CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Tak Paksa Follow IG Pun, Kenapa Emo Saya Pilih Biru?" - Serina Redzuawan

11-4-2018 04:06 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 9850| Komen: 59|Original author: Oleh: Ain

Description: Bahang Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) kian dirasai rakyat jelata. Tidak kira pangkat dan darjat, semua orang kian bersemangat menyokong parti pilihan termasuk golongan selebriti.
Bahang Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) kian dirasai rakyat jelata. Tidak kira pangkat dan darjat, semua orang kian bersemangat menyokong parti pilihan termasuk golongan selebriti.

Terbaru, pelakon, pengacara dan ahli perniagaan Serina Redzuawan berkongsi gambar dan kapsyen di laman Instagramnya yang memberi bayangan bahawa dia penyokong kuat parti biru.





Pilihan Serina itu mendapat sokongan pengikut dan peminat yang turut menyokong parti terbabit.


Sokong gelombang biru dulu, kini, dan selamanya




Bagaimanapun, disebabkan berkongsi pandangan dan parti pilihannya, Serina mendapat kecaman daripada segelintir penyokong pembangkang.


Nak batalkan tempahan!




Malah, tindakannya itu menyebabkan beberapa pengikut memutuskan untuk unfollow IGnya.




Enggan berdiam diri apabila pilihannya dikritik dan dikecam sekeras-kerasnya, Serina tampil bersuara di ruangan komen.


Arwah atuk dulu tentera




"Jangan bergaduh di ruangan komen saya,"
tegasnya.




Sementara itu, ramai pengikut tidak faham mengapa ramai netizen menggunakan ruangan komen Serina untuk berperang kerana politik.

"Tak malu ke bergaduh dalam rumah orang? Dahlah masuk tak bagi salam, kemudian bergumpal dalam rumah dia,"
komen netizen.


Foto: IG Serina

Golongan selebriti pun rakyat Malaysia juga, ada hak untuk menyuarakan pilihan mereka. Jadilah netizen yang lebih matang. - CARI
12

Bagus
8

Marah
13

Terkejut
12

Sedih
17

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (87 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Red_mAnc 11-4-2018 04:29 PM
puak dakbedakdedakuz jugak rupanye..hmm.. X..next!
Quote barfi 11-4-2018 04:29 PM
Last few months aku ada tertengok program tv1 pagi2. Sampai skg aku confuse artis jemputan tu serina redzuan ke azharina. Sebab muka lebih kurang dan figure badan pun lebih kurang. Suara pun sama besar. Nama tak tulis pulak. Sampai sekarang aku tak dapat jawapan tu siapakah gerangannya
Quote kikuri 11-4-2018 04:35 PM
lantaklah orang tu nak undi parti mana pun... pilihan ditangan masing masing... tak payah nak emo
Quote idakamaruddin 11-4-2018 04:36 PM
ewwww over btl kalau ye pun sokong pembakang x yah la over sgt

hak dia la nk undi sape2 n hak dia la nk kempen parti mana2

Quote armin 11-4-2018 04:38 PM
Artis patut stay away dari politik sebab benda ni sensitif. Unless kau nak join terus politik mcm si dira abu zahar tu.

Ke ni cubaan dapatkan job? Kalau sokong pembangkang mesti kena gam macam aishah kan?
Quote missjuli 11-4-2018 04:52 PM
dh knp tu beria benar marah tu. Eh suka hati la nak undi siapa pun. Alahai, bru PRU dah berpecah belah, belum Malaysia ni berperang. Hai x tahu la apa nak jd. Artis pun ade personal life sendiri guys.   annoying la tgk nitizen2 yg obses skrg ni.
Quote Elle_mujigae 11-4-2018 04:55 PM
Please la netizen.. hak dia kot nak sokong siapa..nak kempen ke.. tak masuk dek akal taknak beli brg org tu sbb berlainan parti..
Quote innocentsangat 11-4-2018 05:00 PM
Lantak dia la nak sokong mana pun. Tetiba je konon tak nak sokong bisnes dia. Hello. Ko ingat dia bankrupt ke if ko tak order kuih or koteiow dari dia. Mesti tukang komen tu jenis bangsa yang sanggup tak makan dari kedai melayu yang sah halal sbb melayu tu tak sama pendapat. Ko pegi makan koteiow cina k.
Quote damian_lee 11-4-2018 05:01 PM
Serious bodoh orang yang meng ewwwwwkan pilihan orang
Suka hatilah nak pilih manapun

Namapun demokrasi

Choiiiii
Quote danieladam 11-4-2018 05:07 PM
Choiii nya perangai kalo berlainan pendapat je terus kena pulau.. watdehek nak halang org sokong mana2 parti? Iols ok je kalo belah mana2 pon nak sokong dan berkempen. Biasa la bukan smua sependapat dgn kita.
Quote paz 11-4-2018 05:14 PM
Lah kan tu hak masing-masing. Tak matang betul orang yang cancel order lah, unfollow lah.
Quote sofiazara 11-4-2018 05:14 PM
dia jual kuey tiaw nampak sedap macam manno punya tak
Quote BookerT 11-4-2018 05:17 PM
entah..emo kenapa? selama ni pun mak hayam serina terkenal dengan drama mak hayam polis trafik je pun nyah..itu pun kau orang mana tengok...
Quote clarizsa 11-4-2018 05:43 PM
Unfollow pun gigih nk umum
Mcmla artis hadap sgt netizen kepam follow dia hahah

Artis2 mestila ramai sokong BN UMNO supaya kekal sekular pemerintahan
Xkanla nk sokong PAS pulak
Abisla xleh tgk tv nanti

Hahahahaha
Quote Orix 11-4-2018 06:00 PM
Apak dia gigih melahar kerajaan kt IG... ujong2 anak sendiri sokong B-END
Quote AbukRokok 11-4-2018 06:18 PM
suka hati dialah nak biru tua ke biru muda ke....
Quote Nenasketum 11-4-2018 06:30 PM
Ha ah kenapa nak emo, kesian patutnya. Yang biru tempat pengumpulan freaks. Contoh Mat Maslan, Bung, Budiman, Diva AA, Azalina. Serina fits the bill apa....
Quote haneul 11-4-2018 08:04 PM
Nenasketum replied at 11-4-2018 06:30 PM
Ha ah kenapa nak emo, kesian patutnya. Yang biru tempat pengumpulan freaks. Contoh Mat Maslan, Bung, ...

Lmao pedaasssss
Quote munchkin 11-4-2018 11:09 PM
Takkan korang tak tahu dalam ni pun ada bangang bingai pasal retis sokong puak politik mana aku komen dia personal attack. Avatar yg pemain tennis. Si bingai bangang tu. Bertuhankan politik si lahabau bhuto tu

Lihat semua komen(59)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 10:01 AM GMT+8 , Processed in 0.165392 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top