CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Gaya Creative Black Tie Di AME 2018. Kita Lihat Siapa Yang Meletop!

9-4-2018 02:37 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 28927| Komen: 160|Original author: Oleh: Azza Rai

Description: Anugerah Meletup Era (AME) 2018 baru sahaja berlalu. Selain daripada pencalonan dan kemenangan yang kontroversi, AME yang juga kesinambungan Anugerah Era ini sebenarnya telah mencapai usia kematangan ...
Anugerah Meletup Era (AME) 2018 baru sahaja berlalu. Selain daripada pencalonan dan kemenangan yang kontroversi, AME yang juga kesinambungan Anugerah Era ini sebenarnya telah mencapai usia kematangan (AE 2001-2007) dan AME (2014-2018).

Kita lupakan seketika hal kontroversi, apa kata kita lihat red karpet selebriti wanita yang perlu menepati tema yang juga menarik iaitu creative black tie. Lebih fun and happening!

Berbeza dengan dress code black tie yang lebih formal, kali ini ia lebih menjurus pada gaun yang lebih trendy, funky dan ada elemen kreatif. Bonus! Jika artis itu bijak menggayakannya bersama aksesori yang gorgeous!


10) Wany Hasrita

Mungkin tidak terlalu menepati tema namun gaun labuh glitter dan reben besar 'ikat tepi' menjadi penyelamat kepada Wany.



9) Tania Hudson
Ringkas dengan dress midi rona jalur dan anting-anting labuh - tetap cantik dan kreatif.

8) Shiha Zikir
Mungkin lebih menarik jika Shiha menambahkan satu atau 2 elemen warna bagi menepati tema.

7) Farah Nabilah
Nampak polos, mujurlah ada gelang tangan dan hujung dress yang 'glitter'.


6) Neelofa
Walaupun tudung Lofa agak pelik namun busananya ini tetap nampak menarik.

5) Nabila Razali
Kreatif sekali idea busana futuristik ini, tidak perlu aksesori tambahan sebab ia sudah 'penuh'.

4) Maya Karin
Tampak seperti 'black dress' tapi dalam gaya kreatif dek motif abstrak itu.

3) Uqasha Senrose
Cantik dengan dress yang dipadan bersama jaket dan aksesori 'bulky'.


2) Syatila Melvin

Ibu hot yang menang gaya. Bermula dengan turban, jaket, skirt dan sepatu - semuanya kena dengan elemen 'black tie creative'.

1) Elizad Sharifuddin
Ini dia pemenang dress menawan - semuanya kena pada badannya.

Jadi, bagaimana? Anda setuju atau tidak bersetuju? - CARI 


11

Bagus
10

Marah
13

Terkejut
23

Sedih
27

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (100 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote noraidil_06 9-4-2018 02:57 PM
Semua x cantik.sorry
Quote fushimi 9-4-2018 03:01 PM
paling desa.com jatuh kepada shiha zikir

iols paling suka Tanis Hudson

si wani tu nak gi kenduri kawin ke

yang lain lain tu bebiasa jek

maya why so kepam semalam walaupun iols sangat suka ngan sheol

baju Ayda jebat pun cantik semalam





Quote moonbug 9-4-2018 03:06 PM
Hauknya semua
Quote shernazz 9-4-2018 03:07 PM
Sayu tgk bunjut elizad...
Dah kemek ke apa
Naseb ko menang kak
Quote makton 9-4-2018 03:07 PM
buruknya smua baju
Quote Badigol 9-4-2018 03:13 PM
Edited by Badigol at 9-4-2018 07:17 AM

svv.JPG svvv.JPG svv.JPG
Quote MatDeghem 9-4-2018 03:15 PM
sapa sapa yg kata baju Hajjah Neelopa tak cantik....orang tu tak sholat & tak pandai ngaji

lovemeorwoome56.jpg




Quote LadyDiddy 9-4-2018 03:15 PM
Suka baju tania hudson.. samtilla, what were you thinking?
Quote keypochino 9-4-2018 03:15 PM
tp yg menang fesyen meletop mlm ms red carpet kan nilopak
Quote laksmanabentan 9-4-2018 03:16 PM
ishhh.... napa ler banyak yg pakaian buruk2 benor baju2 deme nih...
ini save budget ker camna...
addoiii...

baju achey + isteri - ni konsep beli satu percuma satu ker camna? addoiiii... buruk giler...

nabila huda - ni menepati konsep ker? baju mcm nak pergi party liar pun ada...

maya karin - mmg nak kepam sgt.. xde sponsor ke camna... sedih!!!

shila zikir - setuju sgt nampak kekampungan sgt, padahal sblm ni elok2 ler pulak pakaian dia...
Quote idakamaruddin 9-4-2018 03:18 PM
sorry la iols yg tak reti pasal pesen ni nk tny la apa maksud creative black tie?

then awat elizad yg paling meletop plak? iols tgk dreas elizad mcm pakai tshirt ngn track suit cover ngn jaket hujan jah

Quote Knowlee 9-4-2018 03:30 PM
Baju Nabila Huda... Hurm...
Pendek kata, semua baju pun buruk.
Quote Ohhunny 9-4-2018 03:33 PM
meols rasa yang patot menang award best dress is zahira mcwilson.
Quote lilagrace 9-4-2018 03:42 PM
samtilla
Quote blewnatural 9-4-2018 03:44 PM
Baju waniey hasnita tu sopan tapi tak sesuai dgn majlis ..
Quote lilagrace 9-4-2018 03:45 PM
i tak tetarik dgn mna2 fashion mlm itu. smua biasa2 sja.
Quote ariellin 9-4-2018 03:46 PM
sila tepek gambar lagi
Quote sukacactus 9-4-2018 03:48 PM
Lofa & tilla, contohilah uqasha
Xpayah nak bertudung sekerat2, buka je la terus
Quote tomaz 9-4-2018 03:52 PM
Elizad buat hidung ke? Mcm weird je hidung dia

Lihat semua komen(160)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 01:12 AM GMT+8 , Processed in 0.080274 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top