CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Teruja Aliff Syukri Bagi Makan Percuma, Tapi Cuba Cari Apa Yang Tak Kena Di Bannernya?

11-4-2018 12:27 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 11632| Komen: 58|Original author: Oleh: Ain

Description: Anda sedang 'sengkek', tapi nak makan sedap? Masih sempat lagi kalau nak singgah ke restoran baru Datuk Seri Aliff Syukri. Jangan lepaskan peluang, rezeki jangan ditolak!
Anda sedang 'sengkek', tapi nak makan sedap? Masih sempat lagi kalau nak singgah ke restoran baru Datuk Seri Aliff Syukri. Jangan lepaskan peluang, rezeki jangan ditolak!




Usahawan kosmetik itu baru-baru ini menawarkan makanan percuma kepada 100 pengunjung pertama selama tujuh hari sempena pembukaan cawangan baru Rumah Makan Terlajak Laris di Sungai Buloh, Selangor.

Tawaran itu dihebahkannya menerusi laman Instagram miliknya
.



"Datanglah ke @romahmakanterlajaklaris di Sungai Buloh. Hari ini (Selasa) adalah grand opening. 100 pengunjung terawal akan mendapat makanan percuma yang berbeza setiap hari. Zoom dan baca poster ini,"
tulisnya.

Rata-rata peminat dan pengikut teruja dengan tawaran berkenaan dan mahu mencuba nasib berkunjung ke restoran itu walaupun tahu mungkin harapan menjadi 100 pengunjung terawal adalah terlalu nipis.


Bagus buat tawaran percuma masa tengah sengkek ni




Bagaimanapun, masih ada segelintir pihak mengecam Aliff kerana info diberikan tidak jelas.

"Makan percuma dari jam 10 pagi hingga 1 tengah hari saja. Hampeh, bukan nak bagitahu betul-betul,"
komen netizen.




Namun, ada sesuatu tidak kena pada banner berkenaan yang melucukan netizen. Apa yang tidak kena tu?


Lambat lagilah nak tunggu 2108


"Ini 2108 punya menu. Nanti saya suruh cucu saya datang,"
komen netizen.


Foto: IG Aliff Syukri

Aduhai, macam-macamlah Datuk Seri ni. Tak habis-habis dengan perangai kalut dia sampai tersalah cetak tarikh pada banner pun tak perasan. Kalau ada yang singgah tu, payunglah sikit komentar anda. - CARI
12

Bagus
30

Marah
18

Terkejut
26

Sedih
15

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (111 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote haryatie 11-4-2018 01:01 PM
dia ni mana dia kisah dia typing error ke apa
tengok lah insta dia..dia main tulis jerk..
selalu jerk salah eja
Quote imanda 11-4-2018 01:13 PM
Hadoi lahh mcm2 toklip nih
Quote September14 11-4-2018 01:24 PM
Dia ni gaya bjln mesti tgedik2 sbjik mcm mak dia
Quote pakderis 11-4-2018 01:29 PM
makan free
Quote kacang^soya 11-4-2018 01:34 PM
2108?? waghahaha

anyhow..toklep ni baik ok tak kedekot...
Quote aunisofia 11-4-2018 01:38 PM
.......
Quote makton 11-4-2018 01:55 PM
apa2 je la tok... smoga rezeki ko makin mencurah2
Quote moonbug 11-4-2018 02:01 PM
Wah dah buka cawangan
Quote NazRysha 11-4-2018 02:02 PM
xteringin aku nak makan
Quote cmf_premierleag 11-4-2018 02:14 PM
tahun 2108.......akak dah masuk alam barzakh punnn
Quote buapakperut 11-4-2018 02:21 PM
typo sekali dimaapkan. typo berulang kali bodoh namanya. aku turn off gila kalau lelaki ngayat tapi mesej typo bodoh berulang2. macam sekolah tak abis
Quote idakamaruddin 11-4-2018 02:24 PM
cmf_premierleag replied at 11-4-2018 02:14 PM
tahun 2108.......akak dah masuk alam barzakh punnn

moga kaka x disebat bertalu2 oleh malaikat munkar nakir



Quote cmf_premierleag 11-4-2018 02:25 PM
idakamaruddin replied at 11-4-2018 02:24 PM
moga kaka x disebat bertalu2 oleh malaikat munkar nakir

haruslah sis......sbb kaka kan slalu jah berkuntum kt bod gossip ni mengutuk2 para retis
kompemlah kene beduk dgn malaikat
Quote siape_aku 11-4-2018 02:30 PM
buapakperut replied at 11-4-2018 02:21 PM
typo sekali dimaapkan. typo berulang kali bodoh namanya. aku turn off gila kalau lelaki ngayat tapi  ...

kannnnn..... mcm bangang abadi konsepnye kalo asik typo...
Quote Duta lover 11-4-2018 02:34 PM
Sedap ke masakan kat resto dia ni?? Sapa pnah try.. Eiii rindunya nak makan kedai2 nasi campur kat area bangi. Pelbagai lauk pauk penuh dr ujung ke ujung..huhu. dgn sambal mcm2 jenis. Duduk borneo ni...kene sabar jela sambil menjejes air liuq tringat lauk pauk semenanjung.

Kdai makan dia ni aku pnah bc komen kat ig org kata x sedap
Quote idakamaruddin 11-4-2018 02:39 PM
cmf_premierleag replied at 11-4-2018 02:25 PM
haruslah sis......sbb kaka kan slalu jah berkuntum kt bod gossip ni mengutuk2 para retis
...

sy doakan kaka terselamat dr siksaan azab kubur ye kaka

mohon kaka byk2 bc surah almulk risau kaka hancur dibeduk elok balik hancur balik sampai kiamat

#tumpangrisau #salingmengingati #walaupunkuatmengecam #imanmasihada


Quote jo_je 11-4-2018 03:00 PM
Edited by jo_je at 11-4-2018 03:02 PM

ada satu kedai makan ni.. tauke dia  akan bagi makan  free sehari sebelum puasa.. setiap tahun.. apa sahaja makanan dia free.

dari buka kedai sampai tutup kedai.. semua free ko nak makan 2, 3  pinggan pun takpe..

tak berkira..  tauke tu amat ikhlas bersedekah tak pernah ada banner beritahu makan free bukan

nak mempromosi kedai makan dia..  

Quote cicicumel 11-4-2018 03:20 PM
Dia selalu sengaja typo n buat2 bodoh..pastu sndiri viralkan..
Quote damian_lee 11-4-2018 03:21 PM
Duta lover replied at 11-4-2018 06:34 AM
Sedap ke masakan kat resto dia ni?? Sapa pnah try.. Eiii rindunya nak makan kedai2 nasi campur kat a ...

Aku kalau retis2 ni skeptikal sikit
Tungu review banyak2 baru cuba
.
.
.
Jangankan retis
Banyak sangat nak buka kedai makan
Tapiii hadoooo jer
Sekali terkena mmang aku band jer

Lihat semua komen(58)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2021 05:03 AM GMT+8 , Processed in 0.098006 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top