Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

"Lofa, Sesungguhnya Zoo Lebih Mulia Dari Zouk" - Perlu Ke Sindir Guna Billboard?

13-4-2018 11:57 AM|Oleh: Ain | Dilihat: 12290| Komen: 153

Hari ini, semakin ramai berlumba-lumba mengeluarkan produk kecantikan mereka sendiri. Jika dilihat, lambakan papan tanda iklan di tepi jalan kebanyakannya dimonopoli oleh iklan produk kosmetik.

Kita boleh lihat pelbagai strategi promosi digunakan bagi meraih perhatian pengguna, sekali gus melariskan jualan produk mereka.

Bagaimanapun, baru-baru ini syarikat kosmetik tempatan, JenamaSendiri.com secara terbuka mengaibkan usahawan, pelakon dan pengacara Neelofa.


Foto: IG Neelofa

Memetik Hangat.com, papan tanda yang dipasang di Lebuhraya Persekutuan KL-Selangor, jelas memaparkan mesej sinis syarikat berkenaan terhadap pengacara MeleTOP itu.

Walaupun tidak menggunakan nama Neelofa sepenuhnya, namun umum pasti tahu penggunaan nama 'Lofa' ditujukan buat siapa, bukan?




"Dear Lofa, sesungguhnya Zoo lebih mulia daripada Zouk. Dakwah ikhlas daripada JenamaSendiri.com,"
tulisnya.

Tindakan melampau itu dilihat seperti syarikat terbabit ingin mengambil kesempatan di atas kontroversi melanda Neelofa sebagai strategi pemasaran syarikat mereka.




Rata-rata netizen menyifatkan tindakan itu melampau kerana menggunakan masalah orang lain untuk meraih publisiti.


Foto: IG Hangat.com

Persoalannya sekarang, bagaimana papan iklan itu boleh diluluskan pihak berkuasa? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
3
Komen: 153
Komen

Previous : Tayang Cincin, Nelydia Senrose Dah Dilamar Jutawan Ke?

Next       : 6 Bulan Tiada Tawaran Berlakon, Raja Afiq Jual Brownies

Komen Terbaru

Quote AppropriateNick 19-4-2018 09:38 PM
Fazzbulous replied at 18-4-2018 02:01 PM
asal UUM xnk amik tindakan ek?orang suka2 je claim title DR

ntah la....aku pun xpaham bile dh report dorg buat bodo jek...

Lain-lain Komen

Quote sokmogitu 13-4-2018 12:14 PM
ha ha ha aku ketawa
Quote Lolalala 13-4-2018 12:15 PM
Tah hape-hape buat billboard gitu
Quote akmalrahman 13-4-2018 12:18 PM
Bodoh punya kompeni!!! Am not lofa fan tapi ingat buat camni orang respek kerr..
Quote BoongaKertas 13-4-2018 12:23 PM
ok, iols admit tak suka hajjah tp rasanya tak perlu kot nak up billboard marketing mcm ni.
Quote cmf_premierleag 13-4-2018 12:23 PM
ni mesti si nurul amin suara kepit bapok tu punya kampeni kan?
dulu dia letak muka anak dia amber sebesar2 alam kat billboard..ini kilang kosmetik bapak saya
ms tu tgh kecoh2 amin ngan farah ni berebutkan amber
Quote kibodwatriuh 13-4-2018 12:31 PM
malunya menempel nama jahzouk untuk marketing/publisiti. sangatlah tak bermaruah. padahal jual product timbang kilo jah. mohon sesangat melingkup.

Quote K_Lily 13-4-2018 12:33 PM
semoga disaman
Quote wookiehoney 13-4-2018 12:39 PM
Ni kosmetik amin dr penipu tu kan?
Quote chicozinn 13-4-2018 12:41 PM
xsilap ak kompeni jenamasendiri ni ke yg amyra rosli jadi duta b4 sheollss kawen tu?
Quote Red_mAnc 13-4-2018 12:43 PM
dua2 sama bodoh, yg sorang tu urban bimbo while yg ni pulak kampungan yg wannabe cool urban.. so technically dua2 sama.. 2 kali 5 je..
Quote toxicated 13-4-2018 12:45 PM
padan la muke ko amin bodoh.
Quote Pixie902 13-4-2018 12:46 PM
Iklan mengundang saman...tungguuuu...
Quote Imel88 13-4-2018 12:49 PM
boleh kena saman berjota nih
Quote prettyuglybabe 13-4-2018 12:56 PM
dasar penunggang agama.. nak dakwah konon..
Quote Minami2013 13-4-2018 01:00 PM
Unbelievable sikap org2 malaysia ni...
Quote mieymiey 13-4-2018 01:02 PM
Walaupun secara jelas, terang dan nyata iols sweetie H jahzouk tapi, produk timbang kilo tu mulia sangat ker?

#akaktanyajerr
Quote chazey 13-4-2018 01:03 PM
Apa motif buat gitu? Meka ada gado ke? Bodoh la jantan sundal yang menganiaya anak bini ni!
Quote sokmogitu 13-4-2018 01:04 PM
dia pun sejenis suka menempel atas publisiti org lain (ie. jiran mona fendi, fattzura, etc), so apa salahnya orang lain ride on publisiti dia. Bukan dia seorang je opportunist dalam dunia ni
Quote sukacactus 13-4-2018 01:05 PM
Org bisnes ni mmg opportunist
Kulit tebal pun ya jg

Lihat semua komen(153)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.103623s Gzip On
To Top