Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Selalu Masuk Muka Depan, Takkan Nak Malukan Diri Sendiri Tak Bayar Cukai? - Vida

16-4-2018 10:06 AM |Dilihat:2269| Komen: 37
"Saya sentiasa memberikan komitmen, tidak pernah lari dari bayaran cukai, 
saya selalu masuk muka depan (akhbar) takkan saya hendak malukan diri sendiri."

Jutawan kosmetik terkenal Datuk Seri Dr Hasmiza Othman berharap orang ramai berhenti membuat spekulasi kononnya dia gagal membayar cukai pendapatan individu.



Memetik BH Online, pada Isnin lalu, Datuk Seri Dr Hasmiza atau Datuk Seri Vida diarahkan mahkamah untuk menyelesaikan bayaran berkenaan kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) berjumlah lebih RM4.6 juta sebelum 21 Mei depan.



Menurutnya, dia sebelum ini sudah melakukan pembayaran dan jumlah dituntut LHDN itu adalah baki cukai pendapatan individu yang tidak cukup.



"Saya bukannya tidak bayar tetapi tidak cukup bayaran yang saya sudah bayar. Itu (yang dituntut LHDN) adalah tambahan, saya lambat bayar sebab kena buat akaun sekali lagi dan ambil masa lama melakukan penelitian.

"Perbincangan akan dilakukan dengan LHDN bagi menyelesaikan kes itu di luar mahkamah seperti mana diarahkan (mahkamah)," katanya kepada NSTP.

Berikutan itu, Vida meminta orang ramai supaya berhenti membuat andaian sendiri.


Foto: IG Vida

"Saya diuji cara begini dan berharap netizen tidak buat andaian sendiri, doakan supaya kes ini dapat diselesaikan dengan mudah," katanya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 37
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote tobby 17-4-2018 01:37 PM
harap kerajaan selangor pun bayar bil air tertunggak 4.22 bilion.  sampai bila mengeras tak mau bayar hutang.  dulu elok dah TSKI tadbir selangor korang pi topple dia mcm dia ada dosa besar. walhal pendosa paling besar (mahafiraun) korang maafkan.

Lain-lain Komen

Quote Peterpan17 16-4-2018 10:10 AM
Padanlah dgn muka ko. Suka sgt tunjuk kaya harta benda di public, show off sana sini. Bila kena kutuk dgn netizen pandai pula bengang.
Quote Red_mAnc 16-4-2018 10:16 AM
hahaha, so if dah bayar kenapa pulak LHDN instructed you to pay such amount??? Ni lah bila org kampungan jadi kaya n lagak urban. Money can't buy you everything as class is permanent!
Quote Peterpan17 16-4-2018 10:19 AM
Red_mAnc replied at 16-4-2018 10:16 AM
hahaha, so if dah bayar kenapa pulak LHDN instructed you to pay such amount??? Ni lah bila org kampu ...

Exactly!! bila golongan pprt dpt pegang duit byk, maka keluar perangai kabaruannya bak kata org Sabah
Quote prettyuglybabe 16-4-2018 10:22 AM
beliau boleh join politik..
kaki putar dah hebat dah
Quote Red_mAnc 16-4-2018 10:23 AM
prettyuglybabe replied at 16-4-2018 02:22 AM
beliau boleh join politik..
kaki putar dah hebat dah

mmg dah join pun babe dlm diam2,,..huhuhu... mungkin anak didik hantu rosmah kot?
Quote Red_mAnc 16-4-2018 10:24 AM
Peterpan17 replied at 16-4-2018 02:19 AM
Exactly!! bila golongan pprt dpt pegang duit byk, maka keluar perangai kabaruannya bak kata org Sa ...

kan...hahahhaa..... baruk kalak & sakai bak kata sarawakian..
Quote Manjahati 16-4-2018 10:28 AM
Banyaknya cukai tambahan yg dikenakan
Quote Themilo 16-4-2018 10:56 AM
terlajak pondan bila lagi nak cash sujud sembah bumi??..

tazzabar nak padankan muka beliau sisthur..
Quote prettyuglybabe 16-4-2018 11:01 AM
Red_mAnc replied at 16-4-2018 10:23 AM
mmg dah join pun babe dlm diam2,,..huhuhu... mungkin anak didik hantu rosmah kot?

serious? party mana tu?
bertanding ke pru nanti?
Quote Red_mAnc 16-4-2018 11:06 AM
Edited by Red_mAnc at 16-4-2018 03:49 AM
prettyuglybabe replied at 16-4-2018 03:01 AM
serious? party mana tu?
bertanding ke pru nanti?

hahhaha, no lah... gurau je.. but maybe parti buih kot...
Quote Peterpan17 16-4-2018 11:41 AM
Red_mAnc replied at 16-4-2018 10:24 AM
kan...hahahhaa..... baruk kalak & sakai bak kata sarawakian..

ngam sgt tu. Meluat aku tgk org miskin kampuangan begini bila jd org kaya. Buruk benor perangai .
Quote noor2 16-4-2018 11:44 AM
Produk dia ni memang ok kah. ..memang asal semua produk dia cipta sendiri atau ambil produk orang? ....
Quote Peterpan17 16-4-2018 12:18 PM
noor2 replied at 16-4-2018 11:44 AM
Produk dia ni memang ok kah. ..memang asal semua produk dia cipta sendiri atau ambil produk orang? . ...

Produk dia timbang kilo dari Thailand. Takde rnd sendiri. At least Simplysiti ada gak rnd kat Korea nun.
Quote edoraixora 16-4-2018 12:22 PM
sama gak cerita gst aritu.....pusing2 bagi statement, last2 mengaku salah
hmmmmm, ameklah akauntan yg reti buat keje, jgn reti buat creative acctg jer
dah suka mencapab kekayaan, mmg jadi target segala mala si pengutip cukai lah
Quote sufi^_^ 16-4-2018 12:40 PM
Peterpan17 replied at 16-4-2018 02:19 AM
Exactly!! bila golongan pprt dpt pegang duit byk, maka keluar perangai kabaruannya bak kata org Sa ...

Kan?
Tapi i lagi facepalm baca komen orang yang mendewa2kan makcik ni just because dia kaya raya.
"Tu baru gst" "Tu baru cukai dia" "Sekurang2 dia banyak duit kaya raya," bla bla bla.
Dia kaya sebab rakyat malaysia khususnya acik2 kepam mudah percaya dengan produk tak de rnd dia tu.
Wish rakyat malaysia ni cerdik memilih produk, tak mudah ditipu dengan testimony...then baru hazab golongan bimbo cam ni nak cari makan.
Dulu penah jual produk nak kurus kalau tak silap, million cell ke apa ntah...well...dia sendiri macam tong deram.
Tu pun orang percaya sanggup beli walaupun rega mahafiraun!

Quote Minami2013 16-4-2018 12:43 PM
Tak ambik service tax agent ke...
Quote pukulrata 16-4-2018 12:52 PM
xnak malukan diri sendiri  tapi diri sendiri tunjukkan kemaluan.
eh betul ke ayat aku ni ?
Quote gekkou 16-4-2018 01:01 PM
dah bayar tapi kena bayar tambahan
sebab dama declaration ada yang tipu agaknya
minta bukti sekali tak dapat diberikan pula

still, banyak betul
duit acik ni

Quote wizardLy_boy 16-4-2018 01:01 PM
satu jer ayat......padan muka....nk nau tunjuk kaya

Lihat semua komen(37)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087228s Gzip On
To Top