CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tarikh Penting PRU14: 9 Mei Hari Undi

10-4-2018 12:55 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 20593| Komen: 431

Description: Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan hari pengundian pada 9 Mei ini, lapor Harian Metro.
Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan hari pengundian pada 9 Mei ini, lapor Harian Metro.

Sementara itu, proses penamaan calon bagi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) ditetapkan pada 28 April, menjadikan tempoh berkempen bagi PRU-14 berlangsung selama 11 hari bermula hari penamaan calon.


Tan Sri Mohamad Hashim Abdullah selaku Pengerusi SPR berkata, proses pengundian awal ditetapkan pada 5 Mei, manakala 28 April sebagai tarikh tutup undi pos bagi kategori 21 (c).


Foto: Harian Metro

Pengumuman itu dibuat selepas Mohd Hashim mempengerusikan mesyuarat khas SPR di ibu pejabat SPR di Putrajaya yang bermula 10 pagi tadi.


Selain tidak mengiktiraf mana-mana organisasi dan individu lain selain dilantik SPR sebagai pemerhati PRU-14, 14 negara lain turut dijemput sebagai pemerhati antarabangsa. - CARI

10

Bagus
17

Marah
21

Terkejut
7

Sedih
25

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (104 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote hungryhenry 10-4-2018 12:25 PM
Weekday deymn. Para perantau ur undi is count. Sila balik ambik cuti
Quote sofiazara 10-4-2018 12:26 PM
pahalll mengundi 9 mei?
Quote supernaturalee 10-4-2018 12:27 PM
9 mei - rabu


alahai...
tgh mgu xkn lh nk ambik cuti plak kot
klu dkt xpe jgk
ni jauh okeyy..


Quote Addministrator 10-4-2018 12:27 PM
SPR tahu aku x balik mengundi , tahniah !
Quote roy3 10-4-2018 12:27 PM
Mengundi hari rabu ke dekk???kegilaan apakah
Quote lonso 10-4-2018 12:28 PM
weekday ke mengundi.. x istihar cuti ke?? aiyo... mcm pelik jerk....
Quote zieq 10-4-2018 12:28 PM
midweek. supaya org bandar kurang nak balik kampung untuk megundi
Quote krustykrab 10-4-2018 12:29 PM
betul ke ni? bukan fake news?

susah woooo kalau wkday....so bye bye my vote
Quote xy_daen 10-4-2018 12:29 PM
Strategi BN nak menang...
Quote sofiazara 10-4-2018 12:29 PM
aku kenalah balik juga sebab parents aku nak balik ngundi. so terpaksa cutila since selasa. so rabu tu cuti peristiwa ke idok. sewel betul spr ni. buang tebiat nak mampos ke undi tengah minggu
Quote roy3 10-4-2018 12:30 PM
Kebodohan melantun2
Quote lonso 10-4-2018 12:30 PM
merapulah weekday... ada ke dlm histori wat weekday??? msti ramai protes nih... susah oo  keje plak tuh..
Quote zieq 10-4-2018 12:31 PM
even cuti pon 9 Mei, org yg tinggal jauh dari tempat daftar undi akan rasa berat untuk balik mengundi. org sabah sarawak yg kerja di semenanjung mcmana??
Quote Addministrator 10-4-2018 12:33 PM
zieq replied at 10-4-2018 12:31 PM
even cuti pon 9 Mei, org yg tinggal jauh dari tempat daftar undi akan rasa berat untuk balik mengund ...

Saya rakyat Sarawak yang kje di Semenanjung (KL) dan rasanya CUTI saya dah habis diletak untuk raya je.
Apa - apa pun  , BN tatap menang di Sarawak. Xleh nak buat apa pun
Quote supernaturalee 10-4-2018 12:33 PM
troll ke ape ni


Quote zieq 10-4-2018 12:34 PM
bukan troll. sinar harian da ada
Quote sufi^_^ 10-4-2018 12:34 PM
Dari selasa dah kena ambik cuti.
Tupun bagi yang memang sempat balik ke tempat kerja lepas ngundi untuk kerja hari khamis.

Dehek ngundi time hari keroje.
Quote AbukRokok 10-4-2018 12:36 PM
hungryhenry replied at 10-4-2018 12:25 PM
Weekday deymn. Para perantau ur undi is count. Sila balik ambik cuti

i must go home

Quote putehh 10-4-2018 12:36 PM
Weekday pn.rabu agak2la..isnin ok lagi kot...berhelah betul

Lihat semua komen(431)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 01:34 AM GMT+8 , Processed in 0.107076 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top