CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Sakit Mental, Lelaki Maut Potong Zakar Sendiri

6-4-2018 05:37 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2479| Komen: 8

Description: Seorang lelaki di Essex, England, maut selepas mengalami pendarahan teruk akibat mengerat zakarnya menggunakan pisau pemotong daging.
Seorang lelaki di Essex, England, maut selepas mengalami pendarahan teruk akibat mengerat zakarnya menggunakan pisau pemotong daging.

METRO melaporkan, Daniel Maher, 46, mengalami masalah mental sejak beberapa tahun yang lalu sebelum kematiannya pada 30 September tahun lalu.




Mahkamah Koroner Essex diberitahu, Maher mengambil dadah dan meminum alkohol bersama rakan-rakan di kediamannya malam sebelum dia membunuh diri.

Awal pagi keeseokannya, Maher dipercayai masuk ke sebuah bilik kecil yang bersambung dengan bilik tidurnya sebelum rakannya mendengar dia menjerit.

"Rakannya mendengar jeritan dari bilik tidurnya tetapi tiada jawapan apabila namanya dipanggil," kata pegawai koroner Paul Gamman.


Maher ditemui dalam keadaan melutut di dalam bilik berkenaan dengan tangan kanannya yang hampir putus dan pisau pemotong daging di bawah tubuhnya.

Jurucakap polis Stephen Jennings berkata, Maher mempunyai masalah mental 'paranoid schizophrenia' sejak 2008, tetapi berhenti berjumpa kaunselor beberapa bulan sebelum kematiannya.

Laporan perubatan juga menyatakan dia sudah lama berhenti dari mengambil ubatnya. Bagaimanapun, pemeriksaan mendapati dia megambil dadah termasuk kokain, ekstasi, cannabis dan morfin beberapa jam sebelum kematiannya.

Laporan autopsi menyatakan Maher dipercayai memotong alat kemaluannya beberapa jam sebelum cuba mengerat tangannya.


Foto: METRO

Jennings mengesahkan kematiannya tidak membabitkan unsur jenayah kerana pemeriksaan awal di lokasi tidak menemui tanda pergelutan selain bahan bukti yang tidak diganggu.

"Kematiannya bukan serta-merta, jadi dia ada masa untuk menghubungi ambulans atau polis," katanya. - CARI
5

Bagus
4

Marah
2

Terkejut
3

Sedih
9

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (26 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote moonbug 6-4-2018 05:39 PM
"Kematiannya serta-merta, jadi dia ada masa untuk menghubungi ambulans atau polis," katanya.

Tak faham ayat ni {:question
Quote grizz 6-4-2018 05:52 PM
sib bek xkerat member punye..
Quote mrizumi 6-4-2018 06:06 PM
moonbug: "Kematiannya serta-merta, jadi dia ada masa untuk menghubungi ambulans atau polis," katanya. Tak faham ayat ni {:question


Mgkn dia nk bgthu yg kalau mngsa nk selamat kn dri sndri sempat je call ambulans sbb bukan mati serta merta..
Quote giyomi 6-4-2018 07:00 PM
moonbug replied at 6-4-2018 05:39 PM
"Kematiannya serta-merta, jadi dia ada masa untuk menghubungi ambulans atau polis," katanya.

Tak ...

mksdnya tiada unsur jenayah len spt di tekap ker di jerut ker, ianya bole diklasifikasikan sebagai mati mengejut sb mangsa masih bernyawa bukan mati on the spot tp sengaja tak nak mtk pertolongan sebab dah mmg nak mati.
Quote moonbug 6-4-2018 07:19 PM
giyomi replied at 6-4-2018 07:00 PM
mksdnya tiada unsur jenayah len spt di tekap ker di jerut ker, ianya bole diklasifikasikan sebagai ...

Haha TT baru edit. Awal tadi ayat dia "kematiannya serta-merta". Sbb tu tak faham. Anyway thank you
Quote moonbug 6-4-2018 07:19 PM
mrizumi replied at 6-4-2018 06:06 PM
Mgkn dia nk bgthu yg kalau mngsa nk selamat kn dri sndri sempat je call ambulans sbb bukan mati  ...

Haha TT baru edit. Awal tadi ayat dia "kematiannya serta-merta". Sbb tu tak faham. Anyway thank you
Quote kroit92 6-4-2018 09:12 PM
schizo..
Quote onexox97 7-4-2018 02:10 PM
kalau sakit mkn ubat la
2050 sakit mental akn jd saakit utama dunia

Lihat semua komen(8)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 11:35 PM GMT+8 , Processed in 0.171761 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top