar pemilih tu?
kata diorang, dgn BIL tu boleh tau kita undi apa
Quote potprimo 16-4-2018 04:18 PM
barfi replied at 16-4-2018 12:55 PM
Still dalam dilema nak undi PH atau bulan.

undi PH sbb PAS dah x releven

Lihat semua komen(26)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.081368s Gzip On
To Top